Aprók nagyban - 2015.06.03.

Valószínűleg Bostonban játszódik majd a Fallout 4, távozik a Remedy vezérigazgatója, indul a GOG Summer Sale.

Aprók nagyban - 2015.06.03.

Valószínűleg Bostonban játszódik majd a Fallout 4

Bár hivatalos forrásból még nem erősítették meg, a mai napon közzétett trailerből lényegében világosan kiderül, hogy a Fallout széria negyedik része Bostonban játszódik majd, mert a videón egyebek mellett a város egyik nevezetessége, Paul Revere szobra is feltűnik. Bostonról nem sokat tudni, ám mivel a Fallout 3-ban említett Commonwealth területén terül el, könnyen elképzelhető, hogy az új epizódban komoly szerep jut majd az androidoknak.

Errefelé található a The Institute-nak nevezett kutatóközpont, ahol a Pusztulat legragyogóbb elméi az emberekhez szinte megszólalásig hasonlító, szintetikus létformák előállításán fáradoznak.

Indul a GOG Summer Sale!

A mai napon kezdetét vette a GOG nyári vására, aminek keretén belül komoly kedvezménnyel vásárolhatjuk meg az oldalon lévő játékok java részét. A LucasArts hét klasszikus kalandjátékáért például 45,83 euró helyett csak 15,63 eurót kell fizetnünk, a S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl és a Call of Pripyat pedig egyenként 4,59 euróért lehet a miénk. Ha viszont jobb szeretjük az egészen friss játékokat, akkor is találunk majd a kedvünkre való akciót, hiszen a The Witcher 3: Wild Hunt tíz százalékos engedménnyel, 36 euróért lehet a miénk. Ráadásul, ha eleget költünk, akkor különféle ajándékokat is kapunk. 1 euróért a Sim City 2000 jár, 18,30-ért a S.T.A.L.K.E.R: Clear Sky egy digitális kópiájával lehetünk gazdagabbak, ha pedig legalább 45,80 eurót hagyunk a virtuális boltban, a Xenonautsot zsebelhetjük be.

Konzolokra is megjelenik az Assetto Corsa

Az autóverseny-szimulátorok konzolokon játszó szerelmeseinek minden okuk meg van az örömre, ugyanis egy a mai nap folyamán megjelent videó tanúbizonysága szerint 2016-ban PS4-re és Xbox One-ra is meg fog jelenni az olasz Kunos Simulazioni számítógépeken már tisztes sikert aratott játéka, az Assetto Corsa.

A realizmust mindenek elé helyező programban csodaszép és gyors járműveket irányítva bizonyíthatjuk be, hogy mindenkinél jobban értünk a versenyautók vezetéséhez.

Hearthstone reklám az NBA és az NHL döntői alatt

Bár a Blizzard játékának már így is több mint harmincmillió felhasználója van, a cég illetékesei érthető módon azt szeretnék, hogy ha minél többen töltenék szabadidejük meghatározó részét a kártyajátékkal.

Ezért, mind az NBA, mind pedig az NHL több millió nézőt érdeklő döntőjének reklámblokkjában le fogják vetíteni a Hearthstone legújabb kedvcsináló videóját, a Substitutionnek keresztelt, szórakoztató kisfilmet.

Távozik a Remedy vezérigazgatója

Tizenöt év után leköszön a posztjáról Matias Myllyrinne, a Remedy vezérigazgatója. A szakember a Ciprusban található, több mint 2200 főt foglalkoztató, leginkább a „World of” MMO-játékokról és a Massive Assault szériáról ismert Wargamingnél fogja folytatni karrierjét. A távozó Myllyrinne fontosnak tartotta leszögezni, hogy leköszönése semmilyen szinten nem érinti a már jó ideje csúszó Quantum Break fejlesztését és az 2016-ban minden körülmények között meg fog jelenni. Myllyrinne helyét a Remedy társalapítója, Markus Mäki veszi át.

Elhunyt Kirill Pokrovsky

Életének ötvenedik évében elhunyt Kirill Pokrovsky. A napvilágot a Szovjetunióban meglátó zeneszerző és előadóművész 1990-től kezdve Belgiumban ténykedett.

A többség által a Lariant Studios játékaiban hallható melódiák komponistájaként ismert férfi halálának okát nem közölték a sajtó munkatársaival.

A Mercenariesre hasonlít majd a Visceral titkos Star Wars projektje?

Ugyan már jó ideje tudni lehet, hogy a Visceral Games programozói egy a népszerű űroperett világában játszódó alkotáson dolgoznak, de a projektről eddig szinte semmit sem tudtunk. Ám úgy néz ki, hogy megváltozott a helyzet. A játék munkálatait irányító Scott Warner ugyanis a Twitter-csatornáján előbb a Mercenaries: Playground of Destructionról elmélkedett, majd egy olyan, a Pandemic TPS-éből származó képet közölt a nagyérdeművel, amin a zsoldosok egyike helyett Han Solo látható.

Természetesen, ez önmagában még semmit sem jelent. Könnyen meglehet, hogy Warner csupán tréfálkozott. Mindazonáltal, többen és többször is pletykálták már, hogy a hét lakat alatt őrzött mű egy nyitott világú akciójáték lesz. Ezért lehet, hogy egy, ezeket az információkat megerősítő, félhivatalos beismeréssel állunk szemben.

The Taken King lesz a Destiny új DLC-jének címe?

Egy Agrios Endendros nicken tweetelő informátor által készített fotó tanúbizonysága szerint a Destiny következő DLC-je a The Taken King címet fogja viselni.

A fényképen egy, a Red Bull által készített promóciós anyag látható. Mivel nem lehet tudni, hogy hamisítványról van-e szó, érdemes a helyén kezelni a fotót, hiszen nem egy és nem két manipulált fényképet láttunk már az évek során.

Komoly projekten dolgozik a 11 bit studios

Az eddigi legnagyobb projektjén dolgozik a This War of Mine-nal sikert sikerre halmozó 11 bit studios gárdája. A cég PR és marketing menedzserének, Karol Zajaczkowskinak az elmondása szerint a stúdiónál dolgozó szakemberek teljesen tisztában vannak azzal, hogy egy minimális változásokon átesett TWoM 2-vel is komoly nyereség üthetné a markukat. Ám ők ehelyett inkább egy, a háború borzalmait bemutató játékukhoz hasonló, de annál nagyobb ívű programot igyekeznek tető alá hozni. Az új alkotásról még semmit sem tudni, de Zajaczkowski elmondása alapján egy, a kihívásokat kedvelő játékosoknak készülő címmel fogják majd megörvendeztetni az érdeklődőket.

PS4-re is megjelenik a Gravity Ghost

A Sony konzolján is tiszteletét teszi az Ivy Games eredetileg számítógépekre kiadott puzzle-platformere, a Gravity Ghost.

Az egyedi látványvilágú alkotásban egy balesetben meghalt lány, Iona felett vehetjük át az irányítást, akit legjobb barátja, egy rókaszellem segít túlvilági küldetésének végrehajtásában. A lánynak ugyanis, hogy békében nyugodhasson, előbb egyesítenie kell pár halott állat lelkét azok testével. A PS4-re kiadott változatban pár új pálya, korábban nem hallott zenék és egy új irányítható karakter is helyet kap majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward