Heti játékmegjelenések - 2016. 14. hét

Folytatódik a Sorcery!, érkezik a Quantum Break, egy látássérülteknek készült játékot is kipróbálhatunk és testközelből élhetjük át az iráni forradalmat.

Heti játékmegjelenések - 2016. 14. hét

Hogy egyetlen ember mohósága mekkora károkat tud okozni, arra keresve sem találni jobb példát az utolsó iráni sah, Mohammad Reza Pahlavi eseténél. Az iráni uralkodó ugyan kétségkívül tett lépéseket a szegénység és az analfabetizmus felszámolására és regnálása alatt mindvégig kitartott a nyugatias, szekularizált államrend mellett, de iszonyatos kapzsisága és a gyengélkedő gazdaság miatt még akkor is komoly bajba került volna, ha országát nem fojtogatja a korrupció és nem akaszt tengelyt a síita hitszónokkal. Az elégedetlenség miatt kirobbant iráni forradalom egy csapásra szétzúzta mindazt, amit a sah felépített és bár egy rövid ideig volt rá esély, hogy egy demokratikus elveket valló kormány kerül hatalomra, végül egy, az emberi jogokkal még a sahnál is kevesebbet törődő, teokratikus köztársaság alakult ki, ami elsöpörte a modernizációs törekvéseket. A forradalmat átélők emlékei alapján készült 1979 Revolution: Black Friday-ben a monarchia utolsó napjait követhetjük majd nyomon. A történet-orientált kalandjátékban Reza Shirazit, egy külföldről hazatérő fotóriportert fogjuk alakítani. Hősünk alig ismer rá a forrongó országra, ráadásul a barátai és családtagjai is mind más és más véleményen vannak arról, hogy mi is folyik Iránban és hogy miképpen kellene kezelni a konfliktust. Bár a forradalmat értelemszerűen nem fogjuk tudni megállítani, csakis rajtunk áll majd, hogy a közvetlen környezetünkből ki marad majd életben és ki nem.

Ha a múlt eseményeinek átélése helyett inkább egy ezernyi kihívást rejtő, varázslatos vidéken tennénk próbára a képességeinket, akkor a Sorcery! harmadik, iOS-t és Androidot futtató eszközök után végre PC-re is megjelenő része lesz a mi játékunk. A Steve Jackson hazánkban Kaland, Játék, Varázslat címmel futó kalandkönyvei alapján készült interaktív regénysorozat ezen epizódjában a káosz sötét erői által megmételyezett Bakföldön kell átjutnunk, hogy leszámolhassunk Mampang a Királyok Koronáját ellopó gonosz főmágusával. Az amúgy sem egyszerű feladatot tovább nehezíti, hogy ezen a vidéken hét, egy megölt hidra fejéből létrehozott, mágikus sárkánykígyó garázdálkodik. Az elemek mellett a Hold, a Nap és az idő erejét is uraló bestiák balszerencsénkre alávaló ellenségünk leghűségesebb szolgái közé tartoznak, ezért minden erejükkel azon vannak, hogy figyelmeztessék urukat arra, hogy már közel járunk hozzá. Ezért annak érdekében, hogy érkezésünk titokban maradjon, lehetőség szerint az összes rémséggel végeznünk kell.

A MOBA-kat preferálók is örülhetnek, mert a héten kezdetét veszi a Battleborn április 18-ig tartó nyílt bétája. Lényeges, hogy első körben csak a PS4 tulajok próbálhatják majd ki a Gearbox Software játékát, ami a többiek számára csak a jövő héten lesz elérhető.

Mivel InGen kolléga egy tartalmas tesztben már összefoglalta, hogy miképpen sikerült a Remedy sokak által várt, az eredeti tervekkel ellentétben nem csak Xbox One-ra, hanem Windows 10-et futtató PC-kre is megjelenő, az idő manipulálása körül forgó TPS-e, fölösleges lenne megismételni az ott leírtakat. Amennyiben a cikk felkeltette az érdeklődéseteket, akkor kedden már bele is vethetitek majd magatokat a kalandokba.

A technikai sportok szerelmesei is örülhetnek, mert az MXGP2 feltelepítése után különféle, villámgyors motorokkal száguldozhatnak majd a virtuális versenypályákon. Az ígéretek szerint minden korábbinál több lehetőségünk lesz arra, hogy testre szabjuk virtuális motorbiciklinket és az azt vezető versenyzőt. Ráadásul, a fejlesztők elmondása szerint a fizikai modell olyannyira élethűre sikeredett, hogy szinte el is fogjuk felejteni, hogy a monitor, vagy a tévé előtt ülünk és úgy érezzük majd, mintha valóban egy kétkerekűt vezetve hasítanánk előre a győzelemért.

Felsorolásunkat az A Blind Legend zárja. A Dowino akció-kalandjátékában Edward Blake-et, a bátor lovagot alakítjuk, akit látásának elvesztése a legkevésbé sem akadályoz meg abban, hogy igazságot szolgáltasson ott, ahol a gonoszság túlságosan is elburjánzott. A program különlegessége, hogy mivel kifejezetten vakok és gyengénlátók számára készült, kizárólag hangok alapján tudunk benne tájékozódni, így elsősorban akkor érdemes belevágnunk a különleges élménybe, ha rendben van a fülünk és a fejhallgatónkkal sincsen semmiféle probléma.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

Április 4.

A Legend of Luca (PC)

Void 21 (PC)

Until I Have You (PC)

RAM BOE (PC)

Daughter of Shadows: An SCP Breach Event (PC)

Green Game: TimeSwapper (PS Vita)

Április 5.

A grande bagunça espacial - The big space mess (PC)

Outrage (PC)

Project Starship (PC)

Unseen Diplomacy (PC)

BLARP! (PC)

Skeet: VR Target Shooting (PC)

Proton Pulse (PC)

1979 Revolution: Black Friday (PC)

Quar: Battle for Gate 18 (PC)

Ruckus Ridge VR Party (PC)

The Cubicle (PC)

The Gallery - Episode 1: Call of the Starseed (PC)

Job Simulator (PC)

Irrational Exuberance: Prologue (PC)

Enter the Gungeon (PC, PS4)

Diorama No.1 : Blocked In (PC)

Sorcery! Part 3 (PC)

Diorama No.3 : The Marchland (PC)

Hotel Blind (PC)

Light Repair Team #4 (PC)

VR Baseball - Home Run Derby (PC)

Good Robot (PC)

theBlu (PC)

Nighttime Terror VR: Dessert Defender (PC)

Space Bit Attack (PC)

Mushroom Wars (PC)

Hover Junkers (PC)

Quantum Break (Xbox One, PC) ( Csak Windows 10 alatt indul el.)

Amplitude (PS3)

Assassin’s Creed Chronicles Trilogy Pack (PS4, Xbox One)

A Virus Named Tom (PS Vita)

Call of Duty: Black Ops 3 Awakening (PS3) (DLC)

Dead Star (PS4)

Dirt Rally (PS4, Xbox One)

Lovely Planet (PS4)

Shutshimi (PS Vita)

Star Wars Battlefront Outer Rim (PC, PS4, Xbox One) (DLC)

Stikbold (PS4, Xbox One)

Április 6.

Cloudlands : VR Minigolf (PC) (Demó)

Impulse! (PC)

Kill to Collect (PC)

Április 7.

NO THING (PC)

Slime Jumper (PC)

28 Waves Later (PC)

Order of Battle: U.S. Marines (PC) (DLC)

Tibetan Quest: Beyond the World's End (PC)

A Blind Legend (PC)

Flat Kingdom (PC)

MXGP 2 - The Official Motocross Videogame (PC, PS4, Xbox One)

Axes and Acres (PC)

Nitroplus Blasterz: Heroines Infinite Duel (PS3, PS4)

Super Robo Mouse (Xbox One)

Április 8.

prog.1 (PC)

Silver Bullet: Prometheus (PC)

Tenrow (PC)

The Hero Project: Redemption Season (PC)

Glitchrunners (PC)

Virtual Rogue (PC)

Fortify (PC)

BLEAK: Welcome to Glimmer (PC)

Battleborn nyílt béta (PS4) ( A béta április 18-ig tart, Xbox One-on és PC-n április 13-tól lesz elérhető)

Enigmatis: The Ghosts of Maple Creek (Xbox One)

Letter Quest: Grimm's Journey Remastered (Xbox One)

Április 9.

Automata Empire (PC)

Warden: Melody of the Undergrowth (PC)

Istrolid (PC)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward