Aprók nagyban - 2015.05.13.

Parádés lesz a Ratchet and Clank animációs film szereposztása, rájár a rúd a PS3 és Xbox 360 tulajdonosokra leépítések a Visceral Gamesnél, traileren a DUST mod.

Aprók nagyban - 2015.05.13.

Leépítések a Visceral Gamesnél

Nehéz napok előtt állnak a leginkább a Dead Space játékokról, valamint a Battlefield: Hardline-ról ismert Visceral Games munkatársai. A cégnél ugyanis jelenleg „ a projektek igényeinek megfelelő újrastrukturálás” zajlik, azaz megkezdődtek az egy-egy nagyobb játék kiadása után elkerülhetetlen leépítések. Pontosan nem tudni, hogy hányan kell, hogy újra megmérettessék magukat a munkaerőpiacon, de a vezetőség közleménye alapján egyetlen alkotásuk sem fog csúszni.

Június huszonharmadikán jön a Devil May Cry: Special Edition

A Capcom döntésének értelmében június huszonharmadikán érkezik a PS4-re, Xbox One-ra és PC-re is megjelenő Devil May Cry: Special Edition. A játék huszonöt euróba kerül majd, és azon túl, hogy a grafikája lényegesen jobban fog kinézni az eredetinél, a felhasználók egy új nehézségi fokozattal tehetik majd benne próbára magukat.

A Legendary Dark Knight Mode-ban alaposan meg fogunk izzadni a sikerért. További újítás, hogy három új, játszható karaktert, jelesül Vergilt, Lady-t és Trisht is kipróbálhatjuk majd.

Uncharted 4: Van képük hozzá

A korábbi részekben látottaknál jóval élethűbb lesz az Uncharted 4 szereplőinek mimikája. A negyedik epizód történetét jegyző Josh Scherr és az alkotás vezető dizájnere, Ricky Chambier a GamesTM-nek adott interjújukban meséltek a program egyik leglátványosabb újításáról. A 2016 tavaszán érkező játékban az egyes karakterek arcai 300-400 virtuális „csontból” állnak majd, így a mimikájuk szinte teljesen emberi lesz. A duó összehasonlításképpen megjegyezte, hogy a The Last of Usban ez a szám még csak 90-100 körül mozgott.

Lassan leköszön a PS3 és az Xbox 360

A Sony és a Microsoft előző generációs konzoljainak tulajdonosai lassan meg kell, hogy barátkozzanak azzal a gondolattal, hogy egyre kevesebb játék jelenik majd meg a játékgépekre, és ha ki is adnak rájuk valamit, az nem fogja ugyanazt az élményt nyújtani, mint a PS4-en vagy Xbox One-on futó variáns. A Ubisoft nyilatkozata szerint a két konzolra már nincs értelme AAA kategóriás címeket portolni, már csak a Just Dance 2016-ot jelenteti meg a kiadó a készülő játékai közül előző generációra. Az Activision azt tudatta az érintettekkel, hogy bár a Tony Hawk Pro Skater 5 megjelenik majd a két masinára, de nem fogja támogatni az online multiplayert.

Parádés lesz a Ratchet and Clank rajzfilm szereposztása

Kiderült, kik játszanak majd a Ratchet and Clank széria alapján készülő animációs filmben. A két főszereplő szinkronhangját természetesen a játékokból ismert Arnold Taylor és David Kayle fogják adni. A filmben rajtuk kívül nem kisebb színészek játszanak majd, mint a Nagy Lebowskiból, a Barton Flinkből, vagy éppen az Ó testvér, merre visz az utadból ismert John Goodman, valamint a Golyózáporban vagy a Remény bajnokában szereplő Paul Giamatti. Rajtuk kívül még az Andew Ryan szinkronhangjaként számos elismerést bezsebelő Armin Shimerman és az egyebek mellett a Halálbiztosban, valamint a Shop-stop második részében látott Rosario Dawson is a stábot erősítik majd. Az övéken kívül még Sylvester Stallone hangját is hallhatjuk majd a film angol nyelvű változatában.

Final Fantasy X/X–2 HD Remaster launch trailer

Május tizenötödikén érkezik a csak PS4-re megjelenő Final Fantasy X/X–2 HD Remaster, ami nagyjából úgy fog kinézni mint a PS3-as változat, csak most már full HD felbontással megtámogatva. A játék eredetileg PS2-re jelent meg, de később PS3 és PS Vita portot is kapott a JRPG.

The Magic Circle – A BioShock 2 készítőjének új játéka

Viszonylag keveset írunk Early Access címekről, de a Bioshock második részének munkálatait irányító Jordan Thomas legújabb alkotásának esetében úgy éreztük, érdemes kivételt tennünk. A The Magic Circle első pillantásra csupán egy egyszerű, belső nézetű fantasy környezetben játszódó szerepjátéknak tűnhet.

Csakhogy, a történet szerint a játékos nem egy a világ megmentésére hivatott kiválasztottat, hanem egy soha be nem fejezett program szuperképességek nélküli főszereplőjét alakítja. A feladatunk pedig nem más, mint hogy megszerezzük az istenként tisztelt fejlesztők programkódjait és kijavítsuk a hibáktól hemzsegő alkotást.

Újraéleszti bajnokságát a Nintendo

Utoljára 1990-ben volt módjuk arra a játékosoknak, hogy megmérkőzzenek a Nintendo bajnoki címéért. Huszonöt év elteltével a japán vállalat elérkezettnek látta az időt arra, hogy újra vetélkedésre késztesse azokat, akik úgy érzik, jobban bánnak a kontrollerrel, mint a többiek. A nagy viadalra május harmincadikától lehet majd jelentkezni a Best Buy üzletekben, a mindent eldöntő, több meccsből álló fináléra június tizennegyedikén kerül majd sor. Hogy a dicsőségen kívül még mi lesz a győztes jutalma, nem tudni, de annak idején az egyes korkategóriák bajnokai tízezer dollárral, egy kocsival, egy nagyképernyős tévével, illetve egy aranyozott kupával lehettek gazdagabbak.

DUST Survival Simulator – Véres Vegas

Bár a Fallout: New Vegas 2010 egyik legjobb játéka volt, többen is úgy vélték, hogy a posztapokaliptikus atmoszféra némileg háttérbe szorult benne, különösen a kőkorba visszarobbantott Washington D. C. környékén játszódó, ellenséges mikroközösségekkel teli harmadik részhez képest. Az évek során több, a játék nehézségét fokozó mod is készült, ám a DUST egy egészen új szintre emeli a túlélést.

Ha feltelepítjük a modot, a legrosszabbra kell készülnünk. Nincsenek többé küldetések, frakciókhoz sem csatlakozhatunk, a lakosság java része pedig a nélkülözésbe félig beleőrült kannibálként tengeti az életét. Az egyetlen célunk a napról napra való túlélés lesz, illetve ha nagyon jók vagyunk, akkor megszökhetünk az embertelen sivatagból. Mivel ezúttal szinte alig fogunk tudni kereskedni, jelentősen felértékelődnek a házilag készíthető fegyverek, és ha hozzájutunk egy pisztolyhoz vagy puskához, minden töltényt meg kell majd becsülnünk. A DUST Survival Simulator innentölthető le.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward