Aprók nagyban - 2015.08.07.

400+ órányi tartalom lehet a Fallout 4-ben, húsz fős DOTA 2 meccset láthattunk, magyarázkodik a Bungie, újrakiadást és DLC-t kap az Ori and the Blind Forrest.

Aprók nagyban - 2015.08.07.

2017-ben fog debütálni a mozikban a Ready Player One filmváltozata

A Warner Bros. közleménye alapján az Ernest Cline regényéből készült, Steven Spielberg által rendezett Ready Player One 2017. december 15-én jelenik majd a mozikban. A virtuális valóság és a videójátékok körül forgó, hatalmas sikert arató alkotás filmváltozatának forgatókönyvét részben Cline, részben pedig az egyebek mellett a Bosszúállók egy korai változatát, az Elektrát és a Zéró gyanúsítottat jegyző Zak Penn írták, de az Oscarra is jelölt Eric Eason is besegített pár ötlettel.

John Wick VR-játék érkezik jövő tavasszal

Egy, VR-technológiát használó FPS készül a John Wick alapján. A tavalyi év egyik legkelemesebb meglepetésének számító, remek kritkákat kapó és a pénztáraknál is jól teljesítő akciófilm feldolgozását a theBlu: Encountert is tető alá hozó WEVR és a Grab fejlesztik, a kiadója pedig a Starbreeze lesz. Bár a végleges produktumot csak 2016 tavaszán kaparinthatjuk majd a kezeink közé, akit nagyon fog érdekelni, hogy milyen érzés is akcióhősnek lenni, annak még az idén módja lesz kipróbálni a Valve VR-headsetjére, a Vive-ra megjelenő demóval. Ahogy azt a lentebb látható videó is igazolja, a John Wick bővelkedik látványos akciójelenetekben, remélhetőleg a játék is hozni fogja a kötelezőt.

Külső merevlemez kell majd a tévéműsorok Xbox One-nal való rögzítéséhez

Mint ahogy azt korábban megírtuk, egy új Xbox One funkcióval igyekszik elnyerni a közönség kegyét a Microsoft. A jövőben ugyanis módunk lesz arra, hogy a konzol segítségével rögzítsük, visszanézzük vagy bármelyik Windows 10-et futtató eszközre streameljük kedvenc műsorainkat. Az azonban csak ma derült ki, hogy ha és amennyiben élni akarunk majd a lehetőséggel, akkor mindenképpen rendelkeznünk kell majd egy külső merevlemezzel. Mindezt az Xbox One mérnökcsapatának egyik legfontosabb tagja, Richard Irving erősítette meg a Gamespot egyik újságírójának. Ez megmagyarázza azt is, hogy a redmondiak miért jelentettek be két nappal ezelőtt egy 2TB tárkapacítású, a Seagate szakemberei és a saját csapatuk közötti kooperációval készített hivatalos merevlemezt.

Így fest a különböző platformokon az Metal Gear Solid V

A Konami egy, a különféle platformok grafikai megjelenítése közötti különbséget bemutató képcsokorral lepte meg a Metal Gear Solid ötödik részére várakozókat. A galéria alapján, amit ide kattintvatekinthetnek meg az érdeklődők, megállapítható, hogy bár értelemszerűen PC-n és a jelenlegi konzolgeneráció tagjain néz ki a legjobban a játék, azoknak sem lesz okuk panaszra, akik PS3-on vagy Xbox 360-on próbálják majd ki a sorozat gyaníthatóan utolsó olyan epizódját, amit Hideo Kojima rendezett.

400+ órányi tartalom a Fallout 4-ben?

Mivel a legtöbb fejlesztő köztudomásúan igen optimista hangvételben szokott nyilatkozni az őt foglalkoztató stúdió által fejlesztett játékokról, érdemes némi kétkedéssel kezelnünk Jeff Gardiner kijelentését. A játék vezető produceri feladatait ellátó, a legtöbb játékos által a Bethesda fórumain használt nickje után jg93-ként ismert szakember ugyanis nem kevesebbet állít, mint hogy négyszáz órányi tesztelés után még mindig talál korábban nem látott elemeket a Fallout 4-ben. Gardiner szerint ebben oroszlánrésze van a minden korábbinál részletesebb és több lehetőséget kínáló tárgykészítő-rendszernek. Mindez igen érdekesen hangzik, hiszen ha a Bethesda tényleg képes volt erre a bravúrra, az azt jelenti, hogy a jövőben a sandbox játékok készítői kénytelenek lesznek alaposan felkötni azt a bizonyos alsóneműt, ha versenyben akarnak majd maradni.

Újrakiadást és DLC-t is kap az Ori and the Blind Forest

InGen kolléga szerint az Ori and the Blind Forest olyan közel áll a tökéletességhez, amennyire az elképzelhető, de a Moon Studiost vezető Thomas Mahler szerint lehet még ennél jobb is. Bejelentése alapján az idén ősszel napvilágot lát majd a játék új pályákkal és funkciókkal kibővített, a játékosok visszajelzései alapján átgyúrt verziója. Továbbá egy Windows 10-re és Xbox One-ra érkező kiegészítőről is hírt adott a fejlesztőcsapat, erről azonban a puszta létén kívül semmit sem lehet tudni, csak azt, hogy az új variáns már tartalmazni fogja.

Ismét magyarázkodik a Bungie

Újra magyarázkodni kénytelen a The Taken King miatt a Bungie. Míg korábban a készítők amiatt voltak kénytelenek lehűteni a kedélyeket, mert rengetegen felháborodtak azon, hogy a kiegészítő a vásárló régiójától függően 39.99 dollárba, fontba, vagy euróba kerül, ezúttal a dühös rajongók a nemsokára életbe lépő nagy fegyverbalanszot kifogásolják. A fejlesztők ugyanis azt tervezik, hogy alaposan legyengítik majd a közösség legkedveltebb gyilokszerszámait. Így a jövőben egyebek mellett a Thorn néven futó kézi ágyú, és a Gjallarhornnak keresztelt rakétavető sem lesz olyan pusztító, mint most. Mivel ez a két fegyver roppant népszerűségnek örvend, a játékosok nem elhanyagolható része lázadozik a változtatás ellen. A vállalat közösségi kapcsolattartója, David Dauge azonban arról igyekezett meggyőzni az elégedetlenkedőket, hogy bár elsőre tényleg durvának tűnhet ez a lépés, nagyban növeli majd a játékélményt, mert ezt követően más készségekkel is megéri majd csatába vonulni.

Ilyen egy 20 fős DOTA 2 meccs

A DOTA 2 alaphelyzetben két öt fős csapat összecsapásáról szól, a jövőben azonban akár huszonnégyen is egymásnak eshetnek majd a népszerű MOBA-ban. Tekintve, hogy a hősök java része nem igazán az efféle tömegverekedésekre van optimalizálva, ez sok látványos és szórakoztató meccset eredményez majd. A Valve jóvoltából most már tudjuk, hogy pontosan hogyan is néz majd ki egy 10vs10 meccs.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward