Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Transformers: War for Cybertron – Kezdetek

 • Dátum | 2010.07.05 08:01
 • Szerző | dragon83
 • Csoport | JÁTÉK

Ha manapság szóba kerül az Activision, mindenkinek egy sátáni kiadó képe jelenik meg a fejében, egy olyan cégé, mely kiérdemelné a „rókabőrgyáros” elnevezést, hiszen az elmúlt években nem arról voltak híresek, hogy új IP-ket karoltak fel, vagy találtak ki. Szerencsére kivétel ezúttal is akadt, hiszen ők adták ki a High Moon Studios legújabb játékát, a Transformers: War for Cybertront. De hiszen a filmek és sorozatok alapján készült játékok szörnyűek! – kiálthattok most fel, de hadd nyugtassak meg mindenkit, a programnak semmi köze az elmúlt években készült Michael Bay-féle Transformers filmekhez. A fejlesztők visszanyúltak a gyökerekhez, és a rajzfilmsorozatot, valamint a képregényt vették alapul. Annyit már elöljáróban elárulhatok, hogy nagyon jól döntöttek a készítők, aminek köszönhetően a Batman: Arkham Asylumot követően ismét készült egy minőségi képregény adaptáció.

Megatron tervei nem nevezhetők túlságosan környezetbarátnak
Megatron tervei nem nevezhetők túlságosan környezetbarátnak

Cybertron, az otthonunk

A High Moon Studios a sztori kiagyalásakor nem egy korábban már elmesélt történetet dolgozott fel újra, hanem úgy döntöttek, hogy egy olyan időszakot mutatnak be, amivel eddig viszonylag keveset foglalkoztak mind a rajzfilmek, mind a képregények. A játék abban az időben játszódik, amikor az alakváltó robotok (hosszú évekkel Földre érkezésük előtt) még a szülőbolygójukon, Cybertronon éltek. Amint az intro videóból kiderül, sokáig béke honolt a robotok között, ám ennek egy csapásra vége szakadt, amikor a hatalomért küzdő Álcák megtámadták a szabadságot védelmező Autobotokat. A két frakciót a Transformers univerzum két ikonikus figurája, Megatron, illetve Optimus Prime vezeti, de számos más, a rajongók által szeretett karakter is feltűnik a játékban. A történet kicsit sablonosnak tűnhet, és tény, hogy nem ez lesz az év legeredetibb alkotása, de összességében nem lehet rá panaszunk, hiszen egy jól felépített sztorit találtak ki a fejlesztők, melynek során tanúi lehetünk Cybertron pusztulásának és Optimus felemelkedésének.
 

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 39.
  2010. 11. 06. 19:50
  Nekem nem jött be. Buta, gonosz játék. Kuka.
 • 38.
  2010. 07. 12. 10:21
  Szerintem a játék el lett baszva
  Utolsó küldetés az Autobotok-nál bugos...
  Fő boss folyton téged targetol... így 1 kicsit nehgéz megölni még easyn is
  remélem ezt bugot kijavítják...
  Multi player mod 1cdkey = 4player
  Jól lelett korlátoztva
  De azért vicces, hogy könnyebb haverokkal végigtolni a játékot ezt az 1et mondhatom pozitívnak mert az MI 1kicsit butaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
 • 37.
  2010. 07. 06. 14:10
  Szeretem az új filmekben szereplő dizájnt is, de ez a jó öreg G1 Transformers a best.
 • 36.
  2010. 07. 06. 13:59
  A Transformers fanok számára szerintem jó szórakozást nyújt, hiszen végre kaptak egy - a többihez képest - jó Transformers játékot.
 • 35.
  ayr
  2010. 07. 06. 10:52
  Mikor akadunk már le a singularityről egy TFWFC topikban? Szánalom...
 • 34.
  2010. 07. 06. 00:06
  Patrik2991, nem azt mondtam, hogy bőven elég a 9-10 óra, hanem hogy manapság (sajnos) ennyi az átlagos játékidő egy akciójátéknál. A Transformers! pro meg azt akarja jelenteni, hogy pozitívum, hogy végre csináltak egy normális játékot ebben a témában, ami mellesleg jó is.

  Amúgy nem értem, hogy néhányaknak miért baj az, hogy ez egy "egy gombot nyomok, megyek oszt lövök" játék. Kell ilyen is. Ez olyan, mintha a Doomot fikáznánk, vagy a Modern Warfare-t, mert abban is csak megyünk előre aztán lövünk.
 • 33.
  2010. 07. 05. 23:22
  Nem 1 über brutál game, mész és lövöldözöl, el lehet vele lenni de ennyi, semmi extra nincs benne, az eddigi transformerses szánalom játékoknál mindenképp jobb.
 • 32.
  2010. 07. 05. 22:44
  "Akinek nem tetszik a cikk meg a %, az ne olvassa, vagy csináljon magának egy oldalt, ahol a game 100%..."
  Egy értékeléstől azt várom el, hogy jogos legyen.
  A Singularity-nál a hozzászólók 99%-ka jobbra értékelte, akkor kiben is van a hiba?
 • 31.
  2010. 07. 05. 22:12
  Hát ez a játék különösebben nekem sem tetszett, még nem túl sokat játszottam vele, de a cikket olvasva, hogy manapság 9-10 óra játékidő bőven elég... hááát nagyon nem szerintem, bár 1 ilyen típusú játékhoz igen, különben nem lenne ember aki végigjátszaná. A %-ot ezesetben énis sokallom, valahogy nagyon nem vagyok vele kibékülve. Meg még az nem tetszik, hogy "Pro: -Transformers!" ennyi erővel minden játéknak lehetne pro, hogy megjelent, no mind1.
 • 30.
  2010. 07. 05. 21:31
  iceblade: -OFF- Nem azt mondom, hogy mindenki vegye meg (persze, ez nem pártolása a wareznak, csak életszerűtlen lenne, ha mindenki megvenné) de nem kell mindent fikázni. Mintha a lopott TV garanciája felől érdeklődnél... Aki megveszi, annak van joga rinyálni, hogy a pénzéért nem kapott minőséget. Pont ezért van az értékelés. A cikk szubjektív. Mint minden cikk a világon!

  Akinek nem tetszik a cikk meg a %, az ne olvassa, vagy csináljon magának egy oldalt, ahol a game 100%... Csak ennyi. Nekem az az elvem, hogy ha valamivel nem értek egyet, attól még nem szar mindenki rajtam kívül. Lehet vélemény, érdemes összevetni a tapasztalatokat, de kúltúra!
 • 29.
  2010. 07. 05. 21:19
  Amúgy hogy jön ide hogy ki veszi meg a játékot és ki nem? Szerinted Magyarországon mindenkinek van pénze tízezreket kiadni játékokra?
 • 28.
  2010. 07. 05. 20:45
  off:
  azért szerintem van a Singularity-be egyedi dolog pl. az időben való visszamenés, melyik játékba volt ilyen forméban hogy a tárgyakat visszalehet állítani eredeti formályukba vagy epp szétroncsolni? És azért valljuk be elég ütős jelenet amikor kirántsuk az elsülyedt komp hajót és rádobja a vízre a halak meg ott ficánkolnak előttünk.Elég hatásos jelenet volt. Na de kipróbálom ezt is és véleményt fogok írni!
 • 27.
  2010. 07. 05. 19:43
  Én speciel örülök, hogy vannak játéktesztek, meg értékelések, de nem a százalék miatt, hanem a cikket olvasva eldöntöm: kipróbálom-e vagy nem. A százalékot meg majd én adom magamnak kipróbálás után.

  Arra kiváncsi lennék, hogy az itt siránkozók közül van-e 1%, aki az általa dicsért játékát pl. megvette-e... A 99% meg ugye "kapta" ingyen. És most az ajándék lónak mi is van a fogával? Olyan stúdiókat szidunk jó magyar módra, akiknek a munkáját ingyen élvezzük. És még a másikat is jól leoltjuk! Éljen a civilizáció!
 • 26.
  2010. 07. 05. 17:42
  "A Singularityben semmi egyediség nincs,végig csak a Half Life 2 és a Bioshock-al találkoztam benne szóval lehet mihez hasonlítgatni,amúgy max egy hétvégés játék volt."

  Bírom ezt a hülyeséget, egy ember kitalálta a többi meg szajkózza utána, ennyi erővel minden játékot le lehetne nézni, mert már mindent láttunk.
  Mellesleg legalább egy normális játék...
  Ez max a TF fanoknak elég, az előző játékok is siralmasak voltak, ez tényleg jobb egy fokkal, de korántsem annyira jó...
 • 25.
  2010. 07. 05. 14:19
  Skacok nem értem én ezt a vitát!
  IZLÉSEK ÉS POFONOK! Nem hiszem el, hogy tényleg akad pár mamlasz aki a singularity miatt sírdogál ennél a cikknél! Kérem azért lehet a singularity-nél kommentelni, hogy oda tessék beírni a véleményeket, és ne ide! Ha próbáltad a game-t akkor tessék ideírni a tapasztalatokat és észrevételeket!! Nem dobálózni a szavakkal! Érveket!!!

  Ahogy Zelbácsi is mondta, mindezt lehet kultúrált formában is közölni!

  Mellesleg attól hogy valaki a vanília fagyit szereti és nem a csokit, attól még egyik sem lesz szar! Tessék felnőni!
 • 24.
  2010. 07. 05. 14:16
  Azzal nem játszottam,de nem kizárt,hogy az is van benne.
 • 23.
  2010. 07. 05. 13:51
  Jewchanka: Meg egy kis TimeShift nem?
 • 22.
  2010. 07. 05. 13:45
  "Mellesleg a singularity-s cikknél ponthogy más játékokhoz van hasonlítva..."

  A Singularityben semmi egyediség nincs,végig csak a Half Life 2 és a Bioshock-al találkoztam benne szóval lehet mihez hasonlítgatni,amúgy max egy hétvégés játék volt.
 • 21.
  2010. 07. 05. 13:37
  Gratula a cikkhez. Teljes mértékben egyet értek vele és jogos a 80% is.
  A látvány lehengerlő számomra (mint TF rajongó) és végre van egy stúdió aki nem veszi semmibe a rajongókat hanem hű marad ehhez az univerzumhoz. Bár én kicsivel több Autobotot és Álcát is elviseltem volna, ugye van miből válogatni. Remélem a játék sikeres lesz a kasszáknál is és lesz folytatás ami már mindenki igényét kielégíti majd.
 • 20.
  2010. 07. 05. 13:28
  Még nem próbáltam a WFC multit, naon kíváncsi vagyok... Bár már láttam pár gameplay-t az aranyos volt. Mégvalami. A Singularity azért van más játékokhoz hasonlítva, mert az egész Singularity más játékokból (FPS) van összerakva. Egy kicsi ebből, egy kicsi abból és kész a finom pogi
 • 19.
  2010. 07. 05. 13:03
  Az értékeléssel semmi baj sincs, a játék bőven megérdemli a 80-at, sőt. Mióta bejelentették erre várok, mindig is imádtam a Transformers univerzumot (mármint nem a Bay-féle két szarkupacot), a High Moonnál pedig olyan hihetetlen jól megfogták az egész hangulatát, hogy szájtátás volt végig. Ugyan a történet nem épp oscar díjas, és coop-ban játszva az igazi (az AI általában semmit sem ér), de valami fantasztikus élmény, nem beszélve arról, hogy a látvány pazar, néha egész meglepően részletes és kidolgozott, pedig multiplatform cucc, a framerate pedig stabil (ps3) . A multi egyszerűen letehetetlen, a Mafia 2-ig más játék szóba se jöhet nálam
 • 18.
  2010. 07. 05. 13:02
  Én a filmek előtt nem is hallottam a transformersről, de a mozikat imádtam. Az első movie után kijött játék elég szánalmas volt, azért is vártam ezt nagyon, de az a helyzet el sem jutottam odáig, hogy eldöntsem tetszik e, vagy sem. Nem tom ti hogy vagytok vele, de engem rohadtul idegesít ez az új mánia, hogy TPS játékokban kirakják a képernyő szélére az éppen irányítandó szereplőt. Ezért nem bírtam játszani a Resident Evil 5-tel sem. Egyszerűen nem látom mi van bal oldalt, legalább akkor mutatná távolabbról a kamera, de olyan marha közel van, hogy szélen semmit nem látni!
  Na csak ennyit szerettem volna hozzátenni.
 • 17.
  2010. 07. 05. 12:51
  Erről van szó, ha valamit szeretsz +%, de ha valamit nem akkor -.
  Mellesleg a singularity-s cikknél ponthogy más játékokhoz van hasonlítva...
 • 16.
  2010. 07. 05. 12:43
  Hát be ne sz***jak már rajtatok!! D

  Egy: Nem tudom kinek tűnt föl az ócsárlók közül, de ezt a cikket dragon83, a másikat, amit annyit emleget a nagyérdemű, meg Choco írta. Mégis mi a ******-t hasonlítgatjátok már két különböző ember két különböző véleményét két különböző játékról?

  Kettő: Látszik is a cikkből, hogy dragon83 szereti Transformers, szóval persze, hogy egy kis + százalékot ér egy olyan játék, ami egy, a cikkíró által szeretett témát dolgoz fel, ha az a játék történetesen nem förtelmesen gagyi.

  @nighmare13:
  A képregény, és a rajzfilm szerint is volt nekik a saját bolygójukon is jármű alakjuk, csak nem olyan, mint amilyet a földön kaptak. Ezt szokták "cybertron mode"-nak is emlegetni, mióta van nekik "földi" módjuk is.

  Ennek ellenére, aki nem ért egyet az értékeléssel, és ezt képes volt kultúrált formában közölni (mert olyan is akadt), azzal semmi baj nincs, de a többiek szégyelljék magukat. (Igen, pont, mint ahogy az öreg bácsikák szokták nektek mondogatni. Szégyelljétek magatokat.)
 • 15.
  2010. 07. 05. 12:40
  Az értékeléseket hasonlítottuk össze, csupán ennyi köze van.
 • 14.
  2010. 07. 05. 12:14
  Ehh, látom már megint csak a százalékot nézik egyesek. EMBEREK, tessék elolvasni a cikket is, aztán utána kommentelni!

  "hiszen a filmből van az összes robot nem csak úgy hasra ütésből lettek" - ÖÖÖ, a Transformers univerzumát már jóval a filmek előtt "létrehozták." Ennek a játéknak SEMMI köze a filmekhez.

  Meg különben is, mi van itt? Most mindenki idejött bőgni, mert igazságtalannak érezte a Singularity értékelését? MI köze van ennek a játéknak ahhoz?
 • 13.
  2010. 07. 05. 12:00
  ha megnézed a singularity hozzászólásokat nagyon sokan dicsérik a játékot, és sztem is nagyon jó és nem ilyen uncsi mint ez.
 • 12.
  2010. 07. 05. 11:56
  @iceblade:
  Singularity nem xar csak messze van a jóhoz Transformers filmhez pedig nem sok köze. A filmbe fele ennyi robot sincs mint a játékban. És a történet is egész másról szól.

  @nighmare13:
  "Én csak azt nem vágom, hogy ha ez még azelőtt játszódik, mielőtt a robotok a Földre értek volna, hogy a csudába tudnak repülővé, meg autová változni?"
  Ha játszottál volna a játékkal látnád h nem olyanokká transformálodnak mint a filmben hanem az eredeti transform alakjukat használják. Meg miért ne tudtak volna előte átalakulni?...
 • 11.
  ayr
  2010. 07. 05. 11:36

  Mert a transformereket a film kapcsán találták ki? ((:
 • 10.
  2010. 07. 05. 11:29
  singularity egyáltalán nem szar és nem hasonlítom hozzá csak azt írtam hogy az értékelése nem volt megfelelő. másrészt meg miért ne lenne köze a filmhez? hiszen a filmből van az összes robot nem csak úgy hasra ütésből lettek.
 • 9.
  2010. 07. 05. 11:26
  @gezu1025: Nekem is ez jutott eszembe, játszottam ezzel a "játékkal" és felfoghatatlan, hogy értékelhették ezt jobbra, mint a Singularity-t.
 • 8.
  2010. 07. 05. 11:23
  Jó kis shooter ez. Van benne pár ügyes megoldás és ahogyan dragon83 írta, próbálták fokozni a készítők a hangulatot - pl. poenos párbeszédekkel /// vagyis elkerülni a monoton játék érzetét is/// Már bocs de egy Quake-nél sem kell sokat gondolkodni csak lőni és a viszontlátásra. Itt is ez van de nagyvéletlen még kerettörténetet is kapott az egész. Üres délutánokon ha épp arra van ideje az embernek és offol éppen akkor igenis jól el lehet csorgati a nyálat transformerékre. Az értékelés jó és korrekt cikket írt dragon83. A Singularity az meg említésre sem méltó. S szerintem nem kellene összehasonlítani, hogy mire mennyit adtak. Ha így nézzük akkor egy NFS: Shift értékelését is összehasonlíthanánk egy Left 4 Dead-el... de miértis?!
 • 7.
  ayr
  2010. 07. 05. 11:21
  iceblade
  Gondolom nem nagyon olvasgattál a játékról, ugyanis semmi köze a filmekhez.
 • 6.
  ayr
  2010. 07. 05. 11:19
  Érdekes! Én végigtoltam ezt a gémet és tetszett,80-at simán megér. A singularityhez (ami szerintem is szar)meg kár hasonlítani, egész más stílus.
 • 5.
  2010. 07. 05. 11:11
  sztem ez lenne az utolsó játék amivel játszanék, ilyen filmutánzatok sosem szoktak akkorát durrani mint bármelyik másik game. inkább singularity mint ez, és fel lehetne nyugodtan cserélni a két pontszámot singularity 80% ez meg 69% és akkor korrekt az értékelés
 • 4.
  2010. 07. 05. 11:04
  "De hiszen a filmek és sorozatok alapján készült játékok szörnyűek!" Vannak kivételek, de ez a játék nem tartozik hozzájuk.
  "Első hallásra talán kevésnek tűnhet ez a tíz küldetés, ám 9-10 óráig biztosan elleszünk velük" Te képes voltál ezzel 9-10 órát eltölteni? Percek óta itt ülök, és egyszerűen nem jut eszembe egy játék sem, ami ennyire monoton és unalmas lett volna.
  Egyedül a grafika az, ami szép, de inkább nézek meg egy 3D mark demot háromszor, még az is izgalmasabb élmény lenne.
  Szerintem ez az első iponos hozzászólásom, mert nem vagyok egy gyakran kommentelő, de egyszerűen nem tudtam elsiklani amellett, hogy egy ilyen gyászosan rossz játékot 80%ra értékeljetek, főleg hogy előtte úgy lehúztátok a Singularity-t, ami ha nem is egy tökéletes játék, de ennél mindenképpen élvezetesebb.
  Nem tudom, hogy gezu elolvasta a cikket vagy sem, de ettől függetlenül még totálisan igaza van abban, hogy ez egy "egygombotnyomokmindigmertebbőlállajáték".
 • 3.
  2010. 07. 05. 10:44
  Én csak azt nem vágom, hogy ha ez még azelőtt játszódik, mielőtt a robotok a Földre értek volna, hogy a csudába tudnak repülővé, meg autová változni?
 • 2.
  2010. 07. 05. 10:42
  Amúgy el is szoktad olvasni a tesztet vagy csak a végére lapozol és megnézed hány %?
 • 1.
  2010. 07. 05. 10:29
  Ez az ami tipikus. Mivel ez egy nagy cím jól föl kell tolni... Persze multkor a Singularity ami valóban jó játék és többet ér mint 69% le lehet húzni. De ezt a letisztulatlan minden színből 1-2 pixelre odavágott logikátlan unalmas egygombotnyomokmindigmertebbőlállajáték föl kell húzni.... messze nem ér 80%-ot max 70-75-öt.