Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Wanted: Weapons of Fate - A jó film-játék?

 • Dátum | 2009.04.10 01:01
 • Szerző | Chocho
 • Csoport | JÁTÉK

Ha új film jön a mozikba, rendszerint a hozzá kapcsolódó játék is polcokra kerül. Akármilyen stílus, akármilyen korosztály, s főleg bármilyen fejlesztő, a cél ugyanaz: a lehető leggyorsabban elkészíteni valamit, amiért a film címét ráragasztva már pénzt lehet kérni, s puff, már kész is van a kritikusok rémálma. Ez így van már az első filmalapú pokoljárás, az Atari 2600-as E.T. óta, és alig akad kivétel, amiről mint tudjuk, úgyis csak erősíti a szabályt. Most azonban mégis azt kell mondanom, hogy kellemesen csalódtam. A Wanted: Weapons of Fate biz jó akciójáték.

Ööö... igen... ebben a játékban így hívják a könnyű fokozatot...
Ööö... igen... ebben a játékban így hívják a könnyű fokozatot...

"Te mi a ***** csináltál eddig?"

Nekem nem tetszett különösebben a Wanted című film, és az alapjául szolgáló Mark Millar képregény sem volt a szívem csücske. Éppen ezért tartottam tőle, hogy a moziban bemutatott történet játék formájába öntött folytatása sem lesz ínyemre való. Ráadásul maga a formula is meglehetősen rossz emlékeket idéz, mert az ugyanilyen koncepció alapján készült John Woo-féle Strangelhold sem mozgatta meg annyira a játékosokat, mint az vártuk tőle. Aztán a Wanted jött, látott, lőtt, és győzött. Mielőtt azonban belekezdenék a játék részletes ismertetésébe, nézzük meg egy kicsit közelebbről, mi is az a Wanted.

Íme Wesley, aki annak idején béna volt tesiből
Íme Wesley, aki annak idején béna volt tesiből

A történet főszereplője Wesley Gibson, aki már kimeríti az átlagalatti lúzer cseppet sem dicses fogalmát. Egy hivatalban robotol napi nyolc órában, Chicago leglepukkantabb környékén lakik, barátnőjét pedig hősünk állítólagos legjobb barátja "tartja karban" a munkahelyi ebédszünetek alatt. Ha ez még nem lenne elég, Wesleyt folyamatos pánikrohamok gyötrik, és lassan kezdi úgy érezni, hogy becsavarodik. Ekkor robban be a képbe a szexi Fox (a filmben Angelina Jolie alakította), és meséli el Wesleynek, hogy valójában egy emberfeletti képességekkel megáldott bérgyilkosokból álló szervezet, a Szövetség tagjainak leszármazottja, és hogy apját nemrégiben gyilkolta meg egy renegát asszaszin. (A Wanted világában így nevezik magukat ezek a különleges emberek.) Wesley bosszút esküszik, ám a dolgok nem mennek túl jól, és mindenki, akit korábban a barátjának hitt, ellenségévé válik. Pörgős akció, látványos gyilkosságok, és hiperlaza szövegek jellemzik a képregényt és a filmet.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 35.
  2009. 04. 16. 18:24
  Am tény h a Max Payne 2 sokkal jobb játék nem is mondtam h rossz csak felhoztam 1 példát a felvetésedre . Én is v 8 szor végigvittem minden szinten magyarul angolul 1értelmű kedvenc és pont ez a kül a 2 játék között h a Max Panye 2 klasszikus a Wantednek ez nem sikerült de mindenképpen jó kis játék és el lehet vele lenni.

  Tirexi nem kell puffogni nyugodj meg. A kedvedért felfogok tölteni 1 videót ha ennyire szeretnéd. És képzeld én is először játszottam vele szal ez nem mentség .. csak megj1eztem de ha ennyire szíven üt akkor még elnzését is kérek mert látom nagyon nem tudod elviselni a tényt. Azt meg h az irányításra fogod az egészet 1 vicc ... mert egyáltalán nem mondanám h irányítása lenne érdekes nekem semmi bajom nem vt vele de lehet én vok a hiper pro császár és én már csak így tolom a game eket h nem rossz a Wanted irányítása megint én vok a túl pro elnézést érte (^^ aki látta a filmet <img src=<img src=).
 • 34.
  2009. 04. 12. 00:12
  Most nagy baromságot irtál<img src= pl ha figyeltél volna a kiképzésnél direkt ez volt a lényeg, az ellenfél megtévesztése. vaktűz és pozicióváltás...
  különben hogy ölöd le a pajzsos majmokat?o.O mögéfucc és hátbarugod?<img src=
  + az elején még megsem tudod csavarni a golyót ergo cseszhetnéd pajzsos rendőr ellen...
 • 33.
  2009. 04. 11. 23:43
  nem vagyok egy nagy játékos de xboxkontrollerrel 2-3óra a játékidő és nem 8
  és szerintem a legnagyobb nehézségi szint se nehéz és azért rossz az AI mert az ellenfél az utoljára észrevett fedezékhez lő(ha nem veszi észre hogy változtattad a helyed).., nemértem én ezt az összefüggést <img src=
 • 32.
  2009. 04. 11. 21:26
  Off: Nekem a Bolt jobban bejött...<img src= (hamár adaptációkról is esett szó..)
 • 31.
  2009. 04. 11. 20:15
  styler: max payne 1-2 ezerszer jobb mint ez (saját vélemény. nekem nem jön be a wanted ennyi..)

  fejlövés után ordít a csávó??? érdekes.... (lásd : Tirexi gameplay-e )
 • 30.
  2009. 04. 11. 20:07
  Azért azzal kötekednék h ratyi az irányítás...

  styler: nemhogy beismerem, de asszem én is leírtam már h istentelen rövid lett, de a legtáposabbak nem fekeszenek ki két fejlövéstől. Épp ez az, hogy az ellenek nagy része egy hedsáttól a földön fekszik, 1-2 fajtába pedig pumpálhatod az ólmot, csak néhány tár után esik el.
 • 29.
  2009. 04. 11. 19:11
  Jah bocs aki már nem fejeset ad elsőre az nem is ember nálad, ráadásul ilyen ratyi irányítással mint ami ebbe van. Az ilyeneket bírom nagyon amikor elregéli hogy hogyan kellett volna, de tőled még videót nem láttam szal be lehet fogni mutass valamit aztán pofázz meg kritizálj. A videót nem azért csináltam hogy megmutassa milyen pro vagyok mindenkinek hedcsátot osztogatok ez nem begyakorolot videó mint a legtöbb hulladék a YouTube-on. Ez egy szimpla gameplay amit akkor vettem fel mikor ELSŐNEK játszottam a játékkal. Ennyi. Ha nem tetszik ne nézd meg. Kommenteket meg a videóhoz írjál ne ide a Wanted topic-ba. Részemról ennyi volt az OFF Mr Hedcsátt Pro vagyok úr.
 • 28.
  2009. 04. 11. 17:38
  Arra gondoltam h a vidi elején jött szembe 1 ember és simán 1 golyó headet lehetett vna adni mert nem igazán váltott irányt stb simán rá lehetett van húzni.

  Tirexi sztem maradjunk a Wanted játéknál mert cod2-vel éppen háát ellenfélre találnál <img src=. x-fire<img src=estroyer32. Csekkold le vannak ott 24/1 sd statok 28/1 dm statok 50/6 meg stb. Szal ezzel ne menőzzünk ez a topik nem is arra van. De ha gondolod nyithatunk 1 sajátot csak erre <img src=.

  Blade : Azért beismerheted h elég rövid a játék pláne ha már másodjára vinnéd végig. Most ha 1 golyó headel végig szaladgálsz a pályákon télleg értelmetlen lett vna és nagyon könnyű. Így se 1 nagy tudást igénylő gamma bárki végig tudja vinni legnehezebben is. Arról meg nem is beszélve h nem kell azzal "szenvedni, h lövöm a fejüket ezerrel, de csak nem halnak meg... " mert 2 headtől még e legtáposabbak is megfexenek (Bossokat leszámítva persze).

  Fix3r: Mutass lécci olyan filmadaptációs játékot ami ilyen minőségi lenne mert szerintem az időhöz és a lehetőségekhez mérten ez az. Talán Jégkorszak 2 ? Született feleségek ? Akárhogy is, ez kiemelkedik az átlag moziadaptációs játékok közül.

  lew000: Nem tudom játszottál-e a Max Payne 2 vel esetleg. Ilyen erővel azt is fikázhatnád mert "belassítom az időt és mindenki meghal körülettem". Szerintem nagyon jó kis cucc a játékba pláne amikor belassul a golyó és úgy ölöd meg. Ezt a játékot a hangulata miatt kell játszani abba pedig ez nagyon beleillik.
 • 27.
  2009. 04. 11. 13:23
  Játszottam a demoval. Hát... Szép meg minden, de nekem nem jön be.
 • 26.
  2009. 04. 11. 12:31
  ennek a megcsavarom a gólyót és kilövöm a csávót a fedezék mögül dolognak kb annyi értelme van mit halhatatlan kóddal játszani
 • 25.
  2009. 04. 11. 12:12
  Tirexi ez kb semmit sem jelent. Megvertél pár játékost, akik bármilyen szintűek lehetnek. Valakiben nagyon felment a pumpa hirtelen <img src=
 • 24.
  2009. 04. 11. 10:59
  Filmadaptáció révén sokat nem vártam tőle hát azt a szintet hozta is mint az átlag. Felrak 2-3 óra játék uninst.. Hát biztos nem ez a játék fog áttörést hozni a filmek alapján készűlt játékok terén de a nagy átlaghoz képest nem annyira vészes.
 • 23.
  2009. 04. 11. 08:42
  Igazad van "styler" nem vok multi arc: http://www.tirexi.extra.hu/pictures/legjobb.jpg
  Ez a stat meg magától lett ilyen biztos. Gyere 1v1-ezni COD2-be azt meglátjuk ki fogja húzni a száját...
 • 22.
  2009. 04. 11. 00:14
  "Azért amikor a full alap ellent úgy lövöd h mint 1 bot nézel utána az fájt <img src=."

  Ezt nézhetem balról, jobbról, fentről, lentről, de értelmét nem látom <img src= Bocs nem kötekedni akarok, csak kíváncsi vok mit is akartál...

  Fejlövésről: még killer nehézségen is a játék kb háromnegyedéig az ellenek egy headshottól földön vannak...és nehogy úgy kelljen má velük szenvedni, h lövöm a fejüket ezerrel, de csak nem halnak meg...

  Én nem vagyok benne biztos h az a multi nagy durranás lett volna. Max a csavargatás miatt egy-két meccs erejéig biztos érdekes lett volna, de hosszútávon semmi esetre sem...ahhoz persze gondosan megtervezett map-ek is kellettek volna, amiben a játék amúgy sem tűnik ki.

  Folytatásban pedig én nem nagyon bízok...persze jó lenne...áá majd meglátjuk...
 • 21.
  2009. 04. 10. 23:22
  Hát .. látni h nem v vmi nagy multiplayer shooter <img src=. Azért amikor a full alap ellent úgy lövöd h mint 1 bot nézel utána az fájt <img src=.

  Am sztem jó játék és ezek a golyócsavargatós effektek nagyon bejöttek nekem. Azon meg nem tom mit nem lehet érten ih 2x fejbe lövöm és nem hal omg omg omg mi ez. Hát könyörgök tuti jobb lett vna (pláne ahogy én játszok...) h mész előre head head head pálya vége mert kb ha 1be meghaltak vna ennyi. Így legalább lehet rajtuk 1 cseppet többet szenvedni mert ilyenkor legalább visszabújnak.

  A multi sztem is jó 5let lett van már csak azért mert igen is egyedi lett vna a golyó csavarással. És gondolhatod nem úgy csinálták vna meg h 1 golyó darr meghalsz mert az elég értelmetlen. Bár gondolom ehhez több idő kellet vna amit az átlag mozi-játék vevők már nem vártak vna meg. Innentől kezdve már csak azt remélem h lesz folytatás és abba talán.

  Nekem olyan 85% a játék
 • 20.
  2009. 04. 10. 23:14
 • 19.
  2009. 04. 10. 22:42
  lew000, hány játékkal lehetne ilyen szempontból kötekedni?
  vagy kérdezhetném azt is, hogy hány játékkal nem?
  FPS TPS lövöldözős jellegű játékok 90%-ában 1-2 töltény nem elég a főhős halálához. És ez még csak egy tulajdonsága az eddigi játékoknak. Aki meg nem bír eljutni odáig, hogy ez egy játék, és nem a valóság, az inkább ne is játsszon...
 • 18.
  2009. 04. 10. 22:05
  jah jó játék meg lehet csavarni a kilőtt golyót
  nagyobb baromságot ki se találhattak volna
 • 17.
  2009. 04. 10. 20:06
  Mit akarsz te multizni? Kilőni egymást a fal mögül? Nagyon elmés...
 • 16.
  2009. 04. 10. 19:16
  Szerintem is csak a multiplayer hiányzik, ja és még az hogy normálisan lehessen állítani a grafikát! A multi télleg nagyon hiányzik belőle
 • 15.
  2009. 04. 10. 19:04
  És ha te is végigolvasod az enyémet, akk látod az istenítést nem rád értettem...

  Ha pedig véleményt nyilvánítok akk gondolom abban benne lesznek a hibák, vagy dolgok amik nem tetszenek, és akkor megint jön, hogy ha nem tetszik csinálj jobbat...de miért én csináljak? Ők készítik elvileg nekem, nekünk, mindenkinek és ha vmi nem tetszik akk azt meg lehet mondani...
 • 14.
  2009. 04. 10. 17:03
  Blade0012: Egy dolog a vélemény nyilvánítás és egy másik a fikázás.
  Egyébként ha végigolvasod a hsz-emet, akkor egy csöppnyi istenítés sincs benne azt hiszem.
 • 13.
  2009. 04. 10. 15:20
  túloztam a "gagyi grafikával" mert a next gen - vagy minek mondják - effektek tényleg jól sikeredtek, nekem a textúrákkal volt talán problémám, azok nem a legrészletesebbek, manapság az emberek többsége legalább 512 mb-s vga-val játszik, és az amúgy sem nagy gépigény miatt kicsit dolgozhattak volna még. Nekem úgy kompletten az egész játék lett kicsit műanyag és tucat, a menj előre kaszabolj játékmenet és a teljes linearitás miatt.
 • 12.
  2009. 04. 10. 12:58
  Hogy én mennyire utálom ezt a "ha nem tetszik csinálj jobbat" dumát...ez alapján semmit nem lehetne megkritizálni, vagy akár véleményt nyilvánítani...olyan meg nincs h minden mindenkinek tetsszen...legyünk robotok és mindent istenítsünk egekbe...
 • 11.
  2009. 04. 10. 12:40
  Erre mondják azt, hogy akinek nem tetszik, előtte a lehetőség, csináljon jobbat.
  Egyébként átlag cucc, jó iparosmunka, de a hangulata az nagyon jó szerintem. Grafikailag se csúnya, nem is csillog-villog, mint egyesek, igaz, nem is kell neki erőmű.
 • 10.
  2009. 04. 10. 12:35
  Amúgy én a legkönyebb szinten vittem végig. Nem akartam vele sokat szenvedni és gyorsan kiakartam végezni, szal nem tom többi szinten mi van, de én a késeseket mindig közelengedtem.. sajnáltam beléjük a golyót<img src=
 • 9.
  2009. 04. 10. 12:14
  thspo: ez mondjuk igaz, főleg azoknál a narancssárga késeseknél av égén, futnak feléd és egy tárnyi headshot dönti csak le őket. A többire meg csak a géppisztolyból a kanyarításos lövést használtam, az ugye robbant is és általában egyre kinyírt mindenkit...

  De grafra a kimondottan szép szvsz túlzás...néha tényleg ütős, főleg robbanások, a napsütés, fényeffektek, de úgy átlagban nem dobtam egy hátast...am a karakterek mozgása elég...hmmm...érdekes lett...úgy nagyjából mintha épp akkor szartak volna be.
 • 8.
  2009. 04. 10. 11:28
  thspo, a végén vannak olyanok akik könnyen elhajolnak a töltény elől, ezeket egyszerűbb megközelíteni és késsel végezni velük.
  Gagyi grafika? szerintem kimondottan szép, nem Crysis (erőműzabál
 • 7.
  2009. 04. 10. 10:35
  Blade0012: sztem sem nehéz, de idfegesítő h a végén 4 tárat kell egy ellenségbe beleküldeni...
 • 6.
  2009. 04. 10. 10:08
  Játék hossza 8-10 óra? Váááá...max akkor ha beleveszed h minden nehézségen végigmész...am neg nem vágom mi olyan nehéz benne...az ellenek a legnehezebb szinten is csak bagzanak a fedezék mögött, fél óránként lőnek egyet...
 • 5.
  2009. 04. 10. 10:03
  majdnem mindenben egyet értek veled leszámítva a grafikai részt.. sztem elég korrektül néz ki és legalább nem foglal 12 gigát.
 • 4.
  2009. 04. 10. 08:36
  hát... "jó", főleg a lineáris pályák és játék menet "tetszik", a legnehezebb fokozaton 3 órás játékidő, gagyi grafika, idióta AI stb... Ja és az hogy 4x kell fejbe lőni az ellent h megpusztuljon...
 • 3.
  2009. 04. 10. 08:17
  Jahm mer fél óra az egész játék<img src=
  Am nekem is bejött..
 • 2.
  2009. 04. 10. 08:03
  Szerintem ez egy marha jó játék!
  Most viszem ötödször végig.
 • 1.
  2009. 04. 10. 02:29