Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

World of Warcraft: Cataclysm

 • Dátum | 2011.01.11 12:01
 • Szerző | Morte
 • Csoport | JÁTÉK

Az Activision-Blizzard, eltérve az eddig megszokott tavaszi, őszi megjelenésektől most közvetlenül karácsony előtt hozta ki a legújabb WoW-kiegészítőt. Ha figyeltünk, lelki füleinkkel hallhattuk, hogyan csattog a designerek, programozók és grafikusok hátán a marketingesek ostora. Az erőltetett menet ellenére teljes értékű kieget kaptunk, amely, ha nem tartozunk a mindenen csukott szemmel átrohanó, non-stop egy hét alatt mindent lenyomtam, „he? ennyi volt?” –rétegbe, akkor hosszú időre fog tartalmas elfoglaltságot nyújtani.

Ne siessünk, álljunk meg időnként, és gyönyörködjünk a részletekben, mert ha túl gyorsan rohanunk, elmosódik mögöttünk a táj, pedig van mit nézni bőven. Ami elsőre szembetűnik az új, és a régi, felújított pályákat nézve az a részletgazdagság. Eddig is nagy csodálója voltam a WoW-os designerek és grafikusok munkájának, elámultam a nagrandi repülő szigeteken, a Scholazar basini vízesések, vagy Feralas erdejének szépségén, és jókat nevettem az olyan kis poénokon, mint a szemüket forgató, levágott abomination fejek, vagy az otthagyott ételt körüldongó apró legyek. Most sem kellett csalódnom: szemet gyönyörködtetőek Vashj'ir víz alatti világának színes halai és korallerdői, Nordrassil, a világfa Mount Hyjalban, a világító kristályok, melyek Deepholm sötét, idegen világának komorságát enyhítik. Ráadásul képi poénokban sincs hiány, a doboz csalikukactól kezdve Gilneasban, a Győzikéét megszégyenítő goblin hálószobákig mindent láthatunk.Kedvenc karakterem, Lag még még a nevezetes december 7-i dátum előtt betelepült Gilneas városába: egyik kezében palacsintasütővel, másik kezében vörös rózsával, arcán a csak féltéglával lemosható jellegzetes gnóm vigyorral várta a nagy napot, az akkor még üres városban. Sajnos – azaz inkább szerencsére - csalódnia kellett, senkit sem riogathatott, mivel az új fajok kezdőterületei más fázisban találhatóak. A kezdő, és az új területeken is rengeteg ilyen hellyel találkozhatunk, melyek csak akkor fedik fel titkaikat, ha végigcsináltuk a küldetéseket, ha csak úgy odatévedünk, üres területet látunk. Ez egyrészt jó dolog, mert sok jó ember kis helyen is elfér, ha mind másik dimenzióban van, másrészt rossz, abból a szempontból, hogy megnehezíti, ha csak beugranánk segíteni barátainknak egy-egy küldetés erejéig. Ez már WotLK-ben is időnként gondot okozott, ám ez a technológia olyan sokat tett hozzá a történetmeséléshez, és annyira élővé tette a világot, hogy megbocsátjuk ezt neki.

Lag ugyan nem volt, de már az elején sem volt túl kedvező a questmob/karakter arányszám, és később csak romlott. A kieg és a játék népszerűségét az is jelezte, hogy estére már kisebb-nagyobb sorok álltak még a kevésbé frekventált szervereken is. Jobban járt az, aki csak az indulást követő első, zsúfolt napok után látott neki, hogy felfedezze az újdonságokat. Nézzük meg, mik is ezek!

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 53.
  2011. 02. 08. 11:46
  Devio-nak igaza van és kiegészíteném azzal hogy azt hogy mmo egyenlőre csak a wow motorja tudja produkálni, (sőt ők is évek óta küzdenek és fejlesztenek mert az övéké se bírta annó) tehát akár 100+ ember mozgását egy képernyőn. vegyük pl. a warhammert ami egyik oldalról pont ebbe bukott bele, ami még inkább a tömegekről szólt, alkalmatlan volt a motorja folyamatosan vinni több száz ember mozgását mind grafikai mind hálózati oldalról. Utánnanéztem a Rift-nek azok megint mellényultak azzal hogy ugyanezt a motort használták fel, barmok.. gondolom az aionba se igazán vannak nagy tömegek ha van akkor meg csak a vastagpénztárcájúak élvezhetik. A csúcs ezekben az "elrontott" mmo-kban hogy hiába raksz alá core i7 + 3 videokártyát ugyanúgy 15fps lesz.
 • 52.
  2011. 02. 07. 01:54
  Szeretem mikor az emberek már annyira nem tudnak mibe belekötni és előjön a misztikus grafika téma!

  Jó lenne, ha nem írkálnátok égbekiéltó baromságokat!! Ideje lenne feldolgozni az ilyen " grafikába belehülyült,kifolyik a szemem a sok fény efektől, nem látok semmit a blur meg anyám kínya mittom én milyen elmosódási efektek miatt" játékot kedvelő embereknek, hogy a WoW nem erről szól! papus016 Ez parádés hogy te tolod az Aiont. Hagy kérdezzem már meg, hogy mi is annak a játéknak a minimum gépigénye? JJAAAAAAA...... hogy erőmű vagy a minimum követelmény egy 150.000FT-os gép. Ez oke?? Nem minden embernek van ennyi pénze gépre, még ha dolgozik is. A Blizzard nagyon okosan csinálja ezt! Tudja hogy nagyon sok olyan ember játszik a világon akiknek nagyon aprócska a gépe. Ők ezt is figyelembe veszik! A másik ott a DirectX 11. Amit persze itt a nagy grafikusok elfelejtenek említeni. Itt a nagy Aion fanoknak üzenem, hogy jön a RIFT: Planes of Telara Akkor most mi lesz?? "AAAA az Aion nagy szar milyen csúnya a grafikája nem úgy mint a RIFT-nek!!" Azt is elfelejtjük, hogy a WoW-ban van hogy 160 ember esik egymásnak! Nahh ott aztán betenne a csili vili páncél meg az agyonefektezett grafika.Aki játszik a WoW-al (mint énis) az bőven mögé lát a grafikának és tudja, hogy miközben az Allyt gyepálja messze tesz arra, hogy hogyan csillog meg mennyire van agyonefektezve!
  Aki meg kedveli az űber grafikát, az mennyen és játszódjon Aiont és társait ne pedig a WoW grafikáját ócsárolja! (Az mért jó, hogy "áááááááá...de szééépp...ááá hogy csillog...,de max 3hét után meg unja mert ugyan úgy szép meg csillog!)
  Ja és nem tom.Lehet, hogy direkt nem akarja megpiszkálni a grafikát?! A Cataclysm-el bebizonyította hogy bármikor megtudná változtatni! Csak nem akar hozzányúlni valami ok miatt!

  A cikk nagyon jó lett!! 10/10 Littledemon, ha a liftet komolyan kérded akkor ez nem a te világod, mert nagyon egyszerűen öli az embereket! (pár már nálam is megesett. )
 • 51.
  2011. 01. 31. 14:45
  Hát én Lineage 2 vel kezdtem az MMO s történelmemet játszottam kb 2 évig... aztán a szerver ahol voltam behalt és nagyon nem volt hangulatom ujrakezdeni Voltam időközben OFF szerveren is ami nagyon jó volt csak hát $$$$

  Aztán jött Aion jobb pörgősebb részletgazdagabb mind a törénete mind a grafikája mind az összetetsége 1 1 karakternek. 1szóval lenyűgöző.

  Aztán a napokban feltettem a WoW ot csak olyan kipróbálás szinten és megdöbbentett (jelzem hogy kb 20 percet ha játszottam vel mert kibirhatatlan) a gyerekes grafika ilyen grafikával ma már 1 animációs filmet se adnak ki 3 éves gyerekeknek...

  Lehet hogy a története TOPPON van lehet hogy a Történelme TOPPON van de amennyit én láttam belőle (Grafika) az hulladék...

  Hangsúlyoznám

  SZÁMOMRA
 • 50.
  2011. 01. 31. 14:14
  "Sárkányháton érkezünk Mount Hyjalba, ahol Malfurion Stormrage, Ysera és más celebek segítségével kell megvédenünk Nordrassilt, a világfát a pusztulástól"
  ezen a mondaton 10 percig röhögtem D:D
  annak akinek meg hányingert kelt a WOW grafikája annak aztudom midneni h hülye...
  ott van az AION. csili vili játék de nemtudod élvezni akkor sem. a wow-nak pont h ez a mesés FANTASY stilusa a legjobb.. ha ilyen dirct x 5 millioval lenne megcsinálva akkor se lehetne igy élvezni mint most. ennek a játéknak ez a stilus áll a legjobban szerintem.... és akkor verd ki a faszod arra h csillog a páncél de 1 bg-nél nincs több a játékban meg 3 területnél...
 • 49.
  2011. 01. 15. 03:01
  Aki nem játszott vele, és ócsárlóan nyilvánult meg, hiábavalóan tette, értéktelen a véleménye. A kis ilyen-olyan nem tetszésben pedig benne vannak az egyéni igények kielégítetlensége, amit természetesen el sem lehet várni, hogy megoldjanak.

  Az egyetlen dolog, amibe bárki jogosan beleköthetne, az a login képernyő.
  Kritikán aluli...

  A cikk nagyszerű lett, tartalmas. Jó felvilágoló annak, aki vagy abbahagyta, vagy csak most kezdi.
 • 48.
  2011. 01. 14. 21:49
  "óvatlan karaktereket gyilkoló lifteket" ? hmm?
  miota gyilkolnak a liftek? és hogy
  azé tudni szeretném
 • 47.
  2011. 01. 14. 21:00
  én anno 1 év alatt kb. 40ezer Ft-ot hagytam ott, viszont amikor eladtam az accountomat szintén 40ezerért, visszajött az egész, és így 0-n jöttem ki )) csak az az 1 év az életemből
 • 46.
  2011. 01. 14. 20:15
  5. Ha már beletoltak százezret - csak nem hagyják ott
  6. Gáz lenne ha a haverok beelőznék - nem Ő van toppon minimum haveri körben
  7. és csak mert... , ez az élete értelme , szerelme...
 • 45.
  2011. 01. 14. 19:05
  WoW-al csak azért játszanak mert
  1. sokan játsszák
  2. akik kötelességüknek érzik hogy játsszanak (nem vicc)
  3. akiknek bejön a játék (elég kevés a wowosokhoz nézve persze mert hát elég sokan vannak)
  4. akik mással nem tudnak játszani
 • 44.
  2011. 01. 14. 18:58
  ájPon: Ha azok az "iszonyat nagy kockák" nem lettek volna most nem játszanál orkot, amúgy meg ha nem tudod milyen egy táblás szerepjáték inkább ne ócsárold.

  Egyébként biztos nem rossz játék, de nekem nem nyerte el a tetszésem (nem nem csak a triallal játszottam vettem Game Cardot is), az Aion ezerszer jobb, a grafikát pedig nem is említem egy lapon a WoWval.
 • 43.
  2011. 01. 14. 17:05
  ájpon: az szerintem vitathatatlan, hogy a WoWnak nagyon jó pvp rendszere van. Igaz a Vanilla beli "találkozok egy hordás verőlegénnyel questelés alatt ezért hívom a haverokat hogy leüssük" dolgot már alig-alig tapasztaltam TBC alatt (hiába a visszahozására irányuló probálkozások) Viszont a BG-k, illetve az Arena rendszer nagyon jó lett. Nagy kár hogy anno a BG-k bevezetésével eltünt a world pvp, pedig mekkora fun volt Undercity-t megostromolni és kinyírni a bossokat meg a hordásokat. Lord Kazzak-ot sem láttam mostanság Stormwindet ostromolni...
 • 42.
  2011. 01. 13. 22:11
  A cikknél miért nincs olyan, hogy nyomtatóbarát verzió?
  Kiakasztó, hogy oldalanként kell kinyomtatni...
 • 41.
  2011. 01. 13. 13:31
  hát én a wow-ban nem a roleplay részt szerettem, hanem a pvp-t, és ugyanúgy játszottam vele, mint akármelyik másik online multiplayer játékkal (mondjuk fps-sel). Csak a player vs player rész érdekelt, nem éltem magam bele, mint egy "világba" vagy ilyesmi

  Úgyhogy az én szememben ez az asztali dobókockás szerepjátékosdi iszonyat nagy kockaság, nincs is olyan haverom akinek ilyesmi eszébe is jutna valaha.
 • 40.
  2011. 01. 13. 08:55
  Biztos jó ez a WoW az "egyél sza.t 10 millió légy nem tévedhet" tanulságból kiindulva, de ha valaki RPGzni akar az szedje össze a haverokat, és MAGUSozzon vagy D&Dzzen vagy bárakármi. Az asztali szerepjátéknak a grafikája is jobb -hülyehaver 1- nek iszonyatsok poligonból áll a feje, és tényleg csak a képzeleted szab határt a questeknek.
 • 39.
  2011. 01. 13. 00:25
  lol rootshaper kicsit kapufát lőttél
 • 38.
  2011. 01. 12. 19:48
  "Nem minden igényes, ami népszerű is, ezt soha ne feledd" - ezek után úgy néz ki, oda kell írnom, azt is ami egyértelmű: ez NEM a WoW-ra vonatkozott, ezek után remélem tisztaFPS-ből van egy tucat vagyis inkább sok tucat hulladék, MMO-ból meg kb összesen egy tucat és azért a WoWot amellett, h népszerű, nem éppen az igénytelen játékok közé sorolnám leírtam az indokokat, amik még a vaknak is egyértelműek és bármelyik játékfejlesztő cég csak tanulhat belőle...

  "es ostobasag, a reszedrol, hogy vakon magyarazol az igazadrol, holott kozod nincs a jatekhoz. de persze tudom, te is jatszottad honapokig aztan hop megsem jott be, blabla, mondani sokmindent lehet, de a mellekelt abra nem eppen a tapasztalatodrol tanuskodik" - most, hogy ezen mit értesz fogalmam sincs, de azért olvasd szerintem el még1x a kommentem: 8 ezer óra játék időt írtam, ami, ha 24 órát számolsz naponta sem jön ki a néhány hónap, de átlag 6 órát toltam és elárulom, h 3,5 évig, amiből az utolsó 1 évet világszínvonalon játszottam, így azt sem értem miért írod azt, h nincs közöm a játékhoz, meg nem éppen a tapasztalatról árulkodik az amit írtam. Attól, h 1,5 éve eladtam az accountom, szerintem van/volt "némi" közöm a játékhoz. Ennyit akartam
 • 37.
  2011. 01. 12. 18:44
  scholes9: nem. vegulis azert ideztem, hogy ne legyen egyertelmu, kinek megy. gratz
 • 36.
  2011. 01. 12. 18:39
  Most nem azért, de ezt nekem írtad rootshaper?
 • 35.
  2011. 01. 12. 17:01
  "Nem minden igényes, ami népszerű is, ezt soha ne feledd..."

  igen, ez mondjuk igaz a Black Ops-ra, ami egy teljes erteku jatek - LENNE - ha nem kurtak volna el annyira amennyire. ezzel szemben a WoW uj kiegeszitoje siman fel tud mutatni annyi ujitast amennyi egy atlagos sokadik reszes jatekban szokott lenni, megis "csak" egy kiegeszito. EZ az igenyesseg, arrol nem is beszelve, hogy a Blizzard emellett legalabb meg 3 masik projekten is dolgozik ( Diablo 3, Starcraft 2, es a rejtelyes meg be nem jelentett MMO ) es akkor kiadnak egy ilyen osszetett, megint honapokig jatszhato tartalommal teli kiegeszitot...

  tudsz meg egy olyan jatekot mondani, amelyikkel honapokig el tudsz ugy jatszani, hogy nem unod meg mert mindig van valami uj? na latod. igenyesseg...

  ... es ostobasag, a reszedrol, hogy vakon magyarazol az igazadrol, holott kozod nincs a jatekhoz. de persze tudom, te is jatszottad honapokig aztan hop megsem jott be, blabla, mondani sokmindent lehet, de a mellekelt abra nem eppen a tapasztalatodrol tanuskodik.
 • 34.
  2011. 01. 12. 16:53
  Nem minden igényes, ami népszerű is, ezt soha ne feledd...
 • 33.
  2011. 01. 12. 16:26
  ki a fene játsza még ezt az izéét ??? ez mar lassan olyan mint a baratok kozt
 • 32.
  2011. 01. 12. 16:24
  amikor altozol mit csinálsz? Az meg milyen lenne már, hogy végigviszed a játékot, de lusta vagy új karit csinálni, és a jó fiú, mélyen vallásos lovagod hopp megöl egy ártatlan embert és csatlakozik a Dark Brotherhoodhoz...Szerepjáték mondhatom...


  scholes95: Egyél ürüléket, annyi légy nem tévedhet! Számomra egy Gamespot eredmény nem mérvadó (annak ellenére hogy minden játékvétel elött ott olvasom el a review-et) Élveztem már 50%-os játékot, és meguntam 93%osat is. Jó példa erre a Black Ops és úgy kompletten a CoD széria. Mi az atya-úr-istenre lehet egyáltalán pontot adni annál a játéknál? Mégis 90+ os minden játék eredménye. Jaaah mert sokan játszák, akkor sok pontot kell adni, ok.
 • 31.
  2011. 01. 12. 16:13
  oke, lehet nem ismered meg az egesz kontentet, de az megint rossz szerintem, hogy ujra meg ujra vegig kell zongorazni ugyanazt csak kicsit maskepp. akkor legalabb ne elorol kellene kezdeni, vagy nemtudom, valami megoldas csak van erre. a fenenek van kedve ujra a nullarol kezdeni es egy koszos bortonben ebredni nulla kepzettseggel, miutan megmentettuk a vilagot.
 • 30.
  2011. 01. 12. 16:12
  Nos. A WoW az utóbbi mondjuk 6 év legmeghatározóbb játéka. Havidíjas játék létére minden kiegje megdönti, az egy nap alatt legtöbb példányszámban eladott PC-s játéka címet. Ez azért lehet, h jelent vmit...Meg lehet nézni pl a Gamestaros értékeléseket: 95% a legalacsonyabb...Aki nem próbálta az nem is értem miért kommentel, mivel fingja sincs arról a feelingről, amit ez a játék adhat, kommentjeik nem mérvadóak....Olyan élményt nyújt ez a játék, amit egy offline rps sem adhat egyszerűen, és egy single játék sem. Ez egy másik világ, nem egy single program, ahol minden előre le van renderelve, itt nem és ez qrva nagy különbség, aki ismeri a játékot az tudja miről írok...Egy egy patchben ingyen annyi újítás és tartalom jön, mint más különálló játékokként...A grafikára meg csak annyit, h sztem a legszebb MMO, ha nem is magában a grafikában, hanem az effektek és a dizájn, stílus kidolgozását illetően mindenképpen...Írom mindezt úgy, h már 1,5 éve abbahagytam a csúcson a játékot, de nem volt olyan pillanata a kb. tippre 8 ezer eltöltött órámnak a játékban, amit ne élveztem volna...
 • 29.
  2011. 01. 12. 15:15
  Azért egy RPG-t sem játszol végig oszt hello. Dragon Age-nél lehet hogy 3 végigjátszás alkalmával megismersz minden contentet, de mondjuk egy TES-nél ez egyáltalán nincs így...
 • 28.
  2011. 01. 12. 14:56
  nagy dilemma, hogy imadom az MMO-kat, mert gyakorlatilag vegtelenek, nem ugy mint egy singleplayer RPG amit vegigjatszol oszt helo. DE, sajnos a masszivan multiplaying magaval hozza a Verpistakat akiket ruhellek mint a budos szart. igazi ordogi kor...
 • 27.
  2011. 01. 12. 13:28
  Mivel ugyanaz a TOR mechinkája mint a wow-é, ezért valószínű hogy ugyanaz a hangulat lesz. Plussz a felnőttek nem tudják komolyan venni a TOR stílusát szerintem. Nézd meg a trailereket. "Én vagyok a jófiú jedi aki elintézi a rosszfiú sith-eket!"
  DDO-ban (mivel az egyrészt DUngeon & Dragons alapú, amit a fiatalság nem díjaz annyira mint mondjuk egy 30 éves, továbbá a karakterfejlődés sokkal komplikáltabb) sokkal több a nromális felnőtt és kevesebb a kocka/14 éves.
 • 26.
  2011. 01. 12. 13:06
  engem inkabb az zavar most ( es a ket honapom lejartaval ez is lesz az ok, ami miatt nem fizetem be egy ujabb korre ) hogy ra vagyok szorulva a sok ostoba tusko lifeless szarlamara, akik egyszeruen nem kepesek poenba venni, meg jatekkent jatszani a jatekot... televan a guildunk is olyan "emberekkel" akiknek a wowon kivul nincs egy centi elete sem, es EN vagyok a veres geci, mert joparszor fontosabb a baratnom, meg az, hogy mondjuk kajaljak egy gecinagyot, mint az, hogy most akkor megyunk-e heroicba vagy sem. ezert most en vagyok a geci, meg en vagyok utalva. ezek MINDIG elkurjak a kedvemet es kurvara nincs erre szuksegem... de sajna ez az osszes mmo-val igy mukodik. a legtobben olyan veresen komolyan veszik mintha ez lenne az eletuk feladata.

  remeljuk a StarWars rajongok nem lesznek majd ilyenek, mikor kijon az Old Republic. arra nagyon kivancsi vagyok =)
 • 25.
  2011. 01. 12. 11:53
  Nekem egyáltalán nem tetszenek a rajzolt karakter. Egy MMOban sem. Ellenben ez nem izgatott amikor Vanilla WoW-oztam. Aztán jött TBC.

  ***
  Ott álsz a portál elött a többiekkel, várjátok a nagy pillanatot. Egyik kezeddel a kedvenc hátasod, a csatalovad nyergére támaszkodsz, másikkal a fegyvered állapotát vizsgálod, hogy minden tökéletes legyen, minden tekintetben készen állj a megmérettésre. Visszaemlékezel arr a dicső pillanatra, amikor a kardot szerezted, amikor azt az ősi istent győztétek le, abban bogarakkal teli, undorító kaptárszerűségben a 39 szövetségeseddel, klántársoddal. Átmész a portálon és egyből az egekbe szökik a pulzusod, ahogy meglátod a hatalmas pitlordot ahogy a Szövetség és a Horda katonáival harcol. Igen, ez az a hely, amelyről oly sokat halottál, a folyamatos harc helyszíne, érzed, hogy amit eddig Azerothban tapasztaltál, az semmi ahhoz képest ami most fog elkövetkezni.
  ***pár nap/hónappal később***
  Újabb küldetés, ezúttal 10 bogarat kell megölnöd, hogy a szemeiből egy ottani leányzó ebédet csináljon. Teljesíted a küldetést, átadod a 10 bogárszemet, erre a lány mosolyogva átad egy fabotot. Elsőre furcsálod, gondolod ekkora szívességért nagyobb jutalmat is kaphatnál, de ahogy megsuhintot a fabotot, érzed, hogy ez a fegyver gyorsabb, halálosab, mint az Óistentől elszedett kard. Hogyan lehet hogy egy itteni suhanc leányzó fabotja jobb fegyver, mint a te halálos, mágiával átitatott pengéd? És miért, hogyan védhet meg jobban az ellenség csapásaitól egy közönséges ing, mint a te Blackwing Lairben szerzett teljes vértezeted? De nem gondolkodsz tovább a dolgon, továbbállsz, hogy ezúttal démonokat ölj Illidan sötét erődítménye elött...
 • 24.
  2011. 01. 12. 10:41
 • 23.
  2011. 01. 12. 10:26
  Gyertek EVE-ezni.
 • 22.
  2011. 01. 12. 09:11
  "Lehet hogy nagy a wow történelme, és világleírása is részletes, de története az nem sok van."

  én épp a története miatt játszottam a WoWot lesz@rtam a grafikát és a sok cuccot benne....only Story Bár szerintem a Questeknél sem olvastad a szöveget csak a "lényeget" azaz "ölj le x mennyiségü ezt azt" vagy "menj ide és találkozz ezzel azzal".
 • 21.
  2011. 01. 12. 08:46
  Mindenkinek másfajta stílus jön be. Én pl. nagyon bírom a WoW stílusát, de ha egy koreai vagy egyéb "nagyon keleti" MMOt meglátok rámjön a hányinger
 • 20.
  2011. 01. 12. 06:24
  En bolond, megvettem ezt a jatekot, es hoppa, rajottem: nem is tudom fizetni a kethavi 6-7e Ft-ot... Nagyon jo jatek, mindig izgatottan varom a kiegeszitoket, a Cataclysm is jol jott: 10 nap ingyen, hurra!
 • 19.
  2011. 01. 11. 23:57
  "A wow ban minden van csak RPG nincs! Ez nem a szó szoros értelemben MMORPG csak az akar lenni!"
  Kezdtél már karit RP szerveren? Azért vannak kitalálva, a pvp és normal szerveren nem divat az RPzés de ott az Argent Dawn a legnépesebb RP szerver ott kb csak arról szól a játék, nem a levelingről, nem a pvpről és nem is a high end raidelésről csak az RPről.
 • 18.
  2011. 01. 11. 23:12
  rootshaper

  gezu1025 # 4 : De legalább tartolommal teli

  Soha nem állítottam, hogy nincs benne tartalom, vagy, hogy nincs játékélménye, mert biztos hogy van. Csak nekem pont nem jön be és a hányinger kerülget tőle. Ez egy személyes vélemény ezen nem kell felháborodni.
 • 17.
  2011. 01. 11. 23:07
  Én még 2005-06 között játszottam 1 évet, még a BC előtt, iszonyatos hangulata volt, akkoriban még a grafika is elfogadható volt, haverokkal szinte egész nap ezt nyomattuk, dehát akkortájt nem is volt életem. Aztán szerencsére le tudtam tenni. Nem rég visszanéztem, de már közelsem olyan a játék, mint régen volt, lebutitották az egészet, elrontották az élményt. Az volt talán régen a legjobb, hogy a kis instákat is bejárhattad, baromira lehetett örülni mindennek, munkába tellett, mig elérted a max lvlt-, ma meg pár nap az egész.
 • 16.
  2011. 01. 11. 22:45
  Anyám meghalt szal ő tuti nem fizeti, ellenben 8 órányi kemény meló után nem csak grindolni akarok egy új (izléstelen színű és alakú) sisak miatt hogy azt majd 5-10 szinttel később már dobjam is el mert a középszerű bolti cuccok jobbak..

  Lehet hogy nagy a wow történelme, és világleírása is részletes, de története az nem sok van. Az ork harcosom 55. szintig vittem, és kb addigra untam meg annyira hogy már a haverok sem bírtak ott tartani.
 • 15.
  2011. 01. 11. 22:25
  Magam elott latom, ahogy puccos dobozbol isszatok a tragyalevet es elegedetten mosolyogtok kozben.
 • 14.
  2011. 01. 11. 22:22
  mmo-zni az ember nem azert ul le, hogy gyonyorkodjon benne, hanem a tartalom miatt, ami a WoW-ban annyi, mint az osszes altalatok "szemgyonyorkodtetonek" nevezett mmo-ban egyuttveve. semmi ertelme leulni egy ilyen jatekkal eltolteni 1-2 orat, aztan megbelyegezni, hogy szar. ez csak a ti sajat szegenysegi bizonyitvanyotok.

  ennek a jateknak ( es sok mas mmo-nak is... ) a lenyegi resze a maximalis szinte eleresekor kezdodik, de odaig el kell jutni, ez van.

  amugy gyanitom nagyresze a fikazodoknak csak azert teszi mert anyu nem fizeti a havidijat, pedig a trial alapjan tetszett nekik. hat igen, szar lehet ugy elni
 • 13.
  2011. 01. 11. 22:17
  egyetértek veled gezu1025, én nem próbáltam, haveroknak viszont sokszor láttam már hosszas játékukat, és nem bírtam, egy halom mmo-van ami sokkal szemgyönyörködtettőbb, és nem ilyen...hát hányingerkeltő, erre énsem tudok jobb szót
 • 12.
  2011. 01. 11. 21:27
  ájPon Igen játszottam vele, de nem fogott meg. (szerencsére)

  A grafikának maga a stílusa nem tetszik, nem az, hogy régi. Játékot általában a grafikája miatt nem szoktam leszólni, mivel elkezdhetném sorolni a régi, igen régi játékokat amik még mindig jók, és tolom is őket. De ez a wow grafikai stílus számomra hányingerkeltő.
 • 11.
  2011. 01. 11. 21:02
  csatlakozom az elöttem szóló negatív véleményekhez, bár én nem csak hogy nem játszottam vele, de szerintem nem is akarok vele játszani. eddig se fogott meg ezuttal se, úgy hogy részemről még mindig a szánalmas időtöltések közé tartozik, de másnak meg biztosan az amit én csinálok (ps, 3dsmax, ha játék szimulátor, esetleg fejlesztés)
 • 10.
  2011. 01. 11. 21:00
  Hát azt kell mondjam, az alap játékhoz képest (ésmég bc-hez is), olyan mintha egy béna ötlettelen modder nyúlt volna hozzá a játékhoz (pl.: autók, polipsapka, ilyenek)! Ez egy-két hely (és itt kifejezetten csak a helyek látványa) kivételével már az egész játékra igaz. Elveszettnek érzem már rég azt a hangulatot, amit az alap játék adott.
 • 9.
  2011. 01. 11. 20:36
  "unalmas és ronda (az egész színvilágára értem)"

  Játszottál vele egyáltalán vagy csak képeket nézel? (Értem a véleményed, nem sértésnek szántam)
  De a WoW látványvilágára azt mondani, hogy "unalmas", elég botor dolog. Megértem, hogy a grafikai motor réginek és csúnyának mondható, de az biztos, hogy ezt a változatos stílusú és szép látványvilág teljesen ellensúlyozza.
 • 8.
  2011. 01. 11. 20:11
  hát merész vállalkozás wowról cikket írni de grat, jól sikerült
  én az alap játékkal kezdtem 2005-ben aztán a BC felénél megfáradva abbahagytam, a lőcs kinget ki is hagytam, most tértem vissza de azt kell mondjam kellemes meglepetés minden szempontból, a részletekbe nem megyek belem mert felesleges...
  bele lehet kötni jogosan, mint mindenbe, de szerintem jó game ez még mindig, sőt, csak nem szabad túl sokat játszani vele
 • 7.
  2011. 01. 11. 20:01
  Bc vége óta WOW ozok eredetin annó mikor elkeztük 3 testvéremmel nagyon jó volt de csak azért mivel mi magunkan teremtettük meg az rpg részét.Sajnos azéóta itt ragadtam A wow ban minden van csak RPG nincs! Ez nem a szó szoros értelemben MMORPG csak az akar lenni!
  A fejlesztőknél a CTLR+C ->CTLE+V nagy jelentőséget kapott... Kár h itt ragadtam
 • 6.
  2011. 01. 11. 20:00
  Stílusa van az tény, de sajnos a grafika többi része már inkább elavult mint szép. Ezek az új kikacsintós poénok meg kissé erőltett amerikai verziósak.

  Eddig sem tetszett és ezúttal sem tetszett meg.
 • 5.
  2011. 01. 11. 19:53
  a wow egyre szebb, es nem a grafikaja hanem a stilusa maga, ahogy a grafikusok a maximumot kihozzak ebbol a 6 eves motorbol, ami mar 6 eve sem a legszebb volt. elkepesztoek a tajak, gyonyoru az egesz, nagyon ossze lett rakva ez a kiegeszito is.

  miert nincs vegen ertekeles vagy valami?
  amugy egesz jo cikk lett =)

 • 4.
  2011. 01. 11. 19:19
  (először is: nem akarok senkit megbántani, nekem is lehet véleményem)

  Csodálatos, gratulálok a wownak mióta létezik ugyanolyan: unalmas és ronda (az egész színvilágára értem). De legalább tartolommal teli és élvezetes (gondolom). Eddig sem érdekelt és ezután sem fog.

  De köszönöm a tesztet, tartalmas és kielégítő.


  De azért már megvárom az SW:TOR-t
 • 3.
  2011. 01. 11. 19:12
  az 1800 honor tol baradon nem bug volt csak motivalni akartak a nepet hogy mennyenek vedeni aztan maskeppp sult el...
 • 2.
  2011. 01. 11. 18:21
  Engem is érdekel, hogyan is nézhet most ki Azeroth.
  De nemhogy az új Azeroth-ot, még Northrend-et sem jártam be, BC végén hagytam abba
 • 1.
  2011. 01. 11. 16:40
  Amennyira mindenki isteníti a WoW-ot lehet visszatérek, legalább Azeroth-ot megtekinteni. De nem, inkább Guild Wars 2 lesz nálam a befutó. Addig meg inkább DDO, az is fejlődik rendesen.