Fallout 4 – Fókuszban a játékélmény

Todd Howard újabb részleteket árult el a november tizedikén érkező játékról.

Fallout 4 – Fókuszban a játékélmény

Több érdekes információt is megosztott a nemrég bejelentett Fallout 4-ről Todd Howard. Az iparági veterán szerint bár a játékosok többsége a Fallout 3 folytatásaként gondol majd a játékra, szerinte ez helytelen megközelítés. Ő és a csapata inkább a Skyrim utáni első alkotásukként aposztrofálták a programot. Mindez azt jelenti, hogy az új Falloutot a nordok földjén játszódó, hallatlanul népszerű akció-RPG megjelenése utáni visszajelzések alapján készítették el, és ami abban jól működött, azt itt is átvették.

A legnagyobb kihívásnak a történetmesélés bizonyult, ami egy nyitott világú címben mindig gondokat szokott okozni. Ám Howard meglátása szerint azzal, hogy a főszereplő már a háború előtt is élt, sikerült egy érdekes csavart vinniük a sztoriba, mert emberünk pontosan tudni fogja, hogy mennyi minden is veszett el a bombák becsapódása után. Az viszont nem derült ki, hogy a karakter családja halála miatt érzett esetleges bűntudata vagy depressziója mennyire lesz központi eleme a történetnek.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy bár hallatlanul büszke a Fallout 4-re, Howard elismeri, hogy lehet ő és csapata egy kicsit túlvállalták magukat, és egyszerűen túl sok mindent akartak a játékba tenni. Persze őszintén reméli, hogy a fáradozásukat végül siker fogja koronázni és minden új ötletük a kívánt hatást váltja majd ki. A tervező szerint egyébiránt a GTA ötödik része hasonlít leginkább arra, amit el akarnak érni. A fő céljuk az elmúlt négy évben ugyanis egy hatalmas, szabadon bejárható világ létrehozása volt, amiben a játékosok egy részletekben és kalandokban gazdag környezetben jóformán azt tehet majd, amit csak akar és semmi sem köti majd gúzsba a kezét.

Mindez egybevág Pete Hines által elmondottakkal. A Bethesda Softworks közösségi kapcsolatokért is felelős alelnöke ugyanis leszögezte, hogy a cégnél teljesen tisztában vannak azzal, hogy a grafika lehetne sokkal szebb is. Azonban, mivel a szerepjátékot és a lehetőségeket többre tartják a vizuális megvalósításnál, kénytelenek voltak lebutítani a látványvilágot, mert ellenkező esetben a játék tartalmi része jóval szerényebbre lenne.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward