Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Uncharted 2: Among Thieves - A tökéletes folytatás

 • Dátum | 2009.10.18 22:01
 • Szerző | dragon83
 • Csoport | JÁTÉK

Megjelenését követően az Uncharted első része hamar a PS3 húzócímévé vált, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy annak idején a Sony masinája még nem dúskált az AAA kategóriás exkluzív címekben. Sokan Tomb Raider klónnak tartották a játékot, hiszen játékmenete több dologban is hasonlított hozzá. Akció és platformelemek váltogatták egymást, miközben a játék hőse kincsekre vadászott az ősi romok között. Női főszereplő helyett ebben egy Nathan Drake nevű kincsvadászt irányítottunk, aki híres-hírhedt ősének, a kalóz Sir Francis Drake-nek hagyatékát kereste. Az tény, hogy a fejlesztők számos játékelemet átvettek a Lara Croft kalandjait bemutató játékokból, ám ezt könnyen megbocsáthattuk nekik, hiszen a játék olyan minőséget képviselt, ami túlmutatott a legújabb Tomb Raidereken. A Naughty Dog – akiknek az Uncharted mellett a Jak and Daxter és a Crash Bandicoot programokat is köszönhetjük – egy jól összerakott, filmszerű játékot készített, hiszen a program tele volt átvezető videókkal és folyamatos akcióval. Bár megvoltak a maga hibái (főleg rövidsége szúrt szemet) üzletileg jól teljesített a program, így biztosak lehettünk benne, hogy nem marad el a folytatás sem, mely az elmúlt napokban meg is érkezett a boltok polcaira. Az előzetes információk, képek, videók döbbenetesek voltak, így hatalmas elvárásokkal vetettük bele magunkat Drake következő kalandjába.

Marco Polo nyomában


A játék indítását követően rögtön látni fogjuk, hogy hősünk ismét jókora slamasztikába került, hiszen Drake egy vonaton ül, ami egy több száz méter mély szakadék felett lóg. Történetünk persze nem itt kezdődik, hiszen az első perceket követően pár hónapot visszaugrunk az időben, hogy átélhessük azokat az eseményeket, melyek ehhez a ponthoz vezettek. Túl sokat nem szeretnék elárulni a sztoriból, hiszen újfent egy izgalmas történetnek lehetünk szereplői, de az már az elején kiderül, hogy ezúttal Marco Polo elveszett flottájának nyomába eredünk. Az utunk csodálatos helyekre fog vezetni, így nemcsak az első részben látott dzsungeles és katakombás részekkel fogunk találkozni, hanem polgárháború sújtotta városban, hóval és jéggel borított barlangban, valamint egy tibeti faluban is tiszteletünket tesszük majd.

Erre mondják azt, hogy ez a nap is jól kezdődik
Erre mondják azt, hogy ez a nap is jól kezdődik

A játékmenet tulajdonképpen változatlan maradt az első részhez képest, ám minden részét tökéletesítették a fejlesztők. Az elődben néhány kritikus monotonnak találta az akciórészeket, mivel gyakran előfordult, hogy amikor a nyakunkba zúdítottak egy tucat rossz fiút, nekünk csak le kellett táboroznunk egy helyen, és onnan le is tudtuk szedni a ránk törő az ellenséget. Ezúttal már más a helyzet, hiszen a jól elhelyezett ellenséges csapatoknak köszönhetően már nem fog minden katona a fegyverünk csöve elé sétálni, hanem folyamatosan törnünk kell előre, egy helyen sem ragadhatunk le. Maga a harc egyébként meglehetősen egyszerűen működik. Az Uncharted 1-hez hasonlóan két lőfegyvert vihetünk magunkkal - egy piszolyt, és egy nagyobb mordályt -, és néhány gránátot.  Néha találhatunk a pályákon gázpalackokat is, melyeket az ellenséges katonák közé dobhatunk. Nem kis megelégedettséget okoz, amikor behajítunk egyet egy csapat rosszfiú közé, majd még röptében beleeresztünk egy sorozatot és felrobbantjuk. A mesterséges intelligencia összességében jól teszi a dolgát, hiszen használja a fedezékeket és állandóan elmozog. Kis hiányérzetünk csak akkor lehet, amikor látjuk, hogy hiába dobtunk a lábuk elé egy gránátot, a legtöbbször csak egy figyelmeztetésre, kiáltásra telik tőlük, de egy tapodtat sem mozdulnak a helyükről.

Haslövéssel, kabát nélkül a Himalájában...nem túl derűs kilátások
Haslövéssel, kabát nélkül a Himalájában...nem túl derűs kilátások

 

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 7.
  2009. 10. 20. 11:25
  Szép lett a teszt gratulálok hozzá!

  A játék is valami marha jó csak kár ,hogy nincs PS3-mam.
 • 6.
  2009. 10. 19. 21:07
  frail007: Nana! Én nem azt sajnálom, hogy PS-exkluzív, hanem hogy nincs PS3-am! A kettő nem ugyanaz. <img src=
 • 5.
  2009. 10. 19. 16:56
  Remek cikk lett gratula(Y)
  Chocho-val egyetértek, nekem sincs konzolom és sajnálatos h nem adják ki pc-n.
 • 4.
  2009. 10. 19. 15:11
  Nagyon baba cikk lett, dragon mester! Ilyenkor sajnálom, hogy nincs PS3-mam. <img src=
 • 3.
  2009. 10. 19. 12:55
  Gratula a teszthez, végre egy PS3 exkluzív játékról is írtatok. <img src=

  Kicsit hihetetlen is, hogy annyi hónap várakozás után végre játszhatok vele, de tényleg nagyon vártam már ezt a játékot.

  Egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy az elkövetkező pár évben bárki is képes lenni akárcsak megközelíteni azt a minőséget, amit ez a játék elért.

  Masterpiece!
 • 2.
  2009. 10. 19. 12:15
  Ott van az alatta lévő bevezetőnél, de a jövőben lehet számítani infóboxra amiben benne lesz a platform, csak jussunk el addig <img src=
  Sok a fejlesztenivaló
 • 1.
  2009. 10. 19. 11:49
  VISSZA A CIKKHEZ

  Jó teszt lett! <img src=
  Kérdés: fel lehetne valahol tüntetni a játékteszteknél, hogy ez most milyen "platform"-ra is jött? Pl ott lehetne a cím körül, hogy "PS3 játékteszt".
  Szerintem nem rossz ötlet.