Heti játékmegjelenések - 18. hét

A hét leginkább az űrutazásról és a zombikról fog szólni, de az árnyvadászok is örülhetnek, hisz ismét egy munkákban bővelkedő időszaknak nézhetnek elébe.

Heti játékmegjelenések - 18. hét

Ugyan első pillantásra úgy tűnhet, hogy a héten az utóbbi időkben szokatlan játékbőség köszöntött ránk, sajnos az összkép ennél valamivel árnyaltabb. Valóban jócskán akadnak frissen debütáló címek, de a lista tekintélyes hányadával már találkozhattunk korábban. Ettől függetlenül tény, hogy panaszra egyáltalán nem lehet okunk. Minden platformra akadnak olyan, értékes gyöngyszemek, amiket vétek lenne kihagynunk.

A pályafutását asztali szerepjátékként kezdő, a mágiát és a fantasy regényekből, valamint mondákból ismert lényeket a cyberpunk-stílussal vegyítő Shadowrunnak eddig meglehetősen nagy szerencséje volt a videojátékokkal. Ugyan a 2007-ben kiadott FPS-t még középszerűnek is csak bajosan lehetett nevezni, de a Sega Megadrive-ra és SNES-re megjelent játékok, valamint a Shadowrun Returns és a Dragonfall joggal nyerték el a játékosok többségének tetszését.

Ilyen előzmények után méltán bízhatunk abban, hogy a Shadowrun Chronicles: Boston Lockdown sem hagyja majd cserben a franchise rajongóit. A Cliffhanger Productions izometrikus nézetű, körökre osztott harcrendszerű akció-szerepjátékában szokás szerint egy alvilági munkákból élő árnyvadász bőrébe fogunk belebújni, akinek a képességeit természetesen mi határozhatjuk meg. Az alkotás egyedül, és másokkal együtt játszva is élvezhető lesz, és az ígéretek szerint mindvégig úgy fogjuk érezni, hogy egy élő és lélegző világ részei vagyunk.

Ennek természetesen akadnak majd hátulütői is, hiszen, ha rossz döntéseket hozunk, azoknak előbb vagy utóbb, de meg lesz a böjtjük. Ezért, mindig és minden körülmények között megéri majd árnyvadászhoz méltó gondossággal eljárnunk.

Az agyat jobban megmozgató témákat kedvelők ezen a héten a Kerbal Space Program megjelenésének örülhetnek, ami hosszú évek alfázgatása, bétázgatása és early access-e után végre eléri az 1.0-s verziószámot. A játékban, ahogy azt a címe is mutatja, a kicsi, zöld és időnként módfelett debil kerbal faj űrprogramjának alakulását vehetjük majd a kezünkbe.

Ez pedig, hacsak nem vagyunk gyakorló rakétatudósok, pont annyira bonyolult lesz, mint ahogy elsőre hangzik, mert a KSP minden korábban látott címnél pontosabban szimulálja az űrbe merészkedőkre váró veszélyeket. Elég egy kicsiny tervezési hiba, és a hajó a legénységgel együtt cafatokra robban, vagy hamuvá ég. Aki tehát belevág a nem mindennapi kihívásba, az jobb, ha elkezdi szoktatni magát ahhoz, hogy idővel már a kevésbé látványos kudarcoknak is örülni fog, az egyértelmű siker pedig igencsak ritka lesz.

Az űr a Broken Age-ben is fontos szerepet játszik. A kalandjátékok nagy öregjének, Tim Schafernek point and click alkotásában az eleinte látszólag semmiféle kapcsolatban nem lévő főhősök közül Shay Volta egy, a világtól elzárt űrhajón el. Az egyre jobban unatkozó fiúnak nincsenek valódi kapcsolatai, mindössze két mesterséges intelligencia igyekszik enyhíteni a magányát. Minden megváltozik azonban, amikor Shay a belopakodik az űrbárka egy számára tiltott részébe...

A másik főszereplő, Vella Tartine helyzete sem egyszerű, sőt, jóval veszélyesebb, mint a fiúé, mert a fiatal lányt egy iszonytató szörnyeteg engesztelő áldozatának szánják. Vella viszont élni akar, így elhatározza, hogy egyszer és mindenkorra leszámol a bestiával.

Akit érdekel, hogy a két kamasz története, az, ha még nem tette meg, szerezze be az első részt, majd ezt követően vegye meg és vigye végig a héten megjelenő második felvonást. A PS4 és PS Vita tulajdonosok a mindkét epizódot tartalmazó Broken Age: The Complete Adventure-be ruházhatnak be. A spoilerekben érthető módon igen gazdag videót mindenki csakis a saját felelősségére nézze meg!

Két ilyen, a szürkeállományunkat komolyan igénybe vevő játék után alighanem roppant nehezen leküzdhető vágyat érzünk majd arra, hogy valami olyannal üssük el egy darabig a szabadidőnket, ami inkább a reflexeinket teszi próbára. A Guns, Gore & Cannolinál pedig keresve sem találhatnánk a felgyülemlett feszültség levezetésre alkalmasabb címet. A Crazy Monkey Studios alkotása a régi idők játéktermi lövöldéi előtt tiszteleg. A non-stop akció mellett a történetre is hangsúlyt helyező programban egy maffiózó bőrébe bújva kell majd pokolra küldenünk az élőholtakat és mutánsokat.

Küldetésünk során magától értetődő módon kismillió fegyvert próbálhatunk majd ki. Így, aki mindig is puhakalapban, egy Tommyval felfegyverkezve akarta ritkítani a zombikat, az ne is keresgéljen tovább.

Aki azonban ennél valamivel realisztikusabb körülmények között szeretné átélni a zombiapokalipszist, az remekül fog szórakozni Xbox One-ra és PC-re megjelenő State of Decay: Year One Survival Editionnel. A számítógépekre és Xbox 360-ra kiadott eredetifeljavított grafikájú, a már megjelent DLC-k mellett számos apró újdonságot tartalmazó változatában egy kisebb közösség vezetőjeként kell helyt állnunk, miközben minden percben felfalhatnak minket az élőholtak.

Csakis rajtunk fog múlni, hogy űzött vadként tengetjük-e majd életünk hátralévő napjait, vagy okos szervezéssel létrehozunk egy olyan kommunát, amiben kis szerencsével minden túlélő biztonságra lelhet. Bárhogy is fogunk dönteni, nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen folyamatosan rá leszünk kényszerítve arra, hogy konzervek, az építkezéshez használható alapanyagok és egyéb hasznos holmik után kutakodjunk. Ez pedig értelemszerűen, mindig magában fog hordozni némi kockázatot. Hiszen, elég ha csak egy perce kihagy majd a figyelmünk szinte biztos, hogy foszladozó ellenlábasaink ki fogják használni a gyengeségünket, és darabokra leszünk tépve.

Végezetül, bár csak egy DLC-ről van szó, mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a Call of Duty: Advanced WarfareAscendance címre keresztelt kiegészítője április harmincadikától kezdve elérhetővé válik a PS3, PS4 és PC tulajok számára is. Így, végre ők is próbára tehetik tudásukat az új pályákon és korábban soha nem látott fegyverekkel vethetik bele magukat a küzdelmekbe.

[left ]A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok tehát az alábbiak:

Április 27.

Kerbal Space Program (PC)

Cloud Knights (PC)

Április 28.

Broken Age: Act 2 (PC)

Shadowrun: Boston Lockdown (PC)

The Golf Club (Xbox One)

State of Decay: Year One Survival Edition (Xbox One)

Április 29.

Broken Age: The Complete Adventure (PS4, PS Vita)

Shovel Knight (Xbox One)

Star Wars Pinball: Star Wars Rebels (PS3, PS4, PS Vita)

Április 30.

Guns, Gore & Cannoli (PC)

Call of Duty: Ascendance (PC, PS3, PS4)

Stealth Inc. : A Game of Clones (PC)

Solarix (PC)[/left]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward