Aprók nagyban - 2015.05.15.

Vesztett az Honorbuddy, itt az Oculus Rift gépigénye, párosan szép az élet a Batman: Arkham Knightban, bizarr tartalom a Kanye West RPG-ben.

Aprók nagyban - 2015.05.15.

Kholat – ilyen lesz a környezet

A Djatlov-incidens egyike a legrémisztőbb, magyarázat nélküli eseményeknek. Alighanem soha nem fogjuk megtudni, hogy ki vagy mi végzett a kilenc, szörnyű halált halt túrázóval, akik a halottkém szerint nem emberkéz okozta sebeik mellett közel halálos sugárdózist is kaptak.

A bizarr ügy megihlette a lengyel IMGN.PRO fejlesztőcsapatát, akik igen ígéretesnek tűnő túlélőhorrort hoztak össze a tragédia alapján, mely többszörös csúszás után a jelek szerint június tizedikén jelenik meg. A játékban egy, a gyilkosságokat kivizsgáló rendőrtiszt bőrébe bújhatunk majd, és minden erőnkkel azon kell majd lennünk, hogy túléljük a vidéken bujkáló titokzatos lények támadásait. A csapat legújabb videójában a hóval borított vidéket csodálhatjuk meg.

Váltani kényszerül a WildStar?

Bár mi a megjelenéskor láttunk benne potenciált, a jelek szerint a WildStar nem volt képes magát belopni a felhasználók szívébe. A szerverek jóformán konganak az ürességtől. A program bukását jól mutatja, hogy kiadójának, az NCSoft-nak legfrisebb üzleti jelentése alapján a Carbine Studios tiritarka űrwesternje a vállalat legrosszabbul teljesítő címe. A cég azonban ad még egy utolsó esélyt a roppant kevés bevételt hozó játéknak: a Steam Database tanúbizonyságaés egy önmagát az alkotás egyik fejlesztőnek mondó férfi nyilatkozataszerint ugyanis a játék augusztustól nem csak hogy bekerül a Valve digitális boltjának kínálatába, de üzleti modellt is fog váltani. A program alapvetően ingyenes lesz, de aki akar, extra tartalmakért és tárgyakért cserébe előfizethet majd rá.

Destiny: House of Wolves trailer érkezett

Újabb trailer futott be a Bungie FPS-RPG hibridjének május tizenkilencedikén megjelenő kiegészítőjéhez, a House of Wolveshoz. A látványos videóban a DLC valamennyi újítását megcsodálhatjuk.

Megbüntette a Microsoft a Gears of War kiszivárogtatóit

A játékipar egyik legnagyobb rákfenéje, hogy a különféle teszterek és programozók egyre lazábban veszik a biztonsági előírásokat. Bár nagyon sokan azt hiszik, hogy a be nem jelentett játékokról megjelenő képek jót tesznek az adott programoknak, ez a lehető legritkábban van így, mert a szivárogtatások nagyban megnehezítik a marketingkampányok levezénylését. Legutóbb a Gears of War: Ultimate Edition-ből került a nyilvánosság elé pár kép, mert az egyik teszter elküldte egy barátjának a képernyőmentéseit, cimborája pedig azok kézhez kapása után egyből el is kezdte őket terjeszteni. A két férfi büntetése nem maradt el, a Microsoft letiltotta őket az Xbox Live-ról. Mivel az efféle esetek egyre inkább kezdenek elharapódzni, nagyon könnyen elképzelhető, hogy az ügy a bíróságon fog folytatódni.

Párosan szép az élet a Batman: Arkham Knightban

A Batman: Arkham Knigh egyik legérdekesebb újításának kétségkívül a Dual Play, azaz a két karakter irányításának lehetősége tűnik. A DP segítségével könnyedén össze fogjuk tudni hangolni a hősök mozgását és a korábbinál jóval változatosabb módokon intézhetjük majd el a gonosztevőket.

Egy új fejlesztői vidiben eddig nem hallott/látott részleteket tudhattunk meg az újító mechanizmusról. A felvételen Nightwing és Batman tesztelik le közelharci képességeiket.

Elismerték vereségüket az Honorbuddy készítői

Mint ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Blizzard komoly tisztogatásba kezdett a WoW játékosok között. A fejlesztők nem irgalmaznak, akit azon kapnak, hogy botot használ, az fél évig tartó eltiltást kap. Hogy az intézkedés hány játékost érint, nem tudni, de alsó hangon százezerről beszélhetünk. A jelenleg legtöbbet használt botprogram, az Honorbuddy készítői beismerték, hogy programjuk használata már nem biztonságos és egyben elnézést kértek azoktól, akik miattuk kénytelenek új elfoglaltságot keresni a következő hat hónapra.

New Age kultisták eszköze a Kanye West JRPG?

A Kotaku cikkealapján az ismert előadóművész rajongói által készített Kanye Quest 3030 valójában egy bizarr New Age szekta propagandaeszköze lehet. Nehéz eldönteni, hogy gerillamarketinggel, egy roppant különös easter eggel, vagy igencsak meghökkentő, de komolyan gondolt rejtett tartalommal állunk-e szemben. Egy anonim felhasználó ugyanis megesküszik rá, hogy ha a játék egyik pontján az „ascend” szót írjuk be arra a kérdésre válasznak, hogy mit is szeretnénk, akkor egy csakis így elérhető helyen találjuk magunkat és egy üzenet közli velünk, hogy a játék valódi célja a kreatív és átlagon felüli elmék kiszűrése. Ezután ha a játékos elvégez pár feladatot, a program arra kéri, hogy adja meg az elérhetőségeit, hogy a készítők két héttel később felkereshessék. A kultusz tagjai a jelek szerint abban hisznek, hogy a klónozás rossz és ha egy lélek túl sokáig él, előbb-utóbb gonosszá válik. Természetesen egyáltalán nincs kizárva, hogy egy vaskos tréfával állunk szemben, sőt, ez tűnik a legvalószínűbb verziónak, de igencsak meglepő fejlemény lenne, ha bebizonyosodna, hogy egyes vallások képviselői játékokba rejtett üzenetekkel igyekeznének tagokat toborozni. A furcsa üzenetre egy Ben Nine néven regisztrált youtuber is rátalált, ám nem foglalkozott vele annyit, mint az anonim játékos.

Ez azt erősíti, hogy egy hamvába holt gerillamarketing-próbálkozásról van szó, de biztosat nem tudhatunk. Ha valamelyik kedves olvasónknak kedve támadna felvenni a kapcsolatot a roppant érdekesnek tűnővallási közösséggel, minket semmi esetre se értesítsen róla. A szerkesztőség tagjai számos hororfilmet láttak már, és inkább nem szeretnének belekeveredni. ;) Tudjuk ám, hogy mi a H. P. Lovecraft novellák főhőseinek leggyakoribb sorsa...

Itt az Oculus Rift gépigénye

Az Oculus VR közzé tette az Oculus Rift ajánlott gépigényét. Nem épp lightos...

Az Oculus Rift ajánlott gépigénye tehát az alábbi:

Operációs rendszer : Windows 7 SP1 vagy újabb

Processzor: Intel i5-4590-nel egyenértékű vagy jobb

Memória: 8 GB RAM

Videokártya: Nvidia GTX 970-nel vagy AMD 290-nel egyenértékű vagy jobb

Mindezeken túl egy HDMI 1.3 videókimenetre és két 3.0-s USB portra is szükségünk lesz a készség használatához.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward