Aprók nagyban - 2015.07.14.

Igazságosabb lesz a Smite bajnokság díjazása, átlépte a 65 milliós álomhatárt a Halo, új IP-n fog dolgozni az Ubisoft Toronto, lesz Tekken X Street Fighter.

Aprók nagyban - 2015.07.14.

Nem lőtték le a Tekken X Street Fighter fejlesztését

A 2010-es Comic Con egyik legnagyobb visszhangot kiváltó híre a Tekken X Street Fighter bejelentése volt. Az azóta eltelt öt év során azonban hiába vártak arra a játékosok, hogy megtudják, hogy a Namco tálalásában ki nyerne egy Hwoarang- Jin, vagy Heihachi-Blanka párharcot, mert a játék alig-alig adott magáról életjelet. Emiatt többen arra a következtetésre jutottak, hogy az alkotás soha nem fog megjelenni. A Tekken producere, Katsuhiro Harada szerint azonban szó sincs arról, hogy abbamaradt volna a fejlesztés, sőt, az elmondása alapján minden a lehető legjobban halad. A megjelenés pontos dátumát ennek ellenére nem tudta megmondani, de mivel a Tekken 7 csak pár hónapja jelent meg és a Street Fighter V jövő márciusban debütál, gyanítható, hogy egyhamar nem kaparinthatjuk majd a kezeink közé a játékot.

Fragments of Him – újabb rendhagyó kalandjátékot jelentettek be

A holland SassyBot Studio nem a fejtörőkre, hanem a történetre és a karakterekre építkező interaktív drámájában egy autóbalesetben elhunyt fiatal férfi életét ismerhetjük majd meg és azt is nyomon fogjuk követni, hogy miképpen dolgozza fel a halálát a szerelme, a legjobb barátnője, valamint a teljesen magára maradt, emberi kapcsolatok nélküli nagyanyja. A Fragments of Him a tervek szerint nem csak PC-re, hanem PS4-re és Xbox One-ra is meg fog jelenni 2016-ban.

Tíz dallal bővült a Guitar Hero Live listája

Újabb tíz, a Guitar Hero Live-ban eljátszható dalról hullott le a lepel. Az október huszadikán érkező, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra, Xbox One-ra, Wii U-ra és mobiltelefonokra is megjelenő ritmusjátékban az alábbi nóták már biztosan próbára fogják tenni a szem-kéz koordinációnkat:

One Republic- „Counting Stars”

Paramore - „Now”

The Mowgli's- „San Francisco”

Cypress Hill ft. Tom Morello – „Rise Up”

Asking Alexandria - „The Final Episode”

The Vines - „Metal Zone”

Wolf Alice - „Moaning Lisa Smile”

Disturbed - „Down With the Sickness”

TV On The Radio - „Lazerray”

Foster the People - „Coming of Age”

A sorozat rajongóinak nem árt észben tartaniuk, hogy az új rész nem lesz kompatibilis a korábban megjelent kiegészítőkkel, hanem csakis az új, hat gombot tartalmazó gitár-kontrollerrel tudunk majd vele játszani.

Meglepetésszerűen jelent meg a Prototype Biohazard Bundle

Bár már egy ideje felröppent a pletyka, hogy a héten megjelenik a Prototype Xbox One-ra és PS4-re szánt verziója, ennek a hitelességéből sokat levont, hogy a jogokat birtokló Activision semmiféle hírverést nem csapott a játéknak. Ám, ennek ellenére végül a mai napon kiderült, hogy a hír hacsak részben is, de igaz volt. A Prototype Biohazard Bundle címre keresztelt, 50 euróba kerülő pakk ugyanis ezen a héten csak Xbox One-ra jelenik meg, a PS4 tulajoknak jövő hét keddig, azaz július huszonegyedikéig kell várniuk. A PBB a két játék és a DLC-k kicsit feljavított grafikájú portját tartalmazza, bár olyan véleményeket is lehet olvasni, hogy a csinosítás az első résznél közel észrevehetetlen és a másodiknál sem feltétlenül tűnik fel egyből, hogy nem az eredetivel játszunk. A trailer alapján tényleg bajos lenne ordító különbségről beszélni.

Interaktív teaseren a Warcraft film

Bár többen remélték, hogy a Comic Conos bemutató után a nagyközönséggel is meg fogják osztani a Duncan Jones által rendezett és a direktor elmondása szerint majdnem teljesen kész film trailerét, ez végül elmaradt és be kellett érnünk pár poszterrel. Az Industrial Light & Magic xLAB jóvoltából azonban egy nem mindennapi, Skies of Azeroth címen futó videóval lettünk gazdagabbak, amiben egy griffmadár hátáról csodálhatjuk meg Stormwind városát. Sőt, mivel egy interaktív teaserről van szó, a Google Earth-höz hasonló módon 360 fokban forgathatjuk is a kamerát. A maximális élményhez érdemes Google Chrome böngészővel megnézni a videót.

Átlépte a 65 milliós álomhatárt a Halo

Bár a sorozat renoméjának igen sokat ártott, hogy a Halo Master Chief Edition multiplayer-módja olyan szinten instabilra sikeredett, hogy a hivatalos bajnokság egy meccsét egyetlen kurta órával annak kezdete előtt le kellett mondani a kapcsolódási hibák miatt, összességében igen jól áll a franchise szénája. A Halo játékok összesített eladásai ugyanis túllépték a 65 milliós határt, ami eddig mindössze huszonnégy szériának sikerült az évek során, így tényleg egy nem mindennapi eredményről beszélhetünk.

Total War: Warhammer – bemutatkoznak a demigriffek

Új sorozattal kedveskedik az érdeklődőknek a The Creative Assembly. Az Introducing...videókban a Total War: Warhammer legegzotikusabb egységeit mutatják majd be. Az első részben a Karl Franz által kormányzott birodalom legelitebb lovagjai által megült, félig sas félig oroszlán demigriffeket csodálhatjuk meg. További jó hír még, hogy a fejlesztők ígérete alapján pénteken egy, a játék motorjával felvett videót is közzé fognak tenni.

2016-ban is lesz Smite világbajnokság

A nagy sikerre való tekintettel jövőre is megrendezik majd a Smite világbajnokságot – adta hírül a játékot jegyző Hi-Rez. Az általunk is rendkívülinektalált MOBA legjobbjai január hetedike és tizedike között mérettethetik majd meg magukat az Atlantában található Cobb Energy Performing Arts Centre-ben. Bár a rendezvény hivatalos neve Smite World Championship Presented By Xbox One lesz, a PC-s játékosok is részt vehetnek majd rajta. A bajnokok összesen egy egymillió dollárban maximalizált nyereményalapból fognak részesedni és jóval szerényebb díjakat vehetnek majd át a megszokottnál. Az elsőre furcsának tűnő lépés oka, hogy Stewart Chisam, a cég elnöke azt szeretné, ha több csapat kapna pénzt és nem az abszolút bajnokok vinnének el mindent.

Új IP-n fog dolgozni az Ubisoft Toronto

Komoly szaktudással rendelkező profit keres az Ubisoft Toronto. Az illető, akinek legalább öt évnyi fejlesztési tapasztalattal kell bírnia, és legalább két, sikeres AAA kategóriás játékot kell maga mögött tudnia, egy teljesen új IP-n dolgozhat majd. A teljes állásajánlat ide kattintvaolvasható. A játékról sajnos még semmit sem lehet tudni, de mivel az ideális személynek értenie kell az Unreal Engine-hez, gyaníthatóan ez alatt a motor alatt fog majd futni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward