Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Wheelman: Vin Diesel a volán mögött

 • Dátum | 2009.04.14 20:36
 • Szerző | Chocho
 • Csoport | JÁTÉK

Emlékszem, milyen rég volt már, mikor egy barátom nagyban újságolta akkor még friss tapasztalatait egy bizonyos Driver című játékról. Neki Playstationje volt, nekem PC-m, és valahogy nem tudott meghatni a dolog. Autós akció? Akkor GTA, nem? Aztán egyszer a kezeim között landolt a PC-s port, és végem volt. Azóta is síratom, hogy az elsőt minden tekintetben kenterbe verő Driver 2 nem jelent meg számítógépekre, a sorozat pedig a sokáig várt Driv3rrel hanyatlásnak indult. S hogy mi köze a Driver játékoknak jelen cikkünk főszereplőjéhez? Nos, mikor először láttam a Wheelmant, valahogy olyan érzés öntött el, mint a Driver 3 (akkor még így hívták) első képeinek bemutatáskor. "Ejj, ez aztán jó lesz!", gondoltam, ám sajnos csalódnom kellett. Hiába a hasonló stílus és a kőkemény Vin Diesel, ha egyszer a derék sofőr nem bírja a terhet a vállán.

Milo nagyon emlékeztet valakire... hmmm... megvan!! Will Smith!
Milo nagyon emlékeztet valakire... hmmm... megvan!! Will Smith!

"I'm a wheelman."

Mivel a Wheelman egy alapvetően Vin Diesel produkció, annak minden jegyét magán hordozza. A legtöbb Vin-féle alkotás egyszerű történettel, sok akcióval és látványos jelenetekkel bír, és még akkor is sokszor beskatulyázzák szegény Dieselt, mikor olyan klassz filmeket tesz le az asztalra, mint a Védd Magad!. A Wheelman is a "tipikus" akciófilmek közé sorolható felállással indít. Vin Diesel Milo Burik (Milo... mint a kutya a Maszkban?) bőrébe bújik, aki egy beépült CIA ügynök. A barcelonai alvilág legsötétebb bugyraiban kell megtalálnia az igazságot egy bizonyos nagy balhéról, ami előkészületben van, de senki sem tudja, mit takar és kik tervezik. Milo fejest ugrik a beépült "jó rosszfiú" szerepébe, és úgy váltogatva a szövetségeseit, mint egészséges ember az alsóneműt, szép lassan mindenkit magára haragít. De vajon sikerül-e a nagy kaland és a 30 küldetés után békére lelnie?

"Igen, Iringó most nem ért rá..."
"Igen, Iringó most nem ért rá..."

Maga a sztori nagymellű csajokkal, kemény beszólásokkal és mindent zúzó autós üldözésekkel tarkított maszlag, ami sajnos sok esetben nehezen követhető. Mintha a forgatókönyvíró nem tudta volna eldönteni, hogy egy Szökés epizódot, vagy egy játékot ír-e éppen. Az ezt tálaló színészi munka meglehetősen profi, ám ezt el is várjuk egy Vin Diesel által prezentált program esetében. A sztorit néha in-game, néha pedig a játékmotorral rögzített, de tömörített videókon át követhetjük nyomon, amikből jó sok van, és melyek dramaturgiai minőségére se nagyon lehet panasz. Noha az előre rögzített videós megoldást nem értem. Ha már úgyis az engine-nel készítették őket, miért nem kímélték meg a játékosokat a pixeles videó tömörítéstől?

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 7.
  2009. 04. 27. 17:06
  Fasza cikk lett ahogy mán Blade0012 is leírta<img src=
  Szerintem a játék a vártnál jóval gyengébben sikerült
  Sőőőt...
  A rendőrős üldőzések feelingesek, de a játék többi része...<img src=
  De viszont Vin Diesel ezé 65%<img src=
 • 6.
  2009. 04. 21. 23:47
  ez történik akkor amikor nem foglalkoznak különösen az átírással :>
 • 5.
  2009. 04. 15. 20:22
  Hát nem lett nagy eresztés, viszont nem értem a cikkírót...most akor a GTA 4-ben nem zavarta a WASD-a autóirányítás, itt meg igen?
  Am klassz cikk <img src=
 • 4.
  2009. 04. 15. 18:28
  Gondolom az Assault on dark athena-ra gondolt.
  A játék szerintem is elég gyengusz lett egy-két jó ötletet kivéve.
 • 3.
  2009. 04. 15. 18:06
  Mit vársz Menthix? <img src=
 • 2.
  2009. 04. 14. 23:28
  Jaj a Wheelman!! Áhh inkább korbácsot a hátamnak! Nem mondod, hogy végigjátszottad, Chocho?!
  Ez a játék... én sokkal többet vártam tőle, a korai képek és videók nem is erről a játékról szóltak szerintem, lehet, hogy lesz 2.0? <img src=
  Na de komolyra fordítva:
  a gyalogosoktól kiugrottam az ablakon. Mikor először elugrabugráltakak előlem az olaszok egyszerűen fel sem tűnt. Na de amikor már vérfürdőt akartam rendezni és az istennek sem akart összejönni, gyanakodni kezdtem. Akárhogy kergetheti őket az ember, nem lehet elütni őket tényleg, mint annó a Driver-ben.
  De az tette fel nálam az i-re a pontot, amikor a kamionomat üldözte a Polizia és az egyik rendőrautó robbanása egy feledhetetlen animáció közepette megsemmisült. Nem akarok csúnyát mondani...nem volt szép látvány!
  Borzasztó nagy csalódás volt ez a játék számomra, várom a AoDA-t <img src=
 • 1.
  2009. 04. 14. 22:14