A Sony levédetné a Let's Play kifejezést

A terv első körben nem sikerült, de a japán óriás júniusig még léphet.

A Sony levédetné a Let's Play kifejezést

Egy NeoGafon olvasható bejegyzéstanúbizonysága szerint a Sony tavaly október 31-én megpróbálta levédetni a Let's Play kifejezést. A fogalmat jogászaik „videojátékok globális vagy helyi számítógépes hálózaton keresztüli, elektronikus továbbítása vagy streamelése”-ként, valamint „hang, kép és audiovizuális anyagok globális vagy helyi számítógépes hálózaton keresztüli streamelése”-ként határozták meg. A cég azonban nem tudta keresztül vinni a szándékát, mégpedig azért, mert a bíróság úgy ítélte meg, hogy a Let's Play túlságosan is hasonlít a már a törvény oltalmát élvező LP Let'z Playre.

A történetnek azonban még távolról sincs vége, mert a döntés értelmében a Sonynak egészen június 29-ig lehetősége van arra, hogy reagáljon, így ha az ügyvédjeik meggyőző érvekkel állnak majd elő, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy második nekifutásra sikerül elérni a céljukat. Hogy a cég miért akarja levédetni a kifejezést, az még nem derült ki, az illetékesek ugyanis nem nagyon reagáltak a sajtó megkereséseire. Tippek és borúlátó jövendölések azonban magától értetődő módon már szép számmal születtek, és sokan attól tartanak, hogy a Nintendo után az ágazat egy újabb képviselője igyekszik majd megnehezíteni a játékosok dolgát (már ami a játékstreameléseket illeti).

Akadnak azonban higgadtabb álláspontok is, amelyek szerint a nyolcadik generáció konzolháborúját a jelenlegi helyzet alapján kiütéssel megnyerő Sonynak semmi szüksége arra, hogy elhallgattasson pár nekik nem tetsző videókészítőt, vagy hogy esetleg valamiféle jogi trükkel számára elhanyagolható részesedéshez jusson a Let's Play szcéna reklámbevételeiből. Hiszen az ilyen lépések alighanem egy nehezen kezelhető PR-katasztrófához vezetnének. Szerintük sokkal valószínűbb, hogy a Sony szeretne beindítani egy Let's Playnek nevezett szolgáltatást, vagy meg akarja akadályozni a riválisait abban, hogy ők használhassák a kifejezést.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward