A Resident Evil 2 remake-ről faggatja a rajongókat a Capcom

A fejlesztő-kiadó a nem hivatalos feldolgozás apropóján szondáztatja meg az érdeklődőket.

A Resident Evil 2 remake-ről faggatja a rajongókat a Capcom

Mint ahogy arról korábban mi is írtunk, az olasz Invader Games által jegyzett, rajongói Resident Evil 2 remake egyre közelebb kerül ahhoz, hogy végleges formába öntsék a készítői. Az azonban nyitott kérdés maradt, hogy vajon mit fog szólni mindehhez a sorozat jogait birtokló Capcom, hiszen bárhogy is nézzük, ingyenesség ide, lelkesedés oda, egy engedély nélküli feldolgozásról van szó.

A japán cég reakciójára bő egy hetet kellett várni, de a jelek szerint megérte. A Capcom illetékesei a Facebookon közzétettüzenetükben ugyanis csak szőrmentén foglalkoznak az Unreal Engine 4 alatt futó játékkal. Sokkal inkább inkább az érdekli őket, hogy mit is szólnának a rajongók egy hivatalos Resident Evil 2 remake-hez és egészen pontosan mennyire szeretnék feljavítani az 1998-ban megjelent klasszikust. Tekintve, hogy a Resident Evil 2 a sorozat egyik, ha nem a legnépszerűbb része, a kérdés első felére úgyszólván borítékolható a válasz, az igazi hangsúly az átdolgozás mértékén van.

A hozzászólások alapján a többség bőven megelégedne egy grafikailag kicsinosított és pár újdonsággal megfűszerezett, de szigorúan a hagyományos irányítással és nehézséggel bíró újragondolással. Tekintve, hogy az egymillió értékesített példányos álomhatárt átlépő Resident Evil 1 HD Remaster elsöprő sikere után alighanem a Capcom pontosan ezt a választ várta a nosztalgiázni óhajtó rajongóktól, biztosra vehetjük, hogy a remélhetőleg nem is olyan távoli jövőben belevághatunk majd Leon S. Kennedy és Claire Redfield első közös kalandjának némileg modernizált változatába.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward