Aprók nagyban - 2015.06.19.

25 percig mozog a Deus Ex, kupakokkal fizetne egy srác a Fallout 4-ért, jó vétel a 150 eurós Xbox Elite Wireless Controller és már tudni, mikor lesz jövőre E3.

Aprók nagyban - 2015.06.19.

E3 – Jelen és jövő

Bár még alig ért véget a szakma legnagyobb és legfontosabb rendezvényének tartott E3, már tudni is lehet, hogy mikor lesz a következő. A 2016-os találkozó, aminek újfent a Los Angeles Convention Center ad majd helyet, június tizennegyedike és tizenhatodika között zajlik majd le. A dátum bejelentése mellett azt is megtudhattuk, hogy az idei E3 meglehetősen jól sikerült. 109 ország 52200 érdeklődője fordult mag a rendezvényen, amin közel 300 kiállító mintegy 1600 játékát tekinthették meg.

Kupakkal fizetne egy rajongó a Fallout 4-ért

A Seth keresztnevű, GatorMacheteJr nickre hallgató Fallout "fanatikus" már az előző rész megjelenése óta gyűjti a kupakokat, így hozzávetőlegesen 2240-et adott fel postán, ami nem lehetett kis pénz, tekintve hogy ehhez a mennyiséghez már komoly súly tartozik. A csomagot azzal a céllal adta fel a Bethesdának, hogy a népszerű posztapokaliptikus szerepjáték világában csinosnak mondható összegért előrendelje a sorozat negyedik részének egy példányát.

A teljes galéria az Imgurontekinthető meg. Az ötlet szellemességéhez nem fér kérdés és remélhetőleg Seth elő fogja tudni rendelni kupakokért az áhított játékot. Fontos megjegyezni, hogy 2013 júniusa óta aktív és lelkes tagja a képmegosztó portálnak, ezért a jelek szerint nem egy cseles PR-marketing szakember gerillakampányával állunk szemben, hanem valaki tényleg annyira elvetemült volt, hogy ilyesmivel próbálkozzon.

Nem lép bele kétszer ugyanabba a folyóba a Bethesda

Szintén a legújabb Fallouthoz köthető hír, hogy a játék fejlesztését irányító Todd Howard a lehető leghatározottabban leszögezte, hogy a Bethesda nem tervezi, hogy megengedje a modkészítőknek, hogy azok pénzt kérjenek majd a széria negyedik felvonásához gyártott kiegészítőikért. Mint ismeretes, a stúdió lelkesen támogatta a Valve azon, rekordgyorsasággal népharagba ütköző tervét, miszerint a modderek pénzért árulhatták volna műveiket. A jelek szerint azonban ezt az ötletet a jövőben jó időre elfeledhetjük, hiszen a korábban mellette kardoskodó vállalat is abszolút mértékben kihátrált az ötlet mögül.

Újabb szezonbérlet érkezik majd az Evolve-hoz

Újabb szezonbérlet érkezik majd a Turtle Rock Studios aszimmetrikus multival megáldott FPS-éhez. Az ezt megvásárlók 2013. március 31-ig négy új vadásszal és egy szörnyeteggel lesznek gazdagabbak. Az első karakter a jövő héten fog érkezni. A ráncos képű, ezernyi csatát megjárt Lennox egy Thunderchildnak nevezett mechet vezérelve fogja osztani az áldást. Ő lesz egyébiránt az első olyan vadász, aki közelharcban is le fogja majd tudni gyűrni a bestiákat.

Aki szeretné majd kipróbálni, hogy milyen érzés is egy plazmalándzsájával leteríteni egy kifejlett Behemothot, annak mindenképpen érdemes lesz beruháznia a bérletbe.

Huszonöt percig mozog a Deus Ex: Mankind Divided

Egy meglehetősen hosszú videóval lepte meg az Eidos Montreal azokat, akik már alig várják, hogy ismét Adam Jensen bőrébe bújva akciózzanak a sötét jövőben. A legkésőbb 2016 második negyedévéig megjelenő CRPG kedvcsinálója egy SPOILERES JELENETET is tartalmaz. Így, aki a játék egyetlen váratlan fordulatát sem akarja lelőni magának, az a 18:25 és 22:00 közötti jelenetet feltétlenül ugorja át! Mi mindenkit figyelmeztettünk!

Csodás videón a Kingdom Come: Deliverance

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a cseh Warhorse mágia, misztikus lények és hasonló elemek nélküli, középkori környezetben játszódó akció-szerepjátéka nagyszerűen fog kinézni. A legújabb videó pedig most már végleg egyértelművé teszi, hogy a Kingdom Come: Deliverance alighanem kategóriája egyik legszebb grafikával bíró címe lesz.

Ráadásul, az ígéretek szerint a külcsín mellett a hatalmas és kalandokban gazdag, szabadon bejárható területnek, valamint a többféle módon megoldható érdekes és változatos küldetéseknek hála, a belbecsre sem lehet majd panaszunk.

A Nintendo szerint bukás lesz a VR

Ismét meglepő nyilatkozatot tett a játékipar egyik legpatinásabb, mindvégig a saját útját járó és a többség véleményét ritkán osztó cégének egyik vezetője. Reggie Fils-Aimé, a Nintendo of America első embere szerint a japán cég ki fog maradni a VR-hisztériából, mert szakemberek szerint a többiek nagyon túlbecsülik ezt a funkciót, holott szerintük ez messze nem érdekel akkora tömegeket, mint ahogy egyesek azt hinni szeretnék. Ráadásul, személyes meggyőződése szerint a VR a mostani formájában még messze nem elég szórakoztató.

Horizon: Zero Dawn – nem lesz könnyű dolgunk

Bár vitán felül áll, hogy a Sony, sőt, esélyesen az egész kiállítás legnagyobb meglepetése a Final Fantasy 7 remake-jének bejelentése volt, az is egyértelmű, hogy a Horizon: Zero Dawn az ígéretesebb alkotások közé tartozik. A játékban egy Aloy névre hallgató vadásznőt kell majd irányítanunk, aki a törzse többi tagjával együtt minden lehetséges módon megpróbál majd életben maradni a robotszörnyek által uralt Földön.

A játék rendezője, Jan-Bart van Beek megerősítette, hogy nem lesz könnyű dolga a játékosoknak, mert a program a kísérletezésre fog építeni. Nem lesznek tehát gyakorlóküldetések vagy rendszeresen felvillanó, segítő szándékú emlékeztetők, mindenre magunknak kell majd rájönnünk. Az is kiderült, hogy a Horizon végleges verziója 1080p-ben és 30 fps-sel fog majd futni.

Jó vétel az Xbox Elite Wireless Controller

Bár a többség alighanem előbb rágná le combtőből a lábát, mintsem hogy kiadjon 150 eurót egy kontrollerért, az Eurogamer beszámolójaszerint a kedvünk szerint átalakítható, nagyrészt acélból készült Xbox One-irányítóeszköz megéri az árát, mert sokkal kényelmesebb játékélményt tesz lehetővé, mint a hagyományos variáns.

Hivatásos játékosok számára tehát közel kötelező darab. Horribilis árát leszámítva az egyetlen, igen komoly hibája, hogy csakis elemmel hajlandó működni, akkuval nem, de megkockáztathatjuk, hogy akinek van negyvenhétezer forintja egy ilyen készségre, azt aligha az így jelentkező pluszköltség vágja majd földhöz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward