Aprók nagyban - 2015.08.14.

Közel kilencven percig mozog a Mad Max, nem lesz WoW 2, modkit jött a The Witcher 3-hoz, del Toro kiszáll a játékpiacról, agresszívvá tehetnek a játékok.

Aprók nagyban - 2015.08.14.

Guillermo del Toro kiszáll a játékpiacról

Bár az ismert filmes korábban azt mondta, hogy a Silent Hills méltatlan elkaszálása ellenére a jövőben is örömmel dolgozna videojátékokon, egy friss nyilatkozata alapján meggondolta magát. Az egyebek mellett A faun labirintusát és a Hellboy-filmeket is jegyző del Toro úgy látja, hogy nincs értelme tovább küzdenie, mert az évek során mind a zombik elleni harc körül forgó Sundown, mind az eredetileg trilógiának tervezett Insane, mind pedig a Silent Hills munkálatait le kellett állítani. Bánatát tovább fokozza, hogy partnerei közül a THQ csődbe ment, a Konami meg többször is bejelentette, hogy kiszáll a konzolpiacról. Mindezek tükrében érthető, hogy a jeles direktor miért jutott arra, hogy nem erőlteti tovább a számára nem túl sok sikert hozó játékfejlesztést, aminek az eddigi egyetlen gyümölcse egy elképesztően vacak, 2008-ban kiadott Hellboy-játék.

Ilyen lesz a bázisépítés az XCOM második részében

Az eredeti receptet alaposan megkavaró XCOM 2-ben fontos szerepet tölt majd be az idegen lények ellen küzdő földi ellenállók utolsó menedékéül szolgáló, fejleszthető repülő bázis. A Eurogamer egyik újságírója, Chris Bratt alaposan kifaggatta erről az új elemről Garth DeAngelist, a játék producerét. A sorozat rajongóinak mindenképpen érdemes végighallgatniuk a több mint negyedórás interjút, mert abból számos, eddig nem ismert információt megtudhatnak, egyebek mellett a feketepiac működéséről, vagy éppen a különféle idegen technológiákról.

Megvásárolható a Destiny legerősebb fegyvere

Mint ahogy azt korábban megírtuk, a hamarosan érkező The Taken King egyik legnagyobb és legtöbb vitát kavart újítása az lesz, hogy alaposan meg fogja változtatni a különféle fegyverek erejét. Minderre azért van szükség, mert pár gyilokszerszám irreálisan erősre sikeredett, és emiatt szinte minden összecsapásból azok kerülnek ki győztesen, akik ezeket használják. A változás leginkább a Thornnak keresztelt, iszonytató sebzés okozására képes kézi ágyút, valamint a játékosok java része által abszolút favoritnak tartott Gjallarhorn néven futó rakétavetőt fogja érinteni. Ha még utoljára kipróbálnátok őket erejük teljében, a fegyvereket meg lehet venni Xurtól, a kereskedőtől. Ha spóroltatok a Strange Coinnak nevezett fizetőeszközzel, és nem bánjátok, hogy valami olyasmire adtok ki a pénzt, amit hamarosan nerfelni fognak, akkor a vásárlást követően bő harminc napig az egymás elleni multik királyai vagy királynői lehettek (illetve lehetnétek, mert úgyis mindenki ezekkel fog nyomulni).

Nem lesz World of Warcraft 2

A Blizzard nem tervezi, hogy egy számozott folytatással leheljen életet a mostanában kissé gyengélkedő, de még mindig több milliós rajongótáborral bíró World of Warcraftba. A játék ügyvezető producere, J. Allen Brack szerint a direkt folytatások egyszerűen nem működnek az MMORPG-k esetében, és lényegét tekintve az összes ilyen játék többé vagy kevésbé, de bukásnak tekinthető. A WoW csapatában ezért inkább az új élményeket kínáló kiegészítőkben bíznak, és a jövőben is azon lesznek, hogy korábban nem látott, érdekes tartalommal szegezzék a monitor elé a felhasználókat.

A videojátékok agresszívvá tesznek? Igen, de ez nem baj!

Újabb, a videojátékok és az agresszió közötti összefüggést vizsgáló tanulmány jelent meg. Az American Psychological Association kutatói szerinta durvább videojátékok növelik az agresszivitást és csökkentik a felhasználók empátiáját. Ugyanakkor némi öröm az ürömben, hogy a negyvenkilenc oldalra rúgó elemzés szerint semmi sem bizonyítja azt, hogy az erőszakos játékok bármiféle módon arra ösztönöznék az embereket, hogy agresszív bűncselekményeket kövessenek el, és a szakemberek azt is leszögezik, hogy egyetlen tényezőtől senki sem válik vadállattá, mert ahhoz több körülmény szerencsétlen együttállása szükséges.

Kilencven percig mozog a Mad Max

Mivel már csak alig több mint két hét van hátra a Mad Max videojáték Észak-Amerikában való megjelenéséig, az Avalanche Studios munkatársai érthető módon mindent megtesznek, hogy felkeltsék a játékosok figyelmét. Az alant látható, közel kilencven perc hosszúságú videóban azon túl, hogy megcsodálhatjuk az alkotás akcióban gazdag játékmenetét, sok érdekesség is kiderül arról, hogy milyen is lesz majd az autós harcra külön fókuszt helyező TPS.

Itt a The Witcher 3 modkészlete

Bár a The Witcher trilógia záródarabja alaphelyzetben is a tartalmasabb címek közé tartozik, a mai napon kiadott modkészletnek köszönhetően borítékolható, hogy egymást érik majd a jobbnál jobb rajongói kiegészítések. A program segítségével egyebek mellett nem csak a már meglévő tárgyakat és lényeket lehet módosítani, hanem az ügyesebbek új rémségeket és tárgyakat is hozzáadhatnak a Geralt kalandjait lezáró játékhoz. A modkit innentölthető le.

Akcióban az 1989-es Batmobil

A jövő héten érkezik a Batman: Arkham Knight legújabb DLC-je, amiben egyebek mellett az 1989-es, Tim Burton által rendezett Batman filmben szereplő Batmobilt is kipróbálhatjuk majd. A kocsit és az új Batman-skint bemutató videó, ahogy azt sejteni lehetett, alaposan felkorbácsolta a kedélyeket, hiszen az amúgy kiválóan sikerült játék PC-s portjának fiaskója után a számítógépen játszók kifejezetten rossz néven veszik, hogy a Rocksteady úgy reklámoz DLC-ket, hogy még mindig nem futott be az augusztusra ígért, pár kisebb hibát kijavító patch, és hogy a többség csak valamikor ősszel tudja majd élvezni a játékot, amit rossz esetben már kifizetett.

Feltörték a Fallout Shelter Androidos verzióját

Pár óra kellett csak hozzá és egy Jake Poile néven futó, minden bizonnyal abszolút egészséges önértékeléssel bíró felhasználó már fel is törte a Fallout Shelter Androidra megjelent verzióját. Poile overseer a statisztikái alapján korunk egyik legnagyobb vezére, mert míg a játékban elvileg a 100-as a legnagyobb elérhető boldogságszint, nála ez az érték egymilliárdra rúg. Azaz a vaultlakók egymás után múlnak ki endorfin-túladagolásban és Disneyland kész Kolima az általa vezetett bunkerhez képest. Természetesen korunk eddig méltatlanul meg nem énekelt hőse az összpontszám terén is köröket ver mindenkire...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward