Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Zombie Driver – Zombiirtás négy keréken

 • Dátum | 2009.12.15 10:01
 • Szerző | dragon83
 • Csoport | JÁTÉK

Kétségtelen, hogy manapság nagyon kapós lett a zombis téma a fejlesztők körében, hiszen sorban jönnek ki a Dead Rising, Resident Evil és Left 4 Dead játékok. Ebben a hónapban egy újabb névvel bővült a kicsit sem rövid lista, hiszen elkészült a lengyel Exor Studios legújabb programja, a Zombie Driver. Igazság szerint nem sorolható egy súlycsoportba az előbb felsorolt címekkel, hiszen egy csökkentett áru szoftverről van szó (9 euró a Steamen), ennek ellenére megnéztük mit is kapunk a pénzünkért, mert az előzetesek ígéretesek voltak.

DIPRIP 2?

Bár az Exor Studios-ra nem mondhatjuk azt, hogy a legnagyobb fejlesztők közé tartozik, azért nem is teljesen újonc a szakmában. Legismertebb programjuk egy Half Life 2-höz készült total conversion (teljes átirat) volt, a DIPRIP (Die In Pain Rest In Peace). Ez egy Source motorra épülő, ingyenes mod, mely a megszokottól eltérően nem FPS, hanem egyfajta „autós-harcos” játék, a Carmageddon, a Death Track és a Death Rally rokona. A csak többjátékos módot tartalmazó DIPRIP-ben különféle autók közül választhatott a játékos, melyekre aztán rakétavetőket, gépfegyvereket és egyéb pusztító eszközöket aggathatott, hogy azzal kenje el a többiek száját. Csak három játékmód közül lehetett választani benne (deathmatch, team deathmatch, capture the flag), ennek ellenére nagyon szórakoztató tudott lenni, nem csoda, hogy hamar népszerűvé vált. A Zombie Driverben erre a járműves, fegyveres játékmenetre húzták rá a fejlesztők a zombis gúnyát (elnézést az enyhe képzavarért).

Sajnos a tankot nem próbálhatjuk ki, pedig az lett volna csak az igazi móka
Sajnos a tankot nem próbálhatjuk ki, pedig az lett volna csak az igazi móka

A DIPRIP-pel ellentétben ez a program nem a Half Life 2 és Left 4 Dead játékok motorját használja, hanem az ingyenes Ogre 3D engine-t, mely támogatja a PhysX rendszert is, így a megfelelő hardver birtokában valósághű robbanásokat, töréseket láthatunk a játékban. De az se csüggedjen, akinek nincs PhysX-es kártyája, hiszen viszonylag jól kidolgozott fizika fogad anélkül is. Nem is fogjuk nagyon érezni a PhysX-es fizika hiányát, hiszen a Zombie Driver egy felülnézetes program, és a távoli kameraállás miatt amúgy sem tűnik annyira látványosnak a rombolás. A sztori és a játékmenet pofonegyszerű, egy városban elszabadult egy szörnyű vírus, aminek eredményeképp a lakosság nagy része agyatlan zombivá változott. Mi egy túlélőt alakítunk, aki mellesleg remek sofőr is, így épp kapóra jövünk a hadseregnek, hogy elvégezzünk nekik néhány lóti-futi munkát. Mivel ők épp el vannak foglalva a város kiürítésével, a mi dolgunk lesz, hogy a város különböző pontjain rekedt túlélőket az autónkkal elfuvarozzuk a bázisra, miközben annyi zombin gázolunk át, amennyin nem szégyellünk. A történettől ne várjunk túl sokat (sőt, a legjobb ha semmit sem várunk), hiszen a záró videóban lévő kisebb fordulaton kívül semmi egetrengető dologgal nem fogunk találkozni. A túlélők által kiírt szövegeket azért érdemes elolvasgatni, ha kíváncsiak vagyunk rá honnan is ered ez a fertőzés.

Ide hívott valaki mentőt?
Ide hívott valaki mentőt?

 

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 6.
  2010. 04. 12. 20:54
  Nos a Steam nélküli verzíó most csak 5 dollárba kerül a készitők honlapján.
  http://www.zombiedriver.com/download.html
 • 5.
  2009. 12. 17. 07:00
  Komoly játék nagyon.
 • 4.
  2009. 12. 16. 23:35
  A zombi Shooter csapata csinálta vajon?
 • 3.
  2009. 12. 15. 19:46
  A jatek kezdokepen egy regi Dacia 1300-as lathato.
 • 2.
  2009. 12. 15. 12:40
  Nekem nagyon bejött a játék, pont ilyen 4 óra tanulás közti kikapcsolódásra jó, mer nem valami bonyolult, ugyanakkor eléggé lezsibbasztja az agyadat
 • 1.
  2009. 12. 15. 12:22
  PSP verzió v. valami?