Feltörték a Battle.net-et

A Blizzard online szolgáltatása, ami személyes és pénzügyi információkat tartalmaz a játékosokról, sajnos nem bizonyult elég biztonságosnak, mert feltörték.

Feltörték a Battle.net-et

A Blizzard online szolgáltatása, ami személyes és pénzügyi információkat tartalmaz a játékosokról, sajnos nem bizonyult elég biztonságosnak, mert feltörték. Amennyiben nem vagytok biztosak, hogy titeket érint-e a dolog, akkor tegyétek fel magatoknak a kérdést, hogy játszottatok-e a Diablo 3, WoW vagy StarCraft 2 programokkal.

"Ezen a héten a biztonsági csapat talált egy azonosítatlan illegális hozzáférést a belső hálózatunkban, itt a Blizzardnál" - jelentette Mike Morhaime. "Azonnali lépéseket tettünk, hogy blokkoljuk a hozzáférését és elkezdtük dolgozni a hatóságokkal és biztonsági szakemberekkel, hogy felkutassuk mi történt."

"Jelen pillanatban nincs arra bizonyíték, hogy pénzügyi információk - mint bankkártyák, számlázási címek, valós nevek - is ki lettek szolgáltatva. A nyomozás jelenleg is folyik, de a mostani állás szerint úgy néz ki, hogy ezekhez az információkhoz nem jutottak hozzá."

Akkor mégis mit kaparintottak meg? Egy e-mail címekkel teli listát a globális (Kínát kivéve) Battle.net felhasználókról, viszont Észak- és Dél-Amerika, Ausztrália, Új-Zéland és Délkelet-Ázsia mélyebben is érintettek, ők ugyanis az észak-amerikai szervereket használják. Ezekről a szerverekről lehetséges, hogy megszerezték a személyes biztonsági kérdéseket és válaszokat, valamint a mobil autentikátor adatokat.

"Jelenlegi értesüléseink szerint ez még nem elég ahhoz, hogy hozzáférjenek a Battle.net accountjaitokhoz" - nyilatkozta Morhaime.

A kriptográfiailag kódolt Battle.net jelszavakat is ellopták az észak-amerikai szerverről, de Morhaime szerint minimális az esélye, hogy visszafejtsék bárki jelszavát. "Secure Remote Password (SRP) protokollt használunk, hogy a jelszavakat védjük, amiből elképesztő nehéz visszafejteni a valós jelszót, minden egyes darabot egyenként kéne feltörni."

Ettől függetlenül azért a legnagyobb biztonság érdekében kérnek minden észak-amerikai szerverhez tartozó játékost, hogy cseréljenek jelszót, valamint javasolják, ha máshol is használták volna az adott jelszót, akkor ott is újítsanak.

Morhaime hozzátette, hogy hamarosan automatikusan is kérni fogják a felhasználókat, hogy váltsanak jelszót, biztonsági kérdéseket, a mobil autentikátor használóknak pedig szoftvert kell majd frissíteniük. Ismét kiemelték azt is, hogy a Blizzard soha nem fogja a jelszavatokat kérni, semmilyen formában.

"Nagyon komolyan vesszük a személyes adatok tárolását és őszintén sajnáljuk, hogy ez megtörténhetett."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward