Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

World in Conflict: Soviet Assault

 • Dátum | 2009.04.02 16:52
 • Szerző | dragon83
 • Csoport | JÁTÉK

Alaposan megkavarta a játékipart, amikor az Activison és a Blizzard (egészen pontosan a Blizzard-ot magában foglaló Vivendi Games) egyesült egymással 2007. decemberében. A fúziót követően kiderült, hogy a létrejött gigavállalat több készülő játékáról lemond, ergo nem fogja megjelentetni őket. Ezek programok közé tartozott a World in Conflict című RTS kiegészítője is, a Soviet Assault. Végül a francia óriáskiadó, az Ubisoft a játék segítségére sietett, hiszen megvásárolták a programot fejlesztő Massive Entertainment stúdiót. Lássuk, hogy a kiadás körüli herce-hurca megviselte-e a sokak által várt játékot?

Egy kis múltidézés

Akik nem lennének teljesen képben a World in Conflict-tal kapcsolatban, azok számára íme egy kis emlékeztető: a Ground Control című valósidejű stratégiával elhíresült Massive Entertainment 2007-ben dobta piacra a játékot, mely ragyogó értékeléseket kapott. A programot az elejétől kezdve a többjátékos csatákra hegyezte ki a stúdió, miközben teljesen száműzte belőle az erőforrás gyűjtögetést, az egységek irányítására és a taktikára helyezvén a hangsúlyt. A játékban szereplő szovjet, amerikai és NATO csapatok esetében is több haderőnemet különböztettünk meg (úgymint támogató, légi, páncélozott csapatok, gyalogság), melyek közül egy játékos mindig csak egyet irányíthatott. A győzelemhez a különböző szerepkörök hatékony együttműködésére volt szükség. A máig népszerű többjátékos lehetőségek mellé egyjátékos mód is társult, mely bár játékmenetét tekintve nem volt nagy durranás, ám olyan atmoszférájú, izgalmas küldetéssorozatot tartalmazott, mely során az ember tényleg elhitte, hogy a szovjetek megszállták az Egyesült Államokat. Számomra még egy RTS sem valósította meg az igazi háború hangulatát olyan hitelesen, mint a WiC.

Továbbra is árad a programból a tömény háborús hangulat
Továbbra is árad a programból a tömény háborús hangulat

Pedig minden olyan szépen indult…

A Soviet Assault fejlesztésének kezdetén a készítők nem voltak híján az ígéreteknek, bár azt hiszem ez a játékipart figyelemmel követők számára nem újdonság. Eredetileg a Massive nem csak PC-re, hanem az újgenerációs konzolokra is készítette a játékot, ám ebből csak a jó öreg számítógép maradt meg végül, ami nagy érvágás a minőségi RTS-ekben még mindig nem bővelkedő konzolos közösségnek. A fejlesztés időtartama alatt adott interjúkban a készítők elmondták, hogy a kiegészítőben szeretnék a háborút a másik fél szemszögéből is megmutatni, hogy lássuk, a szovjetek nem azok a démonizált ellenfelek, akiknek egyetlen céljuk, hogy megszálljanak és elpusztítsanak egy országot. Egy ilyen információ alapján azt hiszem minden WiC rajongó tűkön ülve várta a programot, hiszen ki ne kívánta volna nyomon követni a Vörös Hadsereg útját az alapjátékban látott izgalmas küldetésekhez hasonló missziókban.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 7.
  2009. 04. 03. 12:30
  És tényleg dragon83 teljes a siker. Már próbálkoztam trainerrel, de az befagyizott sajna. De most nek is állok azonnal, jó kis du. program lesz.
 • 6.
  2009. 04. 03. 09:01
  Cage 1, ha nincs más, cheat-tel megoldhatod a problémát. [elérési út]wic.exe" -console parancsikonnal elindítod a játékot, a főmenüben előzozod a konzolt (azt hiszem Ctrl+0 ) és beírod, hogy UnlockAllMaps. Utána meg kell jelennie az összes küldetésnek.

  Sediqwe, én nem rég játszottam újra az alap WiC-et, de nekem nem tűnt fel, hogy megváltoztak volna az alap küldetések.
 • 5.
  2009. 04. 03. 00:13
  Néhol változott a játék pályája, vagy lehet hogy a patchek miatt lett kicsit más? <img src=
  Nekem némelyik pálya, "mintha nem ilyen lett volna" feelinges!
  Ha most nyomtam volna le, zavarna, így hogy 1 éve, így kifejezetten tetszik hogy újra "kell" jáccani a mappokat <img src=) Néhol előny hogy tudom mi van, néhol meg azt hiszem hogy tudom <img src=)
  Ha valamikor , valahol akciós lesz, feltétlen megkell venni.
  Hihetetlen feelinges!! Akkora érzés kerít hatalomba mikor dübörögnek a tankok, rohannak a katonák, tényleg bele tudod élni magad!
  Ritka jó lett az egész WIC!
 • 4.
  2009. 04. 02. 23:27
  Jah igen azt nem említettem, hogy utána uninstall mert kiegészítőre nem számítottam. Erre tessék megérkezett és ráadásul ilyen beépített köntösben. Sajna mivel mentéseim azok nincsenek már meg ezért hiába próbálkozok az általad említett módszerrel. De azért kössz
 • 3.
  2009. 04. 02. 22:36
  Ha már végigjátszottad az alapjáték hadjáratát, akkor ha jól emlékszem elég az, ha rámész a New campaign gombra. Majd utána nem a hadjárat első küldetését indítod el, hanem van egy olyan lehetőség a menüben, hogy single mission (vagy valami ilyesmi) játszása, és ott vannak felsorolva a küldik. Az orosz pályák sárgával ki vannak emelve.
 • 2.
  2009. 04. 02. 18:54
  Valaki nem tud megoldást arra, ha nem akarom megint végigtolni a kampányt csak az új küldetéseket. Nem mintha bajom lenne a játékkal. Csak pont a kieg megjelenését megelőző héten vittem végig a sima főkampányt és szeretnék az orosz kampányra koncentrálni.
  Na peace
 • 1.
  2009. 04. 02. 17:57