Five Nights at Freddy's film - megvan a rendező és az író

Egy felemás filmográfiával bíró rendező és egy a filmiparban szerény eredményeket felmutatni képes, ám több játékon is dolgozó író fog munkálkodni a feldolgozáson.

Five Nights at Freddy's film - megvan a rendező és az író

Mint ahogy azt korábban megírtuk, a Warner Bros. megszerezte Scott Cawthon népszerű horrorjáték-sorozatának, a Five Nights at Freddy'snek a megfilmesítési jogait. A projekt magától értetődő módon még igen korai fázisban van, ám a Deadline információiszerint az illetékesek már döntöttek is a rendező és a forgatókönyvíró személyéről. Az alkotás direktora Gil Kenan lesz, akit az Oscarra jelölt Rém rom, a meglehetősen vegyes értékeléseket kapó és a pénztáraknál is csúnyán elhasaló Szikraváros, valamint a kritikusok által határozottan nem kedvelt, de harmincöt millió dolláros költségvetés mellett mindeddig 95 millió dollárt hozó Poltergeist-remake rendezőjeként ismerhetünk.

Kenan mindezen túl a forgatókönyvön is dolgozni fog, de a munka dandárját Tyler Burton Smith végzi majd. Smith meglehetősen érdekes és némileg meghökkentő választás, mert bár olyan videojátékokon dolgozott íróként, mint a Prototype 2, a Sleeping Dogs és a Quantum Break, egyetlen nagyjátékfilm, vagy sorozatepizód sem fűződik a nevéhez, csupán két nem túl jelentős rövidfilmet jegyez. Hollywoodban pedig jellemzően nem szeretik a digitális szórakoztatás világában alkotó írókat, és igen ritkán bíznak rájuk komolyabb projekteket. A több Legacy of Kain játék, valamint az első három Uncharted történetéért felelő Amy Hennig például csak fizetés nélküli konzultánsként segíthette a Drake kalandjait bemutató film munkálatait.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward