A VeriSign is belevág az online videó bizniszbe

„Úttörőnek számítunk az első olyan internetes videó-szolgáltatás létrehozásában, amely a családokra fókuszál!” – mondta Daniel Cobb, az AxiomTV vezérigazgatója.

A VeriSign is belevág az online videó bizniszbe

Egyre inkább népszerűek azok a weboldalak, amelyeket videók feltöltésére, illetve megosztására készültek. Most egy ehhez hasonló próbálkozás van születőben a VeriSign gondozásában, amely a mai nap bejelentett egy új, „családbarát” szolgáltatást. A minőségi domain szolgáltatásokkal foglalkozó vállalkozás az AxiomTV-vel közösen vág bele a munkába.

A VeriSign videó szolgáltatása a P2P rendszert fogja használni, illetve minden tartalmat ellátnak az ún. DRM-mel, amely egy eszköz annak a megszabására, hogy a megvásárolt DVD-t, filmet, könyvet, zenét és egyéb műveket hogyan használja a vásárló, milyen eszközzel játssza le. Habár a vállalkozás még nem hozott nyilvánosságra semmilyen technikai háttér információt a szolgáltatással kapcsolatban, azt már tudható, hogy csak Windows operációs rendszeren lesz csak használható.

„Úttörőnek számítunk az első olyan internetes videó-szolgáltatás létrehozásában, amely a családokra fókuszál!” – mondta Daniel Cobb, az AxiomTV vezérigazgatója - „Ha a családok a gyermekeiket az internetre engedik, nem elég, ha biztosítjuk a tartalmak magas minőségét, de mindennek biztonságosnak és teljesen legálisnak kell lennie.”

Az AxiomTV és a VeriSign azért nevezi „családbarátnak” mindezt, mert egy „Mother” nevezetű tartalomszűrő szolgáltatást fognak használni annak érdekében, hogy megvédjék az ártatlan fiatal szemeket és füleket az erőszaktól, meztelenkedéstől, illetve az obszcén kifejezésektől.

A P2P és a DRM páros minden bizonnyal biztosítja majd a szolgáltatás népszerűségét. A szolgáltatás tesztidőszaka január 8-án kezdődik, és ha minden jól megy,  Február 1-től a nyilvánosság számára is elérhető lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward