Célzórendszer a Wild Star MMO-ban

Még egy MMO, amely leszámol a Tab-os célzással és az egyhelyben állással.

Célzórendszer a Wild Star MMO-ban

A legtöbb MMO Tab-célzós rendszerben működik, azaz ha egyszer befogtuk az ellenfelet, utána már nem kell azzal külön foglalkoznunk, hogy eltaláljuk. A Wild Star szakít ezzel a rendszerrel, a játékban a célzás fontos eleme lesz a harcnak: ha nem célzunk jól, akkor bizony mellé tudnak menni lövéseink.

A csapat azért döntött úgy, hogy ezt a rendszert választja, mert kísérletező kedvükben voltak, és szerettek volna valami olyasmit kitalálni, ami érdekesebbé teszi a játékmenetet. A tesztek során kiderült, hogy jól működik a dolog, a játék így sokkal életszerűbb és érdekesebb volt, mint a szokásos egyhelybenállós stílussal. A rendszer ezen felül még a képességeket is érdekesebbé teszi, pl. sebzésünk attól is függhet, hogy hol találjuk el az ellenfelet.

A gyógyító típusú karakterekkel sem a csapattagok neveit kell majd bámuljuk a képernyőn, hanem céloznunk kell, akárcsak a dps-nek. Aki nem túl ügyes a célzásban, az se keseredjen el, a fejlesztők különböző rásegítő rendszereken is gondolkodnak (pl. olyanon, ami automatán az ellenfél felé fordít minket, ha elsütünk egy képességet). Ezek közül persze még nem tudni, mi marad benne a végleges játékban. A különböző kasztok különböző mértékben fognak támaszkodni a célzásra, a távolságiaknak jobban oda kell majd figyelni erre, mint a közelharciaknak. A tankoknak pl. több olyan képessége lesz, amellyel kevésbé kötötten kell célozni.

A rendszerből adódóan az egér az FPS-sekben megismert módon fog működni, tehát nem kell folyamatosan lenyomva tartanunk a jobb gombot, ha irányítani akarjuk, merre nézzen a karakterünk. Ha pedig a kezelőfelületet akarjuk használni, egy gombnyomással átválthatunk rá. Az MMO-k közül pl. a Terában találkozhatunk hasonló rendszerrel.

Lesznek olyan képességeink, melyeket minél tovább töltünk, annál erősebben sülnek ki. Az efféle képességek általában úgy szoktak működni, hogy amíg lenyomva tartjuk az adott gombot, addig töltődnek, és ha felengedjük, kisülnek. Az alkotók szeretnék, ha kényelmesebben tudnánk használni az efféle támadásokat, ezért ezek úgy fognak működni, hogy gombnyomásra kezdetét veszi a töltés, utána elengedhetjük a gombot, és amikor még egyszer megnyomjuk, a képesség akkor sül ki.

A Wild Star a tervek szerint még az idén meg fog jelenni. Pontos dátumot még nem tudunk mondani, a San Diegóban megtartandó Comic Conon talán több kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward