Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Twin Sector - Portal az ócskapiacról

 • Dátum | 2010.02.09 14:01
 • Szerző | Chocho
 • Csoport | JÁTÉK

Manapság a gyors játékok korát éljük. Odakapjuk az egeret az első kikandikáló fejhez, és már lövünk is, vagy olyan sebesen gyártunk annyi katonát, amennyit csak tudunk, hogy még azelőtt ledarálhassuk ellenfeleinket, hogy azok feleszméltek volna. Néha azonban a rohanásból is elég, és ilyenkor az ember szívesen tornáztatja kicsit a szürkeállományát egy jó kalanddal vagy logikai játékkal. Utóbbiak csoportjába tartozik a Twin Sector is, ami egy kisebb csapat szárnypróbálgatása, s mely jól is elsülhetett volna, ha...
 
Az a bamba nézés mindent megér
Az a bamba nézés mindent megér

Ikerhatás

A történetünk a jövőben játszódik egy kriosztázis laboratóriumban. A Földnek már régen annyi, az emberiség legfontosabb túlélői pedig lefagyasztva várják, hogy a tudósok kieszeljenek valamit fajunk jövőjének biztosítása érdekében. Egyik nap azonban elromlik a rendszer, és az azt felügyelő intelligens szuperszámítógép, OSCAR felébreszt egy szerelőt, hogy hárítsa el a hibát. Ashley nem csak hogy az egyik legjobb mérnök, de valódi hős is, ugyanis még a Földön emberek millióit mentette meg szakértelmének és rátermettségének köszönhetően. Ahogy azonban belemélyed a munkálatokba, ráébred, hogy több van a háttérben, mint OSCAR mondta. Bizony, a sztori nem egy nagy szám, de a gond nem ez, hanem sokkal inkább a tálalás elavult és unalmas módja. A Twin Sector előre lerenderelt animációkkal mesél, melyek minősége valahol a '90-es évek végének átlagos színvonalú átvezetőihez mérhető, és ha ez még nem volna elég kiakasztó, minden idők legrosszabb szinkronszínészeit vonultatja fel. Ashley úgy beszél, mint egy unott fürdősprosti, azaz nyávog és affektál, míg OSCAR kínosan igyekszik koppintani a 2001: Űrodüsszeia Haljét, ám ez nagyon nem sikerül neki. A hab a tortán mégis a már említett videók grafikai minősége. A karakterek olyan rondák, és annyira darabosan mozognak, hogy eleinte azt hittem, valami nem stimmel, sőt, a sebességük is egy kiöregedett füvesre asszociál. Fertelmes.

Az intro olyan szép... mintha egy PSX játékból lenne.
Az intro olyan szép... mintha egy PSX játékból lenne.

Mivel azonban egy kis csapat alacsony költségvetésű projektjéről van szó, a dolog a megfelelő játékmenet prezentálása mellett megbocsátható lenne. Itt viszont erről szó sincs. A Twin Sector egy FPS-be oltott logikai játék, ahol különböző puzzle-öket kell megoldanunk OSCAR tanácsainak segítségével. Hmmm... nem ismerős ez valahonnan? Hoppá! Várjunk csak! Ez olyan, mint a 2007-ben berobbanó Portal, ami azóta is töretlenül népszerű. S valóban, a Twin Sector pofátlanul lop a Valve nagyszerű játékától, de még a mások ötleteit sem tudja érdemben felhasználni.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 9.
  2010. 02. 09. 22:58
  Förtelmes játék, de valahogy nem tudtam abbahagyni. A grafika ocsmány(bár inkább Saturn, mint PSX ), az engine, a gravitáció és a sebzéskezelés pocsék, a történet kaotikus és semmitmondó, de addig mégse tudtam mást tolni, amíg a végére nem jutottam. Ja és Prodigy-vel egészen elmegy...
 • 8.
  2010. 02. 09. 22:50
  A Portal nekem nagyon tetszett és valószinüsítem, hogy ez nem ér fel vele, de megnéztem pár gameplay videót és úgy láttam, hogy ennyire azért nem rossz...értem ezaltt azt, hogy a grafika sem 10 évvel ezelőtti szintű és talán több hangulat is van benne a nullánál. A karakter mozgásnál is sokkl rosszabbra számítottam a cikk elolvaása után...oké nem egy motion capture, de nem is olyan full szögletes. Oscar hangja viszont nekem sem tetszett illetve a bugok és a feladatok nehézsége (esetleg logikátlansága) viszont tényleg erősen illuzióromboló lehet...talán olcsó pénzért megér egy próbát!
 • 7.
  2010. 02. 09. 18:23
  jót nevettem a teszten.
 • 6.
  2010. 02. 09. 17:39
  Na ez 5* kritika!
 • 5.
  2010. 02. 09. 17:30
 • 4.
  2010. 02. 09. 17:01
  hmm, kiváncsi lettem rá
 • 3.
  2010. 02. 09. 16:15
  Besz*rás, hogy a 21. században ilyen játékokat kidobnak. Csoda, hogy tudtad pontozni Chocho! A cikkedet viszont érdemes volt elolvasni. Jót nevettem rajta.
  Cikk: 100%, ja nem csak 99%. A Mass Effect 2 sem kapta meg a 100%-ot!
 • 2.
  2010. 02. 09. 15:46
  rohadt nagy cikk, tetszenek a beszólások
 • 1.
  2010. 02. 09. 15:26
  Ezzel még tartoztunk régebbről, bár azt hiszem, hogy az értékelést elnézve túl sok mindenről nem maradtatok le