A YouTube főnökei Japánba látogatnak

Megegyezésre törekszik a nemzetközi videófeltöltő oldal a JASRAC japán szervezettel a szerzői jogokat illetően

A YouTube főnökei Japánba látogatnak

Hamarosan szép számú delegáció utazhat a YouTube-tól Japánba, hogy személyesen vitassanak meg fontos kérdéseket a japán JASRAC-kal (Japan Society for Rights of Authors, Composers and Publishers), amely az ott élő szerzők, művészek szerzőijogának védelmével foglalkozik.

Minderre azért kerül sor, mert a JASRAC sérelmezte, hogy egyre több olyan tartalom jelenik meg a népszerű videómegosztó oldalon, amely szerzői jogokat sért. Októberben a Japán csoport követelte a YouTube-tól, hogy törölje le azt a majd 30,000 klippet, amelyekről azt állították; jogvédettnek számítanak Japánban. A YouTube eleget tett kérésüknek: nem csak hogy eltüntették az előbb említett tartalmakat oldalukról, de megkezdték azoknak a felhasználóknak az oldalukról való kitiltását, akik túl sok jogvédett videót helyeztek el az oldalon. Ráadásul beleegyeztek abba is, hogy elhelyeznek az oldalon egy Japán nyelvű felszólítást a szerzői jogokkal kapcsolatban.

Később, december elején a japán szervezet hatékonyabb lépésre szánta el magát: levelet küldött a YouTube-nak a javaslataival. Szerintük a leghasználhatóbb eszköz egy automatikus ellenőrző program lehetne, amely könnyedén felismerné az illegális tartalmakat.

A YouTube pedig úgy tűnik, szeretne a keleti társaival jó kapcsolatot fenntartani, ezért várhatóan mindenben partnerek lesznek. Pont ezért sietnek személyesen is megtárgyalni a javaslatokat. A keleti piac túl nagy ahhoz, hogy emiatt elveszítsék.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward