Fellendülhet a konzolok forgalma Kínában

Kínában teljes mértékben feloldották a játékgépeket érintő tilalmakat, de így is kérdéses, hogy lesz-e említésre méltó konzolpiac.

Fellendülhet a konzolok forgalma Kínában

A Wall Street Journalértesülései szerint a kínai Kulturális Minisztérium egy váratlan húzással eltörölte a konzolokra vonatkozó tilalmakat. A korábban közel másfél évtizedig tiltólistán lévő, majd nemrég egy szabadkereskedelmi zónára korlátozva árusítható játékgépek ezután bárhol kaphatóak lesznek az országban. Mindez remélhetőleg meg fogja könnyíteni a jelenleg a még alig-alig létező kínai konzolpiac megszerzéséért küzdő Sony és Microsoft helyzetét, mert eddig a két óriáscég csak roppant szerény eredményeket tudott felmutatni. A konzolok ugyanis gyalázatosnak is csak nagy jóindulattal nevezhető ütemben fogynak. Egyes hírekszerint a Sony masinájából az indulást követő hónap során valamivel több, mint hetvenháromezer egység fogyott el, míg a Microsoft gépéből nyolc hónap alatt csak 71,063 példány talált gazdára.

Hogy ez mennyire magyarázható azzal, hogy Kínában jellemzően a közösségi játékélményre fókuszáló free-to-play címeket szeretik a felhasználók, és csak a legritkább esetben adnak ki pénzt játékokért, nem tudni, de gyanítható, hogy a két nagy rivális ki fogja használni az enyhítést és intenzív marketingkampányba fog kezdeni, aminek sikere vagy bukása után alighanem mindenki levonja majd a megfelelő konzekvenciákat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward