Aprók nagyban - 2015.04.29.

Sokakat bannoltak a GTA 5 multis szervereiről, 50 dollár lesz a Shadow of Mordor GOTY, 1550 dollárt kérnek egy demóért, itt a Halo 5 borítóképe.

Aprók nagyban - 2015.04.29.

Bajban az Ouya

A Kikcstarteren nyolc és fél millió dollárt összekalapozó mikrokonzolt nem fogadta kegyeibe a szerencse, és szinte csak a menetrendszerűen bekövetkező kellemetlen fejlemények kapcsán kerül nagy ritkán szóba. Most sincs ez másképpen. Ezúttal a Fortune magazin számolt bearról, hogy információi szerint a konzol gyártásáért felelős cég igazgatója, Julie Uhrman egyre elkeseredettebb harcot vív a vállalat megmaradásáért. A lap értesülései szerint Uhrman az egyik, munkatársainak szánt levelében arra panaszkodott, hogy nem sikerült megállapodnia a hitelezőkkel, így ha nem talál a hónap végéig egy, vagy több új befektetőt, akkor komoly bajba kerül. A hírt hivatalosan még nem erősítették meg, de mivel jó ideje hallani arról, hogy a várakozáson aluli fogyási és katasztrofális játékeladási mutatók miatt messze nem folyt be annyi pénz a gépből, mint amennyinek kellett volna. Nem meglepő hát, ha hamarosan abbamaradna az Ouya gyártása.

1550 dollár egy demóért?

A hét egyik, ha nem egyenesen a legszomorúbb híre, hogy a jelek szerint semmi sem lesz a Hideo Kojima és Guillermo del Toro nevével fémjelzett Silent Hillsből. Még szomorúbb, hogy két roppant élelmes "kereskedő" igyekszik kihasználni a rajongók és a gyűjtők csalódottságát. A ravasz eladók az Ebayenhirdetika PS4-eiket, amikre fel van telepítve a játék fél óra alatt kényelmesen végigvihető, P. T.-nek keresztelt demója.

A két úriember egyenként ezer-ezer fontot, azaz hozzávetőlegesen négyszázhúszezer forintot kér a Playstation Store-ból a mai napon törölt alkotást tartalmazó masinákért. Azonban hogy, hogy nem, de ezen sorok írásáig még egyetlen ajánlat sem érkezett a gépekre.

Pizzás gyűjtői kiadás a Devil May Cry 4-hez

A Capcom egy igen ötletes gyűjtői kiadással kedveskedik a népszerű hack and slash sorozat Japánban élő rajongóinak. A szigetországban korlátozottan forgalomba kerülő, a játékon kívül egyebek mellett egy nyolcvanöt oldalas, koncepciórajzokkal teli könyvet, valamint az alkotás zenéjét tartalmazó csomag pontosan úgy néz ki, mint a negyedik részben látott pizzásdoboz.

Ötven dollár lesz a Shadow of Mordor GOTY

A Warner Bros. közleménye alapján május nyolcadikán a kezeink közé kaparinthatjuk a Middle-earth: Shadow of Mordor „az év játéka” kiadását. Az ötven dollárba kerülő, PS4-re PC-re és Xbox One-ra megjelenő variáns az alapjáték mellett az összes kiegészítőt tartalmazni fogja.

Hivatalos modkit érkezett az Attila: Total Warhoz

A Total War széria mindig is a modderek nagy kedvence volt. A még béta változatban lévő Assembly Kit magától értetődő módon ingyenesen elérhető az alapjáték valamennyi tulajdonosa számára.

Itt a Wolfenstein: The Old Blood gépigénye

A jövő héten megjelenik a Wolfenstein: The Old Blood, így ismét belebújhatunk a nácik legnagyobb ellenségének, B. J. Blazkowicnak a bőrébe. Feltéve, ha elég erős hozzá a gépünk.

Minimum gépigény:

Processzor: Intel Core i5-2500 @ 3.3 GHz / AMD FX-8320 @ 3.5 GHz

Memória: 4 GB RAM

Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 560 / AMD Radeon HD 6870 (1GB VRAM)

Szabad hely: 38 GB

Ajánlott gépigény:

Processzor: Intel Core i7 / AMD FX-8350

Memória: 8 GB RAM

Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 660 / AMD Radeon R9 280 (3GB vagy több VRAM)

Szabad hely: 38 GB 

A játék futtatásához mindezeken túl állandó netkapcsolat lesz szükséges.

Sokakat bannoltak a GTA 5 multis szervereiről

Hosszas késés után a hónapban végre megjelent a GTA ötödik részének számítógépekre írt verziója. A felhasználók öröme azonban nem lehet teljes, ugyanis sokan úgy vélik, hogy a Rockstarnál indokolatlanul sokszor élnek a multis szerverekről való letiltás igencsak drasztikus retorziójával. A játékosoknak az fáj a legjobban, hogy nem kirívóan antiszociális viselkedésük miatt lettek megbüntetve, hanem mert olyan modokat telepítettek fel, amik az illetékesek szerint csalásra is használhatóak. Mivel a Rockstar semmiféle hivatalos listát nem adott közre arról, hogy mely rajongói kiegészítések alkalmazása esetén csap le, a nem szigorúan csak kozmetikai jellegű modok feltelepítése a jövőben is komoly lutrinak fog majd számítani.

AT-AT az ARMA 3-ban

Az ARMA-széria az egyes részek realisztikussága mellett azok moddolhatóságáról is ismert. A játék nélkül például aligha létezne a pályafutását modként kezdő DayZ sem, ami bár még meg sem jelent végleges formában, máris több millió dolláros hasznot hajtott a készítőinek. A zombiapokalipszishez hasonló extrém helyzeteknek csakis a készítők fantáziája szabhat határt. Ebben a videóban például egy a Star Wars ikonikus lépegetőjének pusztítását és szomorú végét tekinthetjük meg.

Így fog kinézni a Halo 5 borítóképe

Lehullott a lepel a Halo 5: Guardians Microsoft által sokáig tease-elt borítójáról.

A képen Master Chief, illetve, a játék során szintén irányítható Locke néznek egymással farkasszemet, illetve, számos egyéb spartan is látható rajta, akik egy az Xbox Wire-ön olvasható posztalapján fontos szerepet fognak játszani a két fél összecsapásában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward