Aprók nagyban - 2015. 01. 22.

Elkészült a Skyrim magyarítása, traitek a Fallout 4-ben, az XCOM 2 megjelenésének napján érkeznek az első modok, csak jövőre jön az Overkill Walking Dead FPS-e.

Aprók nagyban - 2015. 01. 22.

Befejezték a Skyrim magyarítását

Elkészült a Skyrim magyarítása – adta hírül a korábban általunk is meginterjúvolt MorroHun Team. Lényeges, hogy nem csak az alapjátékot élvezhetjük immár az anyanyelvünkön, hanem a Dawnguard, Hearthfire és Dragonborn kiegészítőket is. Aki tehát eddig nyelvtudás hiányában nem vetette bele magát a Bethesda nyitott világú, rendkívül gazdag történelmű és mondavilágú CRPG-jébe, az bepótolhatja mindazt, amit elmulasztott. A lelkes fordítók még 2012 májusában kezdték el a hatalmas munkát és csak mostanra tudták befejezni azt, ami persze nem is csoda, hiszen egy gigászi fordításról beszélünk, amit kizárólag hobbiból és lelkesedésből hoztak tető alá a csapat tagjai. A nagy mű ide kattintvatölthető le és ha esetleg valamiféle hibát veszünk benne észre, akkor azt itt jelenthetjük.

Nemsokára érkeznek a tolvajok a The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimitedbe

A TES Online: Tamriel Unlimited kevésbé becsületes megoldásokat preferáló felhasználói örülhetnek, mert a remélhetőleg nem túl távoli jövőben módjuk lesz arra, hogy belépjenek a tolvajokat, zsebeseket, betörőket és hasonló, a tulajdonjogot kreatívan értelmező haramiákat tömörítő Thieves Guildbe. Az idei év első DLC-jének feltelepítését követően nem csak új tárgyakkal, hanem egy, csak céhtagok számára elérhető passzív képzettséggel, számtalan új küldetéssel, és egy új helyszínnel leszünk gazdagabbak, illetve közelebbről nem részletezett, eddig még nem látott bűncselekményeket is elkövethetünk majd. Persze, a besurranók élete nem csak játék és mese, ezért érdemes lesz odafigyelnünk az Iron Wheel néven futó zsoldoskompánia marcona tagjaira, akik mindennél jobban szeretnék felszámolni a szervezetet.

100 klasszikust ad ki újra az Atari

Bár tavaly még Todd Shallbetter azon a véleményen volt, hogy az Atari nem építheti a nosztalgiára a stratégiáját és hogy a régi idők nagyjai igen kevés embert hoznának ma lázba, a jelek szerint a híres-hírhedt cég döntéshozói komoly pálfordulást hajtottak végre. Tavasszal érkezik majd ugyanis az Atari Vaultnak keresztelt, nem kevesebb, mint száz klasszikus címet tartalmazó gyűjteményes kiadás, ami a jelek szerint PC-exkluzív lesz. A játékok teljes listája még nem elérhető, de az Asteroids, a Centipede, a Missile Command, a Tempest és a Warlords részét fogják képezni a pakknak. Ezen kívül még azt tudni, hogy mind online, mind pedig helyi multiplayerben lehetőségünk lesz kihívni másokat egy meccsre és Steam Controllerrel is irányíthatjuk majd a játékokat. A portot a Rare Replayen is dolgozó Code Mystics stúdió fogja jegyezni, ami kétségkívül bíztató jel.

Megjelent a FNaF World

Igen merész húzásra szánta el magát Scott Cawthon, a Five Nights at Freddy's franchise szellemi atyja, mert ezúttal nem egy a megszokott receptet követő, ijesztgetésekre építő horrorjátékot jelentetett meg, hanem egy meglehetősen bizarrnak tűnő CRPG-t. A negyven játszható karaktert felvonultató, többféle befejezéssel rendelkező, 9,99 euróba kerülő címben Freddynek és barátainak különféle szörnyetegek ellen kell felvenniük a harcot. Még értelemszerűen nem tudni, hogy a radikális koncepcióváltás meg fogja-e hozni a gyümölcsét, de a Steam oldalán jelentős túlsúlyban vannak azok, akik elégedettek az új iránnyal.

Elhagyja a céget a BioWare veteránja

Tizenhét év után otthagyja a BioWare-t a stúdió egyik írója, David Gaider. A kanadai úriember még a Baldur's Gate készítésének idején csatlakozott a céghez és az elmúlt több mint másfél évtizedben olyan karaktereket köszönhettünk neki, mint HK-47, Jolee Bindo és Carth Onasi a Star Wars: Knights of the Old Republicból. A Dragon Age: Originsnél vezető írójaként számtalan ötlettel járult hozzá Thedas világának színesebbé tételéhez, valamint Zevran, Alistair, Cailan, Morrigan, Shale és Duncan is az ő fejéből pattantak ki.

Traitek és új perkek a Fallout 4-hez

Akiket eddig bántott, hogy a Fallout 4-ből hiányoznak a széria egyik védjegyének számító, egyszerre előnyt és hátrányt is adó traitek, azok egy mod gyors installálásával orvosolhatják ezt a bajt és egyszersmind pár új perkkel is gazdagabbak lehetnek, ha innenletöltik a Traits and More modot. Fontos, hogy a különleges képességeket nem a perktáblázatból választhatjuk ki, hanem elkészíthető tárgyként juthatunk hozzájuk.

Csak jövőre érkezik a Walking Dead FPS

A várakozásokkal ellentétben csak jövőre jelenik majd meg a Payday-ről ismert Overkill Software által fejlesztett Walking Dead FPS. A csúszás oka azonban nem a készítők lustasága, hanem az, hogy a csapat tekintélyes, negyven millió dollárra rúgó summát kapott a népszerű CrossFire mobiljátékot jegyző koreai Slimegate-től. Így egy kifejezetten az ázsiai piacokra szánt változat fejlesztése mellett arra fogják fordítani a pénzt, hogy a nyugatiakat megcélzó variánsban is minél több tartalom legyen. A játékról még nem sokat tudni, az azonban már biztos, hogy a kooperatív lövöldék kedvelőit igyekeznek majd behálózni vele.

XCOM 2 – Az első naptól kezdve lesznek modok

Hogy a modok mennyire fontosak a játékosoknak, azt jól mutatja, hogy a Firaxisnál lényegesnek tartották megjegyezni, hogy a február 5-én érkező XCOM 2-höz már a megjelenése napján elérhetőek lesznek bizonyos modok, amik a rajongók körében hallatlanul népszerű Long Wart jegyző Long War Team keze munkáját dicsérik majd. Hogy pontosan miféle rajongói kiegészítésekről lesz szó, azt azonban nem kötötték a sajtó orrára, de megerősítették, hogy a második rész munkálatai közben kiemelten foglalkoztak a modok kérdéskörével. Így aki új tartalommal akarja majd kibővíteni a játékot, azt semmi sem fogja akadályozni ebben.

Nem jelenik meg szeptemberben a Destiny 2?

A Kotaku információi szerint bár a Bungie eredetileg már idén szeptemberben ki akarta adni a népszerű FPS második részét, gyakorlatilag kizárt, hogy az a tervezett időpontban jelenjen meg. A lap meg nem nevezett, de a cég ügyeit jól ismerő forrásokra hivatkozva állítja ezt egy igen terjedelmes cikkben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward