99$-os tábla a csehektől

A4-es méret, 750 x 1080-as felbontás, ujj- és ceruza-támogatás, 180 órás üzemidő, egyelőre ismeretlen, de nyílt forráskódú oprendszer - röviden így jellemezhető az elvileg júniusra várható, kifejezetten olcsó cseh tábla, a NoteSlate, ami azonban e-papír-kijelzőt használ.

99$-os tábla a csehektől

A4-es méret, 750 x 1080-as felbontás, ujj- és ceruza-támogatás, 180 órás üzemidő, egyelőre ismeretlen, de nyílt forráskódú oprendszer - röviden így jellemezhető az elvileg júniusra várható, kifejezetten olcsó cseh tábla, a NoteSlate, ami e-papír-kijelzőt használ.

Az oprendszer egyelőre csak tervezett későbbi verzióiban egyebek mellett lesz kézírás-felismerés is, így idővel valószínűleg többet fog majd nyújtani a sima e-olvasóknál - de kevesebbet a tábláknál.

A fejlesztés jelen szakaszában a rendszer még csak a sima rajzolgatást, betűfelismerés nélküli jegyzetelgetést és MP3-lejátszást tudja kezelni, később azonban lesz PDF támogatás is hozzá. Lesz rajta továbbá mini USB, SD-kártyaleolvasó, 3,5 mm-es audió csatlakozó, WiFi-modul (bár böngészni jelen tervek szerint nem lehet rajta, így feltehetőleg ehhez is lesz majd valamilyen online bolt, aminek a kínálatát egy külön alkalmazással lehet majd böngészni) és opcionális tartozékként felmerült még a napelemes töltő-borító ötlete is.

A NoteSlate elvileg négy színben (vörös, kék, zöld vagy fekete) érkezik majd (ez nem csak a készülék külsejének, hanem a képernyőjének a színe is lesz), de esett szó többszínű változatról is. Külön érdekessége a NoteSlate-nek, hogy nem egy vállalat, hanem egy magánember, bizonyos Martin Hasek találta ki és tervezte meg, majd keresett hozzá gyártót, terjesztőt, stb. . Ebből a magánjellegből következően persze még az is kérdéses kissé, hogy mennyire sikerül majd tartaniuk a tervezett határidőket, és megfelelően haladniuk a fejlesztéssel - de a projekt mindenképpen érdekesnek tűnik, úgyhogy reméljük a legjobbakat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward