Aprók nagyban - 2016. 03. 29

Új, élőszereplős Quantum Break videó érkezett, vak játékos arat diadalt a Killer Instinctben, a Valve két komoly pofonba is belefutott, megjelent az Oculus Rift.

Aprók nagyban - 2016. 03. 29

Kihasználták a Steam sebezhetőségét

Igen érdekes és egyedi módját választotta egy Manchester városában élő mókamester annak, hogy megfricskázza egy kicsit a Valve orrát. A Rubiimeow nicknéven futó egyén ugyanis kihasználta a Steam egy orbitális hibáját és a Greenlight rendszert megkerülve egy Watch Paint Dry címre keresztelt játékot töltött fel az áruház kínálatába. Ez pontosan arról szól, amire a többség elsőre következtet, azaz a gombamód szaporodó, bizarr koncepciójú antijátékok és szimulátorok egy paródiája, amiben nézhetjük, ahogy szárad a festék. Akit érdekel, hogy Rubiimeow miképpen cselezte ki a Valve-ot, az ittolvashatja el a részleteket.

Elítélte a bíróság a Valve-ot

Nem csak a Watch Paint Dry miatt főhet a feje Gabe Newellnek és csapatának, hanem egy ausztrál bírósági ítélet miatt is. Mint az ismeretes, a céget még 2014-ben jelentette fel a helyi fogyasztóvédelem, mivel meglátásuk szerint félrevezették az ausztrál vásárlókat és törvénysértést követtek el azzal, hogy nem adtak nekik módot arra, hogy visszakérhessék a pénzüket. A Valve ügyvédjei azzal próbáltak védekezni, hogy ténylegesen nem Ausztráliában zajlottak le a tranzakciók, illetve érdekes jogi csatározás folyt arról is, hogy vajon a kontinensen életben lévő szabályok és rendelkezések alapján a digitálisan terjesztett játékokat nevezhetik-e egyáltalán árucikkeknek és hogy vonatkoznak-e rájuk az előírások. A bíróság a jelek szerint nem találta elég meggyőzőnek a vádlott képviselőinek érvelését, így a Valve, ha április 15-én a fellebbezési meghallgatáson nem áll elő egy az eddigieknél jobban működő védekezési stratégiával, akkor esélyesen büntetést fog fizetni, és a kártérítés kérdése is felmerülhet.

Megjelent az Oculus Rift

2016. március 28-án megjelent az Oculus Rift. A harminc játékkal startoló készséget első körben a Kickstarter-támogatók, valamint az előrendelők kapják meg, a többieknek hónapokat kell várniuk, hogy hozzájussanak a hétszáz euróért kínált headset egy példányához. A játékipari forradalomban reménykedő Oculus érthető módon igyekszik minél nagyobb hírverést csapni az eszköznek, így a vállalat vezérigazgatója, Palmer Luckey személyesen vitte el Alaszkába az első, dedikált példányt az Axiom Data Science fejlesztőjének, Ross Martinnak.

Lecsaptak a Forma-1 játékok modjaira

Bár manapság evidensnek vesszük, hogy a fejlesztők és kiadók kifejezetten támogatják a modkészítőket és a legjobbak számára megadatik a lehetőség, hogy csinos vagyonra szert tevő profiként folytassák ténykedésüket, időről időre emlékeztetőt kapunk arról, hogy nem mindenki örül annak, hogy egyesek rajongói kiegészítésekkel próbálják növelni a produktumuk kínálta játékélményt. Ezt nemrég az F1 2013, az F1 2014 és az Automobilista lelkes modderei tapasztalhatták meg, mert a legnagyobb témával foglalkozó oldalról, a RaceDepartmentről több száz hobbi-fejlesztő által készített bővítmény tűnt el szerzői jogi okok miatt. Ezek a kifogásolt modok jellemzően modernizálták a kocsik külsejét, amivel kivívták az efféle dolgokra legendásan kényes F1 haragját, mert a cég álláspontja szerint csakis azoknak van joguk elkészíteni a kocsik virtuális másait, akik licenszdíjat fizetnek érte. A moddereket mindez nem különösebben érdekli, a többség fel van háborodva a sokakat érintő, a közösség által pofátlanságnak tartott eseten.

Már elérhető a Fallout 4 PC-s változatának Survival játékmódja

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Bethesda munkatársai reagáltak azokra a kritikákra, miszerint a Fallout 4-ből fájóan hiányzik egy, a New Vegas Hardcore-módjához hasonló, túlélésre kihegyezett opció. Ezért a mai naptól kezdve a számítógépen játszók végre kipróbálhatják az alaposan átdolgozott, még bétában lévő Survival nehézségi szintet. Ezt választva számtalan dolog megváltozik: több sebzést tudunk okozni, de az ellenfelek is hamarabb legyilkolnak minket, így harc közben folyamatosan mozognunk, taktikáznunk és védekeznünk kell, ha nem akarunk fűbe harapni. Ezen kívül egyebek mellett az elemi szükségleteinket is ki kell elégítenünk és meg kell barátkoznunk azzal, hogy a lőszernek súlya van, tehát nem hordhatunk magunknál következmények nélkül egy kisebb hadsereg számára elégséges muníciót. Akit érdekel, hogy pontosan milyen módokon teheti még keservesebbé az amúgy is hányattatott sorsú főhős szenvedésekkel teli életét, ide kattintvaolvashatja el a teljes listát.

Bemutatkoznak a vargheistok

A Total War: Warhammerben minden korábbinál több és változatosabb egységet irányíthatunk majd. Ezek egyike lesz a hatalmas vargheist is, ami a vámpírok oldalán fog harcba szállni, az ellenséges oldalon küzdők legnagyobb bánatára.

Xbox One-on is irthatjuk a zombikat

A kooperatív multiplayer-játékok Xbox One-on játszó szerelmesei örülhetnek, mert a visszafele-kompatibilitásának hála, immár a 2009-ben megjelent Left 4 Dead 2 is fut a konzolon. Így már a redmondi óriás legújabb játékgépét használva is belevethetjük magukat a négy túlélő eszelős, gyorsan pergő és csapatmunkát igénylő kalandjaiba.

Dolgoznak a Middle-Earth: Shadow of Mordor második részén

Az első rész sikere után szinte biztos volt, hogy az általunk is igencsak kedveltjáték folytatást fog kapni. Ezt erősíti meg egy Lauren Mary Kim névre hallgató kaszkadőrnő online elérhető önéletrajzais, amiben a referenciái között ott szerepel, hogy részt vett a Middle-Earth: Shadow of Mordor folytatásának tető alá hozatalán.

Új Quantum Break videó érkezett

A jövő héten végre debütálni fog a Remedy PC-re, illetve Xbox One-ra érkező, időmanipulálós akciójátéka, amiben viszont nem csak a lövöldözés, hanem a történet is fontos szerepet kap majd. Ennek bizonyításául egy új, élőszereplős videó is érkezett.

Vak bajnok a Killer Instinct új sztárja

Ugyan azt hihetnénk, hogy a látás hiánya lehetetlenné teszi, hogy valaki komolyan vehető ellenfél legyen egy verekedős programban, a SightlessKombatként ismert játékos bebizonyította, hogy nem szabad lebecsülnünk azokat, akik az egyik érzékszervük hiányát akaraterővel és ravaszsággal pótolják. Az emberben persze mivel közeledik az április elseje, önkéntelenül is felmerül, hogy egy beugratással áll szemben, de a jelek szerint valóban igaz, hogy az Angliában élő vak férfi legyőzve saját korlátjait, hatalmas hátrányból indulva képes lett arra, hogy a Killer Instinct valódi mesterévé váljon. Innen is gratulálunk neki, mert teljesítménye jól mutatja, hogy az igazán elszántak előtt nincsenek akadályok. Mivel a videók nem beágyazhatóak, ittlehet őket megnézni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward