Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Vancouver 2010 - Havas megmérettetések

 • Dátum | 2010.02.04 10:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

Az Olimpia a világ legnagyobb, és legmeghatározóbb sporteseménye. Az ókori Hellászból indult, és másfél ezer év szünet után, 1896-ban újjászületett tornát a világháború sújtotta évek kivételével rendszeresen megrendezték, és ez a hagyomány máig nem változott. A modern olimpiai játékok palettája 1924-ben viszont kiegészült egy teljesen új iránnyal, a franciaországi Charmonix városában megrendezett első téli sportokat felvonultató bajnokság pedig csakhamar legalább akkora sikerre tett szert, mint a nagy testvére. A téli- és a nyári olimpia napjainkban kétévente váltja egymást, a 2008-as pekingi torna után pedig most elérkezett az újabb havas megmérettetések ideje.
 
Felkészülés, vigyáááááázz, kész...
Felkészülés, vigyáááááázz, kész...

A XXI. téli sportheteknek a kanadai Vancouver, és a tőle 120 kilométerre fekvő Whistler városa ad otthont, az eseményre pedig több mint 5500 induló kvalifikált már a világ minden tájáról. A február második felét teljes mértékben kitöltő eseménysorozatban 15 sportág képviselteti magát, úgy mint alpesi sí, biatlon, bob, curling, északi összetett, gyors korcsolya, jéghoki, műkorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya, síakrobatika, sífutás, síugrás, snowboard, szánkó és szkeleton, melyek mindegyike immáron évtizedek óta tradicionális része az olimpiának. A havas és jeges sportok azonban akkor a legélvezetesebbek, ha a fűtött szobában lepihenve, a kanapén kényelmesen elnyúlva nézhetjük őket. Az idei megmérettetések ezt a szellemet követve ezúttal is két formában jutnak el hozzánk, egyrészt televíziós közvetítéssel, másrészt pedig az elmaradhatatlan videojáték változattal, melyet azonnal nagyító alá is veszünk.
 
Hó, amerre csak a szem ellát
Hó, amerre csak a szem ellát

A Vancouver 2010 játékot a SEGA védőszárnyai alatt az Ice Age 2, a Pirates of the Caribbean: At World's End, a Batman: Begins, illetve az előző két olimpiai feldolgozást is jegyző brit Eurocom csapat készítette, teljes hivatalos licenc alapján. Rossz hír azonban, hogy a játék csak az extrémebb, pörgős stílusokat dolgozza fel, így több remek szám is kimaradt belőle. Helyettük viszont több altípusba is belekóstolhatunk, az alpesi síelésen belül van ugyanis giant slalom, slalom, downhill és super g bajnokság, a síakrobatika aerial és ski cross részekre lett bontva, de akad még egy- és kétszemélyes bob, snowboard szlalom, snowboard cross, síugrás, rövid- és hosszú távú gyorskorcsolya, illetve szkeleton is. Most, hogy nagyjából tudjuk, mire is számíthatunk,  lássuk a részleteket!

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 5.
  axe
  2010. 02. 21. 12:10
  És magyarázd már el nekem ez hogy menne rá az iphone-dra.
 • 4.
  2010. 02. 04. 16:20
  én is hallottam róla jókat nmajd elválik mennyire fog tetszeni az uj gépen mert az iPodomra nem fér rá s jelenleg nincs gépem mert bepusztult... De már nem sok kell az ujhoz.
 • 3.
  2010. 02. 04. 15:33
  Svindler: Hát azt nem csodálom. Ki merem jelenteni, hogy ilyen jó játékkal még életemben nem játszottam. kb 20 órát játszottam már vele és nem tudom megunni, egy percig sem. Nekem biztos, hogy 100% lenne az értékelésem, de a szakértelmetekre azért kiváncsi vagyok. Az inkább mérvadó, mint egy felhasználó véleménye! Szóval hajrá!!
 • 2.
  2010. 02. 04. 14:44
  Örvájn: nemsokára megkapod Teszterünk kicsit maximalista volt a megismerést illetően, úgy kellett elrángatni előle, hogy mostmár írjon is
 • 1.
  2010. 02. 04. 13:54
  Egy Mass Effect 2 tesztnek jobban örültem volna.
  A cikk nagyon jó. Játszottam ezzel a játékkal és hasonlóképpen a leírtakat, nagyon hiányoltam belőle. Fél nap után unisnstall volt.