Heti játékmegjelenések - 17. hét

Orgyilkosok, diktátorok, ásók és teapartik. A héten is lesz miből válogatni.

Heti játékmegjelenések - 17. hét

A héten sajnos egyetlen komolyabbnak nevezhető új cím sem jelenik meg. Öröm az ürömben, hogy legalább a választék széles, és akciódúsabb program épp úgy akad a listán, mint olyan, ami inkább az agysejtjeinket dolgoztatja meg.

Az utóbbi időben erős lejtmenetbe kezdett Assassin's Creed széria legújabb fejezetében, az Assassin’s Creed Chronicles: Chinaban Shao Jun kalandjait élhetjük majd át.

A Ming dinasztia alatt született női orgyilkos bosszújának történetét elmesélő akció-kalandjáték leginkább egyedi, a sorozat többi részéről gyökeresen eltérő grafikai stílusa miatt lophatja majd be magát a játékosok szívébe. Fontos újítás továbbá, hogy az egy trilógia első részének szánt CC nem valódi 3D, hanem csak "2.5" dimenziós grafikával bír, azaz az eseményeket fix kameraállásokból követhetjük majd.

A platformjátékok a Sony konzolja mellett voksoló szerelmesei egy másik hőst is irányíthatnak majd. Végre megjelenik ugyanis a PC-n már hatalmas sikert aratott Shovel Knight PS3-ra és PS4-re és Playstation Vitára szánt változata.

A 8 bites grafikájú platformerben, ahogy az a címből is kikövetkeztethető, egy ásóval felfegyverzett lovag bőrébe bújva érvényesülhetünk. Emberünk, amellett, hogy az igazság enyhén földszagú bajnoka, a kincseket sem veti meg, így a jó ügy érdekében végzett missziónk során azon kell lennünk, hogy minél több csillogó csecsebecsét vegyünk magunkhoz.

Persze, aki inkább gonoszkodni akar, az sem marad szórakozás nélkül, feltéve, ha szereti a stratégiai játékokat, és van egy PS4-e.

A harmadik rész óta a Haemimont Games által fejlesztett Tropico-sorozat ötödik epizódjában négy különböző érán keresztül kell minden rendelkezésünkre álló eszközzel fenntartanunk hatalmunkat és jólétünket. Csakis rajtunk áll, hogy miképpen kormányozzuk kicsiny banánköztársaságunkat, de ha kicsúszik a gyeplő a kezünkből, akkor ugyancsak megnézhetjük magunkat. Így érdemes a kemény kéz politikáját követni, és minden erőnkkel azon fáradozni, hogy demokratikus hadseregünkkel és az ország javáért dolgozó titkosrendőrségünkkel megvédjük az állampolgárokat attól, hogy valami helyrehozhatatlan ostobaságra ragadják el magukat.

Végezetül, érdemes megemlíteni a Tea Party Simulator 2015- címre keresztelt játékot, amiben, ha úri kedvünk úgy tartja, békés teázgatás helyett mindent darabokra verhetünk.

Tea Party Simulator 2015™ Trailer - Indie DB

A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok tehát az alábbiak:

Április 22.

Assassin’s Creed Chronicles: China (PC, PS4, Xbox One PS3)

Shovel Knight (PS3, PS4 PS Vita)

Ziggurat (PC)

Kalimba (PC)

LA COPS (PS4)

Április 23.

Tea Party Simulator 2015 (PC)

Április 24.

Tropico 5 (PS4)

Dungeons 2 (PC, Mac)

(Az Early Access játékokat nem soroltuk fel, de talán érdemes megemlíteni, hogy 21-én indul a Trine 3.)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward