Bemutató állomásokkal készül a rajtra az Oculus Rift

A cég nagyon igyekszik majd mindenkinek lehetőséget biztosítani, hogy kipróbálhassa a virtuális valóságot.

Bemutató állomásokkal készül a rajtra az Oculus Rift

A virtuális valóság, és azon belül is az Oculus Rift egyik nagy problémája, hogy hiába tűnik zseniálisnak a technológia, azt nagyon nehéz megmutatni az embereknek - videón vagy prezentáción keresztül konkrétan lehetetlen, többek között ezért is volt annyira lapos és érdektelen az Oculus E3-as sajtókonferenciája.

Palmer Luckey, a cég alapítója elmondta, ezt úgy próbálják áthidalni, hogy a nagyobb üzletláncokban bemutató állomásokat helyeznek majd ki, ahol mindenki kipróbálhatja a VR-élményt az Oculus Riften. "Vagy egy játékshow alkalmával próbálják ki a potenciális vásárlóink, vagy egy barátjuknál, ha ő már megvette, de kell lennie egy harmadik útnak is ezek mellett, és mi azon vagyunk, hogy ezt biztosítsuk." - nyilakozta.

Az egyelőre kérdéses, hogy lesznek-e ilyen bemutató állomások Magyarországon is, valamint egyelőre az sem tisztázott, hogy az ilyen állomásokat az Oculus saját emberei felügyelik-e. A probléma ugyanis, hogy a VR esetében számos dolog okozhat problémát, és ronthatja el az első benyomást: akár a lencse nem megfelelő távolsága, vagy éppen egyszerűen csak az, ha valaki összefogdosta előtte, és piszkos.

Nemzetközi termék lesz, a rajt azonban bizonytalan. Játékok viszont készülnek.

Luckey megerősítette, hogy az Oculus Riftet szeretnék a lehető legtöbb országban elérhetővé tenni, azonban az már nem biztos, hogy mindenhol egyszerre fog megjelenni. A pontosabb megjelenési dátumokról később hallunk majd.

A vállalat azonban komolyan fektet játékokba. Az Oculus Studios célja, hogy teljesen vagy részlegesen finanszírozzon különböző partnerstúdiókat, hogy azok meg tudják valósítani ötleteiket a Riftre. Az Oculus által teljesen finanszírozott játékok természetesen exkluzívak is lesznek az eszközre.

Brendan Iribe, az Oculus ügyvezetője elmondta, jelenleg kicsivel több, mint 24 játékot finanszíroznak teljesen, köztük olyanokat, mint az Insomniac által készített Edge of Nowhere. Ezen kívül kisebb összegeket fektetnek bizonyos csapatokba, továbbá bejelentettek egy 10 millió dolláros fejlesztési programot is, melyeket a kisebb, független fejlesztők között dobálnak majd szét.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward