Egyre hamarabb esik el a Denuvo védelem?

A Rage 2-t egy nap alatt feltörték, igaz, egy baki miatt. De mi a helyzet a többiekkel?

Egyre hamarabb esik el a Denuvo védelem?

A méltán népszerűtlen Denuvo védelmet még mindig számos kiadó használja, köztük a Ubisoft, a Square Enix, a Bethesda és Sega is. A Denuvót sosem zárták szívükbe a játékosok, hiszen problémák voltak az internetkapcsolat nélküli játszással, és jellemzően még a teljesítményből is elvett a védelem, habár ezt a fejlesztői mindig tagadták.

Ráadásul az évek során egyree hamarabb és hamarabb sikerült feltörni a korábban szinte feltörhetetlennek tartott védelmet. A Denuvo később azt mondta, hogy elkerülhetetlen, hogy egy játékot előbb-utóbb feltörjenek, és most már inkább az a céljuk, hogy a játékok kezdeti eladásait védjék.

Úgy tűnik azonban, hogy a Denuvo már erre sem képes, a Rage 2-t ugyanis 24 órával a megjelenését követően feltörték. Úgy tűnik, hogy a megoldás abban keresendő, hogy habár a Steamre felkerült verzióban benne volt a védelem, a Bethesda Launcher viszont egy olyan .exe-t indít el, amiben nem. Innentől kezdve már csak egy olyan cracket kellet készíteni, ami elkerüli az online bejelentkezést.

Valójában tehát jelen esetben még csak nem is biztos, hogy a Denuvo a hibás, könnyen lehet, hogy a Bethesda nézett be valamit nagyon csúnyán. Ezzel együtt azért idén mégsem teljesített valami jól a védelem:

  • Metro Exodus - 4 nap alatt feltörve
  • Devil May Cry 5 - egy napon belül feltörve
  • Resident Evil 2 - 6 napon belül feltörve
  • Far Cry New Dawn - 6 napon belül feltörve
  • Ace Combat 7 - 13 napon belül feltörve

Úgy tűnik tehát, hogy erősen változó, mennyi idő alatt esik el a Denuvo, a dolog feltételezhetően attól is függ, hogy melyik cracker csapat mennyire foglalkozik az üggyel. Tavaly például a Hitman 2 és a Just Cause 2 is elesett egy napon belül, míg az Assassin's Creed Odyssey-re 36 napot kellett várni.

Szóval úgy látszik, hogy az esetek egy részében legalábbis be tudja tartani a Denuvo azt az ígéretet, hogy a legfontosabb első 1-2 hétben megvédi a játékot, és persze akadnak olyan játékok is, amiket a mai napig nem törtek fel, de ezeket jellemzően felesleges is lenne, hiszen teljesen az online kapcsolattól függnek egyébként is - mint például a The Division 2.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap