CoD Black Ops 3: Jóval okosabbak lesznek az ellenfelek

A Treyarch fejlesztői állításuk szerint jelentősen javítottak a sorozat egyik leggyengébb pontján.

CoD Black Ops 3: Jóval okosabbak lesznek az ellenfelek

A 2003-ban útjára indult Call of Duty szériát az évek során számos kritika érte a rajongók részéről az ellenfelek gyenge mesterséges intellgenciája miatt. A Treyarch egyik vezető beosztású alkalmazottjának, Mark Lamiának a nyilatkozata alapján a Black Ops harmadik részében végre komoly kihívás elé leszünk állítva.

A férfi nem tagadja, hogy a korábbi fejlesztési ciklus mellett valóban nem volt módjuk arra, hogy érdemben javítsanak ellenlábasaink harctéri viselkedésén, mert nagyon szorította őket a határidő. Azonban, mivel ezúttal három évük volt arra, hogy tető alá hozzák az új részt, mindenképpen meg akarták mutatni, hogy képesek egy, a felhasználókat megizzasztó M. I. megalkotására.

Lamia szerint a változtatást két fő tényező indokolta. Az új játék kampányában fontos szerep jut majd a nyitott pályáknak és a kooperatív módnak, ostobán viselkedő fegyveresekkel pedig a koncepció nem tud kiteljesedni. Hiszen ha két vagy több, átlagos képességű játékos akár csak egy kicsit is összedolgozna, akkor a korábbi részekben tapasztalt A. I. mellett egyszerűen nem nyújtana számukra semmiféle kihívást a játék és esélyes, hogy elunnák az egészet. A Treyarchnál azonban azt szeretnék, hogy ha a felhasználók többször is nekifutnának a kampánynak.

A másik ok, hogy mivel a történetben központi szerep jut majd a technológiának és a fejlődés árnyoldalainak, nem csak emberekkel fogjuk tudni felvenni a harcot, hanem különféle robotokkal is. A gépszörnyeknek pedig nincsen létfenntartási ösztönük, csupán agyatlan, sérüléseikre fittyet hányó gyilkológépek. Ezért a kontraszt megteremtésének érdekében mindenképpen szükséges volt, hogy az emberek taktikázzanak és rafináltabbak legyenek a kizárólag minél nagyobb pusztításra programozott robotoknál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward