Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Toy Story 3 - Játékháború újratöltve

 • Dátum | 2010.07.15 12:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

Tíz év telt el a Toy Story 2 óta. Andy felnőtt, egyetemre megy, Woody Sheriff, Buzz Lightyear, és a többi régi játék pedig már senkinek sem kell. A padláson fognak porosodni az idők végezetéig, kidobják őket, és elfejtik örökre. Van azonban egy hely, ahol mindig szívesen fogadják a megunt játékokat, egy varázslatos kis sziget, tele boldog és fiatal gyerekekkel. A Sunnyside Óvodában bárkiből kedvenc lehet, senki sem marad gazdátlanul, így Andy játékai is elhatározzák, hogy szembeszállva a végzetükkel, új otthont, és új játszótársakat keresnek. A terv bejött, az ovi egy valóságos paradicsom, a kis főhősök hamar megtalálják új barátaikat is, Macót, Tüsi Urat, Csápit, meg Kent, a gyereksereg viszont a legfélelmetesebb álmukat is felülmúlja. Visítanak, egész nap rohangálnak, büdösek, ragadnak, letépkedik a játékok testrészeit, dobálóznak, a nap végére pedig csak káoszt és felfordulást hagynak maguk után. A helyzetet Woody viseli a legrosszabbul, de a többiek is amint megtudják, hogy Andy keresi őket, mind vissza akarnak térni az otthonukba. A szökést azonban az óvodában nem mindenki nézi jó szemmel, többen ellenük fordulnak, s hamar kiderül, hogy a Sunnyside közel sem olyan barátságos, és boldog hely, mint azt korábban hitték.

Üdvözlünk meseországban!
Üdvözlünk meseországban!

A Játékháború több szempontból is korszakalkotó film volt. Először is, ez volt az első, számítógépes, CGI technikával készült egészestés mozi, másodszor pedig hatalmas sikerével elindította a Pixart egy úton, mellyel máig egy hollywoodi stúdió sem tud igazán versenyezni. A csapatnak olyan filmeket köszönhetünk, mint a Szörny Rt, a Némó nyomában, a Hihetetlen család, a Verdák, a L’ecsó, a Wall-E, vagy a Fel, most pedig régi nagy kedvencünk, a Toy Story tért vissza, immáron harmadik alkalommal. Noha itt az Iponon nem igazán szoktunk filmes játékokról írni, azért ha találunk arra méltó címet, akkor szívesen teszünk kivételt, s mint látjátok, a Toy Story 3: The Videogame pont ilyen. Nem egy összecsapott hulladék, amit csak a rajongók megkopasztására, és a jószívű szülők kirablására dobtak össze, hanem egy egészen tűrhető kis játék, mely képes órákra lefoglalni bárkit, nemtől és kortól függetlenül. Mert bár Andyhez hasonlóan mi is felnőttünk, azért a gyermekkorunkat sosem fogjuk elfelejteni, a LEGO város, a só-lisztgyurma, a Matchbox garázs, az autóskártya, a lendkerekes lemeztraktor, és a Toy Story mind olyan dolog, ami még most is megdobogtatja a szívünket.

Egységben az erő
Egységben az erő

A Toy Story 3 játékban Woody Sheriff, Buzz Lightyear és Jessie kapta a főszerepet. Ők hárman tökéletesen kiegészítik egymást, Woody a hátán lévő felhúzó-zsinórt lasszóként használva könnyedén át tud lendülni a szakadékok felett, Buzz simán felemeli, és messzire dobja társait, míg a cowgirl cirkuszi mutatványos módjára tud egyensúlyozni. A kalandok során mindenkinek vannak kisebb feladatai, néha külön utakra tévednek, míg máskor egymást segítik, a közös pályákon pedig még választani is lehet, hogy melyik főhős bőrét öltsük magunkra. A játék története egyébként nagyjából a film eseményeit követi, megfordulunk az összes fontosabb helyszínen, azonban nem azt a forgatókönyvet teljes egészében lemásoló, és milliónyi felesleges, ügyességi elemet felvonultató játékmenetet kapjuk, mint a hasonló feldolgozásoknál. Itt a készítők mertek eltávolodni az eredeti anyagtól, a dolog pedig be is jött, egy változatos és izgalmas játékot kaptunk a Toy Story 3: The Videogame személyében.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 9.
  2010. 07. 19. 23:08
  2. kép tisztára World of Padman
 • 8.
  2010. 07. 19. 21:21
  Szerintem meg az a legkomolyabb az egészben, hogyha az ember minden létező grafikai beállítást maxra húz ( + amit a videokártyából rá lehet erőszakolni) akkor simán úgy néz ki realtime mint az első film - ami ugye anno milyen komoly rendernek számított.
 • 7.
  2010. 07. 17. 21:14
  Blade0012: igy van
 • 6.
  2010. 07. 17. 14:04
  "ezért a játéktól is elvárnánk ugyanezt."

  pedig nem kéne, ezek a játékok egyértelműen gyerekeknek lettek készítve. A Pixar filmek azért szólnak az egész családnak, mert egytől-egyig van egy örök érvényű mondanivalójuk, így a felnőttek is élvezhetik - hogy várhatnánk el ezt egy ugra-bugra játéktól?
 • 5.
  2010. 07. 17. 11:24
  A Pixar filmekben az a jó, hogy nem csak gyerekeknek szól, egy felnőtt is sírva tud rajta röhögni - ezért a játéktól is elvárnánk ugyanezt.
 • 4.
  2010. 07. 16. 08:10
  Nem is negatívumként van felhozva.
 • 3.
  2010. 07. 15. 21:01
 • 2.
  2010. 07. 15. 21:01
  Naja...
 • 1.
  2010. 07. 15. 14:35
  "hiába is próbáljuk szépíteni a dolgot, nem tud igazán kiemelkedni a gyermekjátékok kategóriájából" mért nem ők a célközönség?