Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

UFC 2010 - Harcosok klubja

 • Dátum | 2010.06.02 10:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

1993. november 12. Ekkor alakult az Ultimate Fighting Championship szövetség, vagyis az amerikai vegyes harcművészeti sportliga, mely máig tömöríti a világ legjobb, legkeményebb harcosait. Az MMA stílus jegyében a UFC a végletekig kitolja a határokat, a résztvevők keverhetik az ökölvívás, a jiu jitsu, a pankráció, a birkózás, és a kickbox minden elemét, az oktogonon belül pedig gyakorlatilag minden megengedett, ami nem vezet azonnali halálhoz. A csaták során így nem ritka a csonttörés, az izomszakadás és az agyrázkódás sem, minden menet vérre megy, nincsen helye a kegyelemnek vagy a finomkodásnak. Hiszen ez üzlet. A UFC egy showműsor, mely milliókat ültet le a fizetős kábeltelevíziók elé Amerikától kezdve Európán, majd a Közel-Keleten át, égészen Ausztráliáig.

Ez egy emberállat!
Ez egy emberállat!

A jogokat birtokló Zuffa LLC három évvel ezelőtt döntött úgy, hogy videojáték formájában a nappalinkba is elhozza a UFC összecsapásokat. A THQ kapta meg a lehetőséget, hogy létrehozza a játékot, így a japán Yuke’s Future Media Creators csapattal karöltve tavaly májusban már le is szállította nekünk az első, Undisputed névre keresztelt játékot, benne a valaha volt legnagyobb csatákkal. A Playstation 3-ra és Xbox 360-ra megjelent bevezető epizód teljes siker lett, a világsajtóban mindenhol 8 pont felett értékelték, sőt még az Electronic Arts is nekiállt elkészíteni a saját MMA játékát. A konkurencia idén szeptemberben már meg is mutatja magát, előbb azonban itt van még a UFC 2010 Undisputed, mely nem csak, hogy minden részletében hozza az előd színvonalát, de könnyedén túl is szárnyalja azt. A sorozat tehát sínre került, nagy esélye van rá, hogy egy évente megjelenő szériává érjen ki, mi pedig most azt mondjuk, hogy aki tavaly valamiért nem próbálta ki a játékot, az idén már mindenképpen tegye meg, hiszen nem mindennapi élményben lesz része!

S a ketrecharcosok akcióba lendülnek
S a ketrecharcosok akcióba lendülnek

Az idei rész nagyobb lendületet ad az harcoknak, ütősebb a rendezés, a feszültséggel teli zenének köszönhetően pedig már a meccsek előtt vizesre izzadjuk a pólónkat, azon izgulva, hogy mit fogunk látni. A UFC 2010 Undisputed összesen több mint 100 sportolót vonultat fel, súly szerint öt kategóriára osztva, melyekkel aztán hét játékmódban verhetjük pépesre egymást. De nem csak a szerződéses nehézfiúknak van létjogosultsága a ringbe lépni, a beépített Create a Fighter karakterkészítőnek köszönhetően akár mi magunk is megalkothatjuk a saját izompacsirtánkat. Egy gyors arcszobrászkodás, rövid alakformálás (de nem Rékával), némi beállítás, és már indulhat is a Career mód, melynek a célja mi más is lehetne, mint az, hogy megmászva a szövetség ranglétráját, hazavigyünk a bajnoki övet!

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 9.
  2010. 06. 07. 12:43
  Szégyen hogy Pc-re ilyen és ehhez hasonló játék nincsen.A Street Fighter IV nem igazán ide tartozik inkább mese bunyó.
 • 8.
  2010. 06. 04. 02:17
  aki már egy ideje figyeli ezeket a vegyes harcművészeteket...nagyszerű harcosok vannak ennél a szervezetnél is!és ez egy nagyon jó sportág
 • 7.
  2010. 06. 03. 16:08
  Én mondjuk inkább a gépen próbálom ki ezt,nem szívesen mennék be egy ketrecbe valamelyikükkel. :-)
 • 6.
  2010. 06. 03. 08:58
  "a sportot számítógépen mindig is hülyeségnek tartottam"

  Igen, ez kb. olyan, mint ha photoshopban sütnél tortát. (De mondhatnám a pornófilmet élő partner ellenében)
 • 5.
  2010. 06. 03. 05:59
  Az UFC, K-1 és az MMA után nagyon unalmas bármilyen más küzdősport nézése.
  És nem mindig a karatés győz, mint a filmekben, hanem a jobb harcos győz, legyen az birkózó, ugrókötél-világbajnok vagy tollaslabdázó (Mondjuk az utóbbi kettőre nem tudnék példát mondani
  És van egy csomó szabály (31 darab). Megnéztem a Wikipédián. Pl. tilos az ágyékon rúgás, a ruha- és hajtépés, a fül vagy orr letépése, eszköz használata. Egy egyszerű kocsmai verekedésnél nincsenek ilyen szabályok, úgyhogy még van hova fejlődni az UFC-nek
  Hogy a cikkhez is hozzászóljak: a sportot számítógépen mindig is hülyeségnek tartottam. Bocsi...
 • 4.
  2010. 06. 02. 17:05
  nem a box, kickbox, karate önmagában nem volt elég vonzó, hanem itt bárki megmutathatja mit tud, kipróbálhatja hogy mit tud egy másik stílus ellen, és itt csak a legjobbak maradnak bent
 • 3.
  2010. 06. 02. 15:29
  Kár, hogy élőben nem így néz ki...
  Amúgy meg a folytatásos játékoknál kéne egy új szempont, pl. újdonság index.
  Én is inkább megvárom az MMA-t is.
 • 2.
  2010. 06. 02. 15:05
  "A csaták során így nem ritka a csonttörés, az izomszakadás és az agyrázkódás sem, minden menet vérre megy, nincsen helye a kegyelemnek vagy a finomkodásnak."

  Ezért nem bírom, és nem is nézem ezt a sportot soha. Gladiátorharc az egész, felmegy két ember, aztán egy szinte szabályok nélküli harcban laposra verik egymást. A nézők meg őrjöngenek körülöttük. Úgy látszik a box, kickbox, karate stb. önmagában már nem volt elég vonzó, így mesterségesen létre kellett hozni egy ilyet.

  Bocs, ez most így kikívánkozott.
 • 1.
  2010. 06. 02. 14:30
  Én sajnos nem látok annyi változást a demo alapján az elődhöz, hogy ezt is megvegyem teljes árúként.A körítésen lenne még mit csiszolni, még a csajok mozdulatai is teljesen megegyeznek a 2009-essel, de valóban látszik a javulás.Megvárom az mma-t aztán majd döntök.