Amy Hennig reagált a Star Wars Jedi: Fallen Order bejelentésére

Nem érti, hogy általuk fejlesztett single player játékot korábban miért lőtte le az Electronic Arts.

Amy Hennig reagált a Star Wars Jedi: Fallen Order bejelentésére

A legtöbbünket váratlanul érte a bejelentés, miszerint a Star Wars Jedi: Fallen Order teljesen single player játék lesz, mindenféle multiplayer és fizetős komponens nélkül. Lássuk be, mostanában nem ez a jellemző az Electronic Artsra, és ezért is értetlenkedik Amy Hennig azon, hogy miért lőtte le korábban a kiadó az általa vezetett, a Visceralnál fejlesztett játékot, ami hasonló lett volna.

"Az iparág folyamatosan változik. Amíg én az Electronic Artsnál voltam, folyamatosan próbáltuk kitalálni, hogy mit is akar a kiadó, hogy mi lenne a helyes út. Szerintem a Respawnnak meglehetett az az előnye, hogy a játékot már azelőtt elkezdték fejleszteni, hogy az Electronic Arts megvásárolta a stúdiót" - kezdte.

"Ez persze csak találgatás a részemről, nem tudom, valójában miért változott meg a kiadó álláspontja, de az biztos, hogy egy ilyen játék nem lett volna elfogadott, amikor én ott voltam. De ez 2017-ben volt, azóta eltelt két év, és sok minden változhatott, például érzékelhette a kiadó a közönség hangos felszólalását az ellen, hogy a játékosok már nem akarnak történetorientált single player játékokat."

Hozzátette, a menedzsmentben is változások álltak be, Patrick Soderlund és Jade Raymond is távozott, a franchise-okért felelős vezető, Laure Miele pedig átvette Soderlund helyét.

Hogyan lehet az Unchartedet átültetni a Star Warsra?

Hennig korábban az első Uncharted elkészítésével vált híressé, és azokat a tapasztalatokat hozta magával a Visceralhoz. Ám elmondása alapján nem lehet egyszerűen lemásolni az Uncharted receptjét, és átültetni a Star Warsra.

"Habár végső soron mindkettő a kalandfilmek inspirációjából született, sok dolog különbözik. Az Unchartedet az Indiana Jones ihlette, és ott például szinte végig csak a főszereplőt követjük, és a hozzá kapcsolódó társakat. A Star Warsnál nem csak, hogy rendszeresen vágni kell a gonoszokra, de még a főszereplők között is ugrálunk, amit az Unchartednél sosem engedtem" - fejtette ki.

Éppen ezért a Ragtag kódnéven készülő játéknak is több főszereplőt terveztek, akik jól kiegészítették volna egymást. Úgyhogy nem csak, hogy a mesterséges intelligenciának kiemelkedőnek kellett lennie, hogy jól lehessen együttműködni a társakkal, hanem több párhuzamos sztoriszálon kellett volna több játszható karaktert irányítanunk "mert a Star Wars így működik".

Hennig szerint nagyon érdekes időszak volt, amikor a Viscerallal elkezdtek közösen dolgozni a LucasFilmmel. Akkor még nagyon sok dolog titkos volt, így a sorozat új részei, a közéjük ékelődő különálló filmek, és az érkező új sorozatok. Hennig akkor úgy látta, hogy a tervezés során ugyanolyan fontosak voltak a játékok is, és szépen kiegészítették volna egymást a filmekkel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap