Fogyóban az NBA-s klippek a YouTube-on

Amilyen gyorsan megjelent a YouTube -on a múltheti Denver - New York meccsen készített videó a verekedésről, olyan gyorsan tűnt is el. Biztosan nem Carmelo Anthony töröltette őket, hogy mossa kezeit...

Fogyóban az NBA-s klippek a YouTube-on

Egy előző szombat esti NBA mérkőzés, a Denver Nuggets és a New York Knicks összecsapása hatalmas verekedésbe torkollott a Madison Square Gardenben. A mérkőzés vége felé történt az eset, amikor már eldőlt: kiütéses győzelmet arat a Denver. Carmelo Anthony, a verekedés főszereplője, 15 mérkőzéses eltiltást kapott a verekedés után, amelyet nem csak hogy rengetegszer megismételtek a televízióban, de nagyon gyorsan meg is jelent a népszerű videó megosztó honlapon: a YouTube-on. Ám amilyen gyorsan felkerült, olyan gyorsan tűnt is el. Akadhatnak még az oldalon a bunyóról később feltöltött anyagok, azonban azokat is hamarosan törlik.

Az esetet keresgélve a YouTube-on az alábbi üzenetbe ütközünk: "This video has been removed at the request of copyright owner National Basketball Association because its content was used without permission." – ami annyit jelent, hogy a videó törölve lett a az NBA kérésére, mivel a tartalma,  a tulajdonosának az engedélye nélkül volt felhasználva. Nem csak ez a videó lett törölve, több már régebben fent lévő klipnek is csak hűlt helyét találhatjuk.

Ezeknek a videóknak a törlése azt a képet kelhetni az emberekben, jogosan, hogy az NBA műve, nem akarják az NBA vidám arcát ezekkel a borús eseményekkel beárnyékolni. Azért is mondhatjuk ezt, mert a több, a játékról kialakult véleményt pozitívan befolyásoló videóhoz nem nyúltak.

Tehát ez az egész csak egy ügyeskedés eredménye lenne, amellyel az NBA próbálkozik? Lehetséges, azonban még mindig sok videó megtalálható az emlékezetes 2004-es év novemberében történt balhéról is, amikor is az Indiana Pacers, illetve a Detroit Pistons játékosai voltak részesei a csetepaténak, néhány felbuzdult szurkolóval egyetemben.

A liga pedig igyekszik megőrizni a róla alkotott jó képet: ha lehetséges, megpróbál valamilyen szintű irányítást nyerni a nézhető, hallgatható, és az írott sajtó felett. Az internet azonban más tészta: amint érdekes új tartalom, írás felkerül valahova, az rövid időn belül valószínűleg másolva, tükrözve, csatolva is megjelenik más oldalakon. Az talán még lehetséges, hogy valamilyen úton-módon biztosítsák a tartalmak nehezebb elérését az internetes nagyközönségnek, azonban véglegesen eltüntetni azokat soha sem fogják tudni. De hát ez az amit mi, internetezők, néha nagyon tudunk szeretni…

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward