DICE: Nem hagyunk ki tartalmat a Star Wars: Battlefrontból!

A stúdió egyik társproducere szerint a cég egy tisztességesen megcsinált alapjátékot tesz majd le az asztalra.

DICE: Nem hagyunk ki tartalmat a Star Wars: Battlefrontból!

Bár a Star Wars: Battlefront nemrég bejelentett DLC-je, a Battle of Jakku ingyenes lesz, sokan élnek a gyanúperrel, hogy az EA ismételten egy olyan játékot fog piacra dobni, amit ha teljes pompájában akarunk majd élvezni, kénytelenek leszünk megvásárolni hozzá a program árának kétszeresét-háromszorosát kitevő letölthető tartalmakat.

Mivel az efféle szóbeszédek komoly károkat okozhatnak a játéknak, Jesper Nielsen, a Dice társproducere a Redditen igyekezett meggyőzniaz aggódó rajongókat arról, hogy az alapjáték önmagában is élvezhető lesz. A férfi szerint soha nem állt szándékukban csakis azért kihagyni egyes elemeket a programból, hogy azokat aztán különálló kiegészítőkként értékesítsék.

Nielsen ezen kívül azt is igyekezett leszögezni, hogy bár a fejlesztéshez a Frostbite engine-t használják, a vásárlók nem egy grafikailag kicsit megváltoztatott, és másik univerzumba áthelyezett Battlefield 4-et kapnak majd a pénzükért cserébe, hanem egy új élményt nyújtó FPS-t. Ígéretekből tehát nincs hiány, de hogy vajon megtartja-e a szavát a csapat, azt csak a játék megjelenése után tudjuk meg.

Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy a Battlefield 3 körüli visszásságokat igencsak nehéz elfelejteni. Mint ismeretes, a DICE-nál sokáig azt állították, hogy azért nem adnak ki modkészítő eszközt az alkotáshoz, mert a Frostbite 2 túlságosan komplex ahhoz, hogy egy átlagos modder használni tudja. Holott, mint ahogy azt később Karl Magnus Troedsson, a cég vezérigazgatója elmondta, egyszerűen féltek odaadni a játékosoknak a kódot.

Bár Troedsson elsősorban arról beszélt, hogy a modkészletet túlságosan könnyű lett volna csaláshoz használni, tehát végső soron a tisztességes játékosokat védték, sokan valószínűsítik, hogy valójában arról volt szó, hogy a cégnél rájöttek, a DLC-k alighanem messze nem fogynak majd olyan jól, ha tömegével érhetőek el rajongói tartalmak. Ezért a még oly őszintének tűnő nyilatkozatokat is érdemes némi kétkedéssel fogadni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward