A minőségre fókuszál majd a jövőben a Marvel Games

A jövőben talán nem csak a mobil készülékekre koncentrálnak komolyabban...

A minőségre fókuszál majd a jövőben a Marvel Games

A Marvel filmek és képregények rajongóinak komoly bánatára a cég licenszei alapján készült játékok minősége a lehető legfinomabban fogalmazva is szokott kívánnivalót hagyni maga után. Ráadásul a Martin Goodman által alapított vállalkozás az utóbbi években ha nem is mellőzi teljesen a konzol vagy PC tulajokat, de érezhetően előnyben részesíti az iOS vagy Android alapú készülékeket preferálókat.

2013-ban és 2014-ben például csak az egyértelműen a legfiatalabbakat megcélzó Disney Infinity: Marvel Super Heroest és Lego Marvel Super Heroest, illetve a felejthetőre sikeredett The Amazing Spider-Man 2-t és a tisztes közepes Deadpoolt adták ki játékgépekre, vagy számítógépekre. A megjelenések túlnyomó többségét, szám szerint kilenc játékot a tableteken és mobilokon futtatható alkotások tették ki. Az iOS és Android-központúság miatt némileg megdöbbentő módon a 200 millió dollárból leforgatott és 1,215 milliárd dollárt hozó Iron Man 3 hivatalos játéka egy, a Metacriticen 58 százalékon álló endless runner.

Azonban, a Marvel Games producerének, Mike Jonesnak egy, a Comic Conon adott interjúja alapján úgy néz ki, hogy ismét stratégiát készül váltani a cég. Jones elmondása szerint ugyanis a Marvelnél folyamatosan keresik a megfelelő minőségben dolgozó fejlesztőstúdiókat, és 2016 elején több, fontos címet is be fognak jelenteni. Innentől inkább a kevesebb több elvét tervezik majd követni és jobban oda fognak figyelni a népszerű képregényhősök szereplésével készült programok minőségére, de Jones egyben arra is felhívta mindenki figyelmét, hogy máról holnapra nem érdemes javulást várni, mert a fejlődéshez idő kell. Az első, az új irányelvek alapján készült játék jó eséllyel egy, a Telltale által jegyzett, jelenleg még hétpecsétes titokként őrzött program lesz. Bár még senki sem erősítette meg, de a stúdió munkáit ismerve szinte biztosra vehető, hogy egy interaktív film-kalandjáték hibriddel gazdagodik majd a Marvel-univerzum.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward