Aprók nagyban – 2015. 09. 10.

Ejti az előző konzolgenerációt a GTA 5, új Fallout 4 videósorozat rajtolt el, nem lesz térképszavazás a Halo 5 multijában, Miyamoto Mario-legendákról nyilatkozott.

Aprók nagyban – 2015. 09. 10.

Új Fallout 4 videósorozat rajtolt el

Tovább pörög a Fallout 4 marketing-gépezete. A Bethesda posztapokaliptikus CRPG-sorozatának novemberben megjelenő új epizódjának történetről ugyan hivatalos forrásból a startig már semmi újat nem fogunk megtudni, egy, az első rész alapján igen szórakoztató animációs kisfilm-sorozatban a S.P.E.C.I.A.L-rendszer mind a hét tulajdonságát be fogják mutatni az érdeklődőknek. Bár a videó nem sokat újat mond azok számára, akik akár csak felületesen is ismerik a Falloutot, olyan nagyszerűen parodizálja a fénykorukat az ötvenes években élő, bugyuta oktató-rajzfilmeket, hogy a kikapcsolódni vágyóknak mindenképpen érdemes megnézniük.

Készül a Garry's Mod folytatása

Bár egyhamar nem kaparinthatjuk a kezeink közé, hivatalosan is megerősítést nyert, hogy készül a Garry's Mod 2. A népszerű, videók készítéséhez is használható, a fizikára építő sandbox játék folytatását maga az első epizód alkotója, Garry Newman jelentette be. Azon kívül azonban, hogy ő és a Facepunch Studios többi alkalmazottja már megkezdték a munkálatokat és hogy a második rész támogatni fogja a VR-technológiákat, semmit sem tudtunk meg. Mivel a projekt még igen korai szakaszában jár, a megjelenési dátumot még csak megsaccolni sem lehet.

A GTA 5 elengedi az előző konzolgeneráció kezét

A Rockstar döntésének értelmében a jövőben a GTA 5 frissítései nem lesznek elérhetőek a PS3 és Xbox 360 tulajdonosok számára. A cég azzal indokolta a lépést, hogy számtalan új és őrült ötletük van arra, hogy miképpen lehetne bővíteni és feldobni a számos rekordot megdöntő sikerjátékot, és a 9, illetve 10 éves játékgépek hardveres adottságai csak visszafognák őket a kivitelezésben. Így a régebbi masinákon játszók nem tudják majd kipróbálni a Freemode Eventsnek nevezett, eszelős játékmódokat. Ezek a szórakoztató és abszurd események az ígéretek szerint alaposan meg fogják fűszerezni a játékot. A Hunt the Beastben az egyik játékos farkasemberré változva lesz kénytelen menekülni az üldözői elől, az autós viadalokat feldobó Penned Inben akit kilöknek, vagy figyelmetlenül kihajt az egyre zsugorodó játéktérből, az fel fog robbanni, a King of the Castle-ben pedig az egyik résztvevő egy erőd biztonságából próbálhatja majd megvédeni magát a többiek rohamától. Fontos, hogy a szeptember 15-én élesedő F. E.-k nem lesznek kötelező jellegűek, hanem beállíthatjuk majd, hogy melyek érdekelnek minket és melyek azok, amikkel inkább nem fecsérelnénk az időnket. Akit tehát egyik sem érdekel majd, az ki fogja tudni hagyni az összes új eseményt.

Nem lehet majd térképekre szavazni a Halo 5-ben

A Halo 5 multiplayer módjában nem lehet majd szavazni az egyes térképekre – közölte egy rajongó kérdésére válaszolva Josh Holmes, a játék vezető producere. A 343 Industries alkalmazásában álló szakember azt azonban nem osztotta meg a nagyközönséggel, hogy teljesen véletlenszerű lesz-e a pályák sorrendje, vagy valamiféle megszabott rendszer szerint fognak-e váltakozni. A döntés a különféle netes fórumokon olvasható kommentek alapján igencsak megosztja a rajongókat. Sokan kifejezetten örülnek a lépésnek, mert így szerintük jóval változatosabbak lesznek a küzdelmek és vége az 1-2 pályára specializálódó felhasználók uralmának. Ugyanakkor, azok is sokan vannak, akik nem értik, hogy mi szükség van erre, hiszen a különféle térképek között okkal áll fel egy népszerűségi sorrend, és abszurd, hogy a cég bele akar szólni abba, hogy ki hogyan üti el a szabadidejét.

Tovább bővül a Total War: Attila

Szeptember 15-én újabb DLC-t kap majd a Total War: Attila. A Sand Culture Pack három új nép, jelesül az aksumok, a himyarok és a tanukhidsek elérhetővé tétele mellett pár változást is hozni fog a játékba. A legfontosabb újítás, hogy mivel ebben a korszakban a különféle hitek képviselői nem éppen a békés egymás mellett élés jellemezte, a vallás fontosabb szerepet kap majd, mint ahogy azt korábban megszokhattuk.

Hellblade – Nincs ok pánikra

Kisebbfajta pánik söpört végig a kelta mitológiai bizonyos elemeire épülő Hellblade rajongói között, mert a Ninja Theory Twitter-oldalán egy olyan bejegyzés jelent meg, hogy a készítők mindent kidobtak a kukába és valami értelmezhetetlen és felfoghatatlan ok miatt a nulláról akarják újrakezdeni a fejlesztést. A cég legfrissebb közleménye szerint azonban szó sincs ilyesmiről, a sokakra a frászt hozó üzenet egyszerűen rosszul volt megfogalmazva és 2016-ban mindenki belevetheti majd magát Senua nyomasztó kalandjába.

Búcsúzunk az Xbox Live Indie Gamestől

A Microsoft hét év után lényegében leállította az indie-fejlesztők dolgát megkönnyítő Xbox Live Indie Games kezdeményezést, ami azt a célt szolgálta, hogy a függetlenek könnyedén publikálni tudják az Xbox 360-ra szánt játékokat. Új jelentkezéseket már nem fogadnak el, de a még be nem fejezett műveket 2016. szeptember 9-ig ki lehet majd adni. A szolgáltatás 2017 szeptemberében fog végleg búcsúzni. Az ígéretek szerint a programok nem vesznek majd el, azokat valamilyen formában meg fogják őrizni és a későbbiekben is hozzáférhetőek lesznek.

Csak egy színdarab a Super Mario Bros. 3

Nem mindennapi videót tett közzé a Nintendo. A felvételen ugyanis mindenki kedvenc olasz vízvezeték-szerelőjének atyja, Shigeru Miyamoto különféle, a szériához köthető legendákat erősít meg, vagy cáfol. Így végre száz százalékos bizonyossággal tudhatjuk, hogy Mario tényleg az őt megillető bérleti díjra várni tudó üzletemberrőlkapta a nevét, és annyi év után azt a rajongói teóriát is tényként kell kezelnünk, hogy a Super Mario Bros. harmadik része nem „igazi” kaland, hanem „csak” egy színdarab.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward