Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Two Worlds 2 - Betartott ígéretek

 • Dátum | 2011.02.15 15:26
 • Szerző | dragon83
 • Csoport | JÁTÉK

Nem lehetett egyszerű dolga a Two Worlds 2 marketingeseinek amikor a játék népszerűsítésén dolgoztak, hiszen ha az első részt vesszük alapul, akkor ez a cím bizony nem hangzik túl jól szerepjátékos körökben. Bár a folyamatos foltozgatásoknak és a rajongók támogatásának köszönhetően a program mára egészen élvezhető formát öltött, a 2007-es megjelenéskor csak egy programhibáktól hemzsegő, optimizálatlan kódhalmazt kaptak kézhez a vásárlók. Becsületükre legyen mondva, a lengyel fejlesztők nem hagyták magára a játékot, és lassacskán kijavították a hibák egy részét, majd nekiálltak a folytatás elkészítésének, mellyel kapcsolatban természetesen mindenkit megnyugtattak, hogy ez a játék sokkal polírozottabb formában fog a polcokra kerülni. Annyit előzetesen elárulhatunk, hogy a stúdió munkatársai tartották magukat az ígéretükhöz, és az első résznél jóval átgondoltabb, kidolgozottabb programot tettek elénk. A nagy kérdés persze az, hogy ez elég volt-e ahhoz, hogy az elmúlt évek nagyszerű RPG-i mellett labdába rúgjanak.

Az ork hölgyek még nem tudják, hogy a páncél csak akkor hatékony, ha eltakarja a testet
Az ork hölgyek még nem tudják, hogy a páncél csak akkor hatékony, ha eltakarja a testet

Kelletlen szövetség


A Two Worlds 2-t egy ismerős karakter bőrébe bújva fogjuk végigjátszani, hiszen a programban ismét az első rész főhősét kell irányítanunk. Először persze túl kell esnünk a karaktergeneráláson, ami igazából csak a kinézetünk kialakítását jelenti, képességeinket, tulajdonságainkat nem piszkálhatjuk meg. Miután megalkottuk hősünket, belevethetjük magunkat a történetbe, mely egy látványos csatával veszi kezdetét. A harc az orkok és az emberek között zajlik, ami első hallásra nem tűnik túl érdekesnek, hiszen megannyi játékban volt már ilyen. Ám mint kiderül, a TW2-ben az orkok lesznek a jófiúk, a főgonoszt pedig az embereket irányító gonosz császár fogja megtestesíteni, így már egy fokkal érdekesebb a helyzet. A nyitójelenetet követően találkozunk először hősünkkel, aki húgával együtt már évek óta a császár fogságában sínylődik. Amint megtudjuk, legfőbb ellenségünk a testvérünkben szunnyadó erőt szeretné megszerezni, ám ehhez a mi közreműködésünkre is szüksége volna, csakhogy ezt a szívességet természetesen nem tesszük meg neki. Helyette egy ork csapat segítségével megszökünk a börtönből, pár perc múlva pedig már azon kapjuk magunkat, hogy frissiben szerzett szövetségeseinkkel karöltve a császár elpusztításán, és testvérünk megmentésén ügyködünk. Meg kell hagyni, az orkokkal történő haverkodást leszámítva meglehetősen sablonos a történet, és ez a későbbiekben sem fog javulni. A végkifejlet elérésig természetesen több tucat kisebb-nagyobb küldetést kell megoldanunk, melyeket ork bajtársaink és Antaloor világának lakói varrnak a nyakunkba. A feladatok között van pár meglehetősen érdekes darab, például amikor megadott idő alatt, lóháton kell elhoznunk egy tárgyat egy adott helyről, de emellett rengeteg, más RPG-ből már unalomig ismert misszióba is bele fogunk futni. A „gyűjts össze X dologból Y mennyiséget” típusú küldetés a sokadik alkalommal sem válik túlzottan érdekfeszítővé.
 

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 17.
  2011. 02. 21. 20:18
  Nem az egy boszi
  Szerintem megéri az eredeti játék pár hónap múlva az árát, ha kész lesz a honosítás, mivel a legnagyobb szigeten vannak a multiplayer küldetések, most 8k huf, de egy hónapot simán el lehet vele játszogatni, szerintem.
 • 16.
  2011. 02. 20. 08:17
  Amugy az elsö képen látható hölgy... nem ork
 • 15.
  2011. 02. 16. 21:54
  nem 66, 81, elírtam
 • 14.
  2011. 02. 16. 21:53
  66 endurance ponttal 5000 hp
  500 skil pont a vég kifejlettig ami kb 1000 atribute pont
  A hét kérdése, hogy 1000 endurance ponton, legyőznék e mindenkit kis bicskával?

  A fejlesztés meg vetekedhetne az Oblivion-al, mivel jó sok statisztikát növel a sok fejlesztés és drágakő a végére, nem is keveset.
 • 13.
  2011. 02. 16. 19:25
  Nem tudtam megbarátkozni a harcrendszerrel így még korán abbahagytam.
  Akinek esetleg van cfws PS3-a meg egy rendes gépe, ajánlom tegye fel mindkettőre és nézze meg a különbséget, én azt hittem beszarok rajta.
 • 12.
  2011. 02. 16. 14:10
  @dlaccc - azon nem csodálkozom, hogy aki 2x végig tudta vinni az első részt, annak ez is tetszik Én azt az első kis falucskába jutásig bírtam (max fél óra).
 • 11.
  2011. 02. 16. 13:36
  @Fix3r - nem csoda, hogy jobb mint a Gothic4 ... az borzalom a köbön

  Egyébként nekem az animációk és a karakter irányítása-mozgása nagyon nem jön be, ahogy csúszkál a földön. Ezt valahogy sohasem tudják normálisan megcsinálni az efféle játékokban.
 • 10.
  2011. 02. 16. 11:56
  Nekem sokkal jobban bejött mint pl a gothic4, persze lehet azért mert azt nagyon vártam és magasak voltak az elvárásaim ezen viszont az első rész után pozitívan csalódtam.
 • 9.
  2011. 02. 16. 11:07
  Ezt is végig kéne már játszanom...
 • 8.
  2011. 02. 16. 08:43
  Nekem személy szerint nagyon bejött a játék! Az tény, hogy vannak hibái, de ennek ellenére nagyon is élvezhető!! Az első részt nem próbáltam mondjuk...
  Vannak sablon küldetések igaz, de van néhány nagyon érdekes is, ami miatt ki nem hagytam volna! A "szintfüggetlen" lények engem is megleptek az elején (2 disznó megölt ) de legalább van benne kihívás!
  Annyit tennék még hozzá a cikkhez, hogy lehet pl.: hangszereket venni, meg hozzá kottákat,és lehet nyomatni a népnek a zenét! Ha ügyes vagy kapsz pénzt meg akár táncolnak is! (remélem nem lőttem le semmilyen poént )
  Szó mi szó azt nem mondom, hogy jobb mint egy Witcher, vagy Dragon age, de én kellemesen csalódtam benne (főleg Gothic 4 után), és nekem egy üde színfolt marad!
 • 7.
  2011. 02. 15. 23:56
  Lehet kövezni, de én marha jól elvoltam vele, full grafon gyönyörű és nagyon lekötött. Annak idején első részt is átpörgettem 2x, ahhoz képest sokat fejlődött, főleg mágia terén. Már csak magyar nyelv hiányzik, hogy értsek is mindent
 • 6.
  2011. 02. 15. 23:47
  Én a lóversenyes részig vittem el, azóta nem igazán vitt rá a lélek, hogy ismét elindítsam. A karakterek animációja botrányosan idétlen, a párbeszédek esetlenek és semmi beleszólási lehetőségünk nincs. Az irányítás és harc egész jó lenne, de azért az tényleg durva, hogy az első részből érkezett hatalmas hősként egy egyszerű csontvázat sem vagyunk képesek kicsinálni (az ork kovácstól kapott küldetésről beszélek, még csak meg sem tudtam sebezni a csontikat), vagy hogy egy strucc megöléséhez is 4-5 erős csapás kell. Nincs hangulata az egésznek, nincs meg az az érzés, hogy ezt a történetet végig akarom csinálni. Gondoltam jó lesz a Dragon Age II előtt felvezetésnek, de inkább mégse...
 • 5.
  2011. 02. 15. 22:08
  botrany szar lett ez a jatek is. nem csiszoltak semmit rajta, csak kicsit talan kommerszebb szerepjatek lett mint az elso. a karakterek es a vilag nagy resze osszelopkodott, innen-onnan ollozott szanalmas semmitmondo valami. a legtobbet az Oblivionbol es a Warcraft vilagabol ujitottak, es nem hogy ezzel jobba tettek volna a jatekukat, hanem sokkal idiotabb, es mintha az emlitett nagy nevek parodiajat jatszana az ember. a szinkronhangokat meg ti is emlitettetek.

  erdekesek ezek az ipon cikkek, neha azert egyetertek veluk, de csomo olyan pocsek semmirekello jatekot felmagasztalnak, hogy csak pislogok, hogy most MIVAN?
  ez pont ilyen.
 • 4.
  2011. 02. 15. 19:34
  Hihetetlen unalmas játék!! Még nem sikerült másodjára elindítanom, inkább megnézek húszadjára egy Jóbarátok részt, mintsem belépjeg TW2-be.
 • 3.
  2011. 02. 15. 19:13
  Hát a "hölgy" az első képen nem ork.
  De a 80% reális.
 • 2.
  2011. 02. 15. 18:48
  Sztem egész jó játék, bár az első részt nem ismerem, de ez tetszik. Most éppen a vitorlázást próbálgatom
 • 1.
  2011. 02. 15. 18:24
  egészen addig tetszett a játék míg nem került képbe az AI ami mintha nem is létezne, vagyis azon a szinten van hogy legrövidebb úton jusson hozzád és püföljön, és szépen be is akadnak egymásba meg a tereptárgyakba míg te szépen le lövöldözöd őket 20 perc alatt ha nagyon magas szintűek...