Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Trine – Egy igazán mesés játék

 • Dátum | 2009.07.18 01:01
 • Szerző | dragon83
 • Csoport | JÁTÉK

Aki volt olyan szerencsés, hogy kipróbálhatta a Playstation 3-ra megjelent LittleBigPlanet című, számtalan díjat megnyert platformjátékot, talán szerette volna megismételni az élményt a jó öreg számítógépen. Nos, még ha a LBP nem is érkezett meg PC-re, egy ahhoz hasonló játékot mostantól mi is felrakhatunk a polcra, hiszen megjelent a finn Frozenbyte által fejlesztett Trine című akció-platform játék. A program már az előzetesen kiadott videók alapján levett a lábamról, így meglehetősen magasak voltak az elvárásaim vele szemben.

Newton és az alma esete ismét visszaköszön

Nem véletlenül mondtam, hogy bizonyos elemeiben hasonlít a Trine az említett PS3-as csodához, hiszen ahhoz hasonlóan ebben a programban is központi szerepet játszik a fizikára épülő, az ügyességünket alaposan igénybevevő játékmenet. Hogy még izgalmasabb legyen a program, hozzáadtak még egy kis akciót is, nehogy monotonnak vagy unalmasnak találjuk a játékmenetet. Azt már a főmenüből láthatjuk, hogy nem egy véresen komoly, „csak felnőtteknek” típusú játékot kaptunk a kezeink közé, az andalító zene és a színekben gazdag háttér inkább egy nyugodt, meseszerű élményt vetít előre.

Valami zavarja a kristálygömböm adását
Valami zavarja a kristálygömböm adását

Új játékot indítva elsőként 3 rövid tanítómódban fogunk részt venni, melyek során megismerkedünk a Trine alaptörténetével és persze annak kezelésével. Rögtön látni fogjuk, hogy a játékban három irányítható karakter kapott helyet: egy kétbalkezes mágus, egy mohó tolvaj és egy nagyszájú lovag, akik természetesen más-más képességekkel rendelkeznek, és ezáltal különböző feladatokra használhatóak. Az említett varázsló, aki bár a tűzlabda dobálásban nem áll a helyzet magaslatán, képes tárgyakat idézni, ráadásul tudja ezeket, és a pályákon található tereptárgyak egy részét mozgatni a levegőben. Tolvajnőnk ezzel szemben egy cseppet agresszívabb alkat, hiszen egy remekbeszabott íjjal van felszerelve, melyet használva távolról ritkíthatjuk meg az életünkre törő lényeket. Ami ennél is fontosabb, hogy a három szereplő közül ő a legakrobatikusabb, így ha ugrálós részre kerül a sor, akkor ő lesz a mi emberünk, ráadásul rendelkezik egy csáklyával is, amit bármilyen fa felületre kilőhetünk, hogy úgy lengjünk egyik pontból a másikba, mint Pókember. Végül nézzük a csapat kidobó emberét, aki a nyers erőt képviseli a játékban. Ő a már említett lovag, aki bár jó nagy pocakkal rendelkezik és szövege alapján az intelligenciája is csak szeretne három számjegyű lenni, de páncéljának, valamint pajzsának és kardjának hála őt fogjuk a legtöbbször használni, amikor nagy számban törnek ránk az ellenfelek. Cserébe ez a karakter a leglassabb, kisebbeket tudunk ugrani vele, mint társaival, ráadásul a súlya is nagyobb, bár ez utóbbi lehet előny és hátrány is, attól függően, hogy milyen feladatot kell megoldanunk.

Útnak indul a három hős...
Útnak indul a három hős...


Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 13.
  2009. 07. 21. 10:46
  Egy "nyomorult kölyök" könnyen meglehet előbb a végére ér mint te <img src=
 • 12.
  2009. 07. 21. 00:11
  gyerekeknek? ez? utolsó néhány pálya tök nehéz, nyomorult kölyök megáll a növekedésben, olyan idegroncs lesz tőle.
  Nekem tetszett, az elmúlt pár év egyik leghangulatosabb játéka. Majdnem olyan jó, mint a Jazzrabbit<img src=
 • 11.
  2009. 07. 20. 22:57
  sziasztok, szerintem remek játék lett. Aki munka után kikapcsolódásra vágyik annak tökéletes. És talán gyerekeknek is megfelelő. Sok ilyen progit..
 • 10.
  2009. 07. 20. 12:40
  Nekem is hasonló vasam van mint a teszternek csak 5400+ procival (ami itt -sem- nem számít)...1680x1050-ben 28-40fps között volt játék közben, ami azért nem villámgyorrs, de egy platform vagy autóversenyzős játékhoz bőven elég (ok fps gémek végigjátszásához sem rossz, de netes shooterhez már kevés).
  Végülis nem volt rossz a gém, de az utolsó pálya (Tower of Sarek) nagyon szivatós, idegbaj kerülgetett, mire megcsináltam. Ha Én értékelném, akkor kb 75%-t adnék rá. A játékmenet inkább ügyességi, ha logaikaira vagyik valaki, annak a Braid-et ajánlanám <img src=
 • 9.
  2009. 07. 19. 19:52
  tegnap reggel megvettem és már kijátszottam easy-n (nem röhög igy is szívatot) most kezdtem el very hardon szerintem nagyn jó kis game lett)
 • 8.
  2009. 07. 18. 20:43
  Meg hát gondolom ha például a játék nagyon élvezhető volt és például csak a grafikája volt hiányos, akkor inkább felülpontozzák.

  Amúgy meg igazán jól néz ki a játék, majd lehet hogy kipróbálom valamikor, biztosan jól el lehet vele szöszmötölni.
 • 7.
  2009. 07. 18. 20:39
  Nem, azért nem hasraütés. Maximum 5% plusz-minusszal térünk el az átlagtól, attól függően, hogy mennyire tartjuk jónak vagy rossznak, mert nem tudunk pl 8.4 pontot adni. (extrém esetben a max eltérés 7.5%)
 • 6.
  2009. 07. 18. 15:42
  Magyarul hasra ütésre. <img src=

  (Amúgy meg kevés az olyan lány, aki van olyan értelmes, hogy játsszon az emberrel és ne csak megsértődjön ha játszol... )
 • 5.
  2009. 07. 18. 10:46
  Gomba001, általában nem pontos átlagot számolunk a végső értékeléskor, plusz minusz pár százalék eltérés szokott lenni a végső százalék esetében.
 • 4.
  2009. 07. 18. 09:52
  érdekes kis játék! <img src=

  HIBA:

  ha összeadjuk a pontokat nekem 34 jön ki a 40-böl, ami ugye a max

  és ha elosztjuk a 34-et 40-el az csak 0,85! <img src= ami 85%-os értékelés nem pedig 90... de mind1 <img src=DD
 • 3.
  2009. 07. 18. 03:10
 • 2.
  2009. 07. 18. 01:54
  hát én a helyedben egy hosszű műszak után a barátnőmmel csinálnék esti műszakot, nem gépeznék <img src=
 • 1.
  2009. 07. 18. 01:44
  VISSZA A CIKKHEZ

  PRO még a co-op mivolta! Mert nagyon jó bnőddel egy hosszú műszak után leülni, és játszani ezzel ^^