Aprók nagyban - 2015.04.16.

Novemberben érkezhet a Star Wars: Battlefront, Anita Sarkeesian ismét a legbefolyásosabbak között, aranyon a Witcher 3, így néz ki a GTA 5 Oculus Rifttel...

Aprók nagyban - 2015.04.16.

Lopakodva is végig lehet majd vinni a Deus Ex: Mankind Dividedet

Az amúgy parádésra sikerült Deus Ex: Human Revolution legsúlyosabb hibája a főellenségek ellen vívott harcok egysíkúsága volt. Akármire is gyúrtunk rá, nem volt más választásunk, mint a nyílt harc. Erre először a kiegészítő DLC hozott némi gyógyírt (az abban lévő bosst már többféleképpen is elintézhettük), nemrég pedig az új játék rendezője Jean-François Dugas mondta el, hogy lesz mód arra, hogy csakis a rejtőzködésre építve teljesítsük a programot.

Aranyon a Witcher 3

Geralt kalandjainak rajongói fellélegezhetnek, mert a CD Projekt RED közleménye alapján már biztos, hogy a Witcher 3: Wild Hunt május 19-én jelenik majd meg. A játék ugyanis végre aranylemezre került, azaz, készen áll a kiadásra. Adam Badowski, a cég ügyvezető igazgatója szerint ő és munkatársai mindent megtettek azért, hogy valami olyat hozzanak tető alá, amit a játékosok annak ellenére képtelenek lesznek letenni, hogy az „többször is cafrangosra rúgta a seggüket”. Kihívásokból tehát láthatóan ez alkalommal sem lesz hiány.

Bezár a Borderlands: The Pre-Sequel! fejlesztője

Hogy a játékiparban soha, senki sem érezheti magát biztonságban, azt kevés hír illusztrálhatná jobban, minthogy a 2K bezárja a Bioshock-trilógiába besegítő és Borderlands: The Pre-Sequel!-t fejlesztő 2K Australia stúdiót. A csapat tagjai közül nem mindenki kerül utcára, egy részük a cég más leányvállalatainál folytatja majd karrierjét. Az indoklás szerint a részleg egyszerűen túl sok pénzbe került. Érdekesség, hogy mivel ők voltak Ausztrália egyetlen AAA-kategóriás fejlesztőcsapata, a kontinensen jelenleg csak kisebb cégek és indie-stúdiók maradtak.

Jól indított a Mortal Kombat X

Ed Boon, a Mortal Kombat széria atyja hálálkodó és lelkendező Twitter-üzenetekben tudatta a nagyvilággal, miszerint a Mortal Kombat X a sorozat eddig legjobban rajtoló része. A férfi pontos számot nem írt, de állítása szerint alkotása „milliókhoz” jutott el.

Újraélhetjük a régi kalandokat WoW-ban!

A Blizzard egy igen ötletes móddal állt elő, a Timewalkinggal. Ennek lényege, hogy a manapság már könnyen szólózható régi instance-ok és raidek egy részébe visszamehetünk úgy, hogy a felszerelésünket és minket visszagyengítenek az akkori szintre, így kihívássá válik az adott helyszín. A Burning Crusade kiegészítővel elérhetővé vált helyszínekhez legalább hetvenegyedik, a Wrath of the Lich Kinggel megjelenőknél pedig nyolcvanegyedik szintűnek kell lennünk, hogy élhessünk ezzel a lehetőséggel. Sajnos viszont ez nem egy állandó funkció lesz, csak nagyobb ünnepek idején lesz elérhető, de a zsákmány a tényleges szintünkhöz igazodik majd.

Anita Sarkeesian a legbefolyásosabbak között

Anita Sarkeesian ismét felkerült a Time magazin egy listára. A játékipar egyik leginkább megosztó személyiségeként ismert feminista médiakritikust ez alkalommal is egy, a legbefolyásosabb személyeket összegyűjtő válogatásban kapott helyet. A hölgy az „úttörők” kategóriájába került be, a róla szóló, a Star Trekből ismert Will Wheaton által írt esszé pedig elsősorban a fenyegetésekkel szembeni bátorságát emeli ki.

Így néz ki a GTA 5 Oculus Rifttel

A héten végre számítógépekre is megjelenő GTA V iránt újfent hatalmas az érdeklődés. A csodás grafikájú játék kidolgozottságát látván nem is csoda, hogy egyesek Los Santosban akarnak élni. Ez a vágyuk ugyan érthető okokból nem teljesülhet, azonban, már vannak olyan félhivatalos modok, amiknek a segítségével az egyébként semmiféle Oculus Rift támogatással sem bíró programot a virtuális valóságot szimuláló szemüveget viselve is lehet majd játszani.

Novemberben érkezne a Star Wars: Battlefront?

Egyes jelek arra utalnak, hogy idő előtt kiszivárgott a Star Wars: Battlefront megjelenési dátuma. Szemfüles rajongók ugyanis állításuk szerint olyan információkra leltek a játék weboldalának forráskódjában, amik lerántják a leplet a debütálás pontos napjáról. A hírt tehát ennek megfelelően kell kezelni, de ha az informátoroknak igazuk van, akkor a DICE sokak által várt alkotása idén november tizenhetedikén jelenik majd meg, Xbox One-ra, PS4-re és PC-re.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward