Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

The Whispered World - Csak suttog...

  • Dátum | 2010.05.03 12:01
  • Szerző | Chocho
  • Csoport | JÁTÉK

Mindig örömömre szolgál, ha új kalandjátékot mutathatok be, mert a műfaj nagy rajongója és tisztelőjeként úgy érzem, az utóbbi években teljesen megérdemelten éledtek újjá ezek a sokáig halottnak hitt játékok. Remek minőségű darabok láttak napvilágot egy rakás platformon (So Blonde, Tales of Monkey Island, Ceville, és még sorolhatnám), elismerésre méltó eladásokat produkálva egy olyan korban, melyben sokaknak egymás legyilkolása a legszórakoztatóbbnak tartott dolog, ha a játékok kerülnek szóba. A német Daedalic Entertainment évekkel ezelőtt az egyik úttörője volt a stílus feltámasztásának remekbe szabott, Ankh című kalandjátékával, és a csapat most visszatért, hogy egy 2D-s, rajzfilmes grafikájú point and click-kel örvendeztesse meg a kielégíthetetlen étvágyú agytornászokat.

Bent (balra) legszívesebben megfojtanám a bohócsipkájával
Bent (balra) legszívesebben megfojtanám a bohócsipkájával

Sajnos azonban nem mind arany, ami fénylik, és igaz ez a The Whispered World című alkotásra is. Noha rossz játékról szó sincs, hiszen egy igen kellemes programot tettek le az asztalra a derék germánok, mégis az utóbbi évek kiváló felhozatalát nézve lesz okunk miért fanyalogni a szomorú bohóc, Sadwick történetén. De ne szaladjunk annyira előre, inkább nézzük meg, miről is szól a játék! A The Whispered World főszereplője a már említett Sadwick, aki nagyapjával és bátyjával üzemelteti a család vállalkozását. Mivel ez nem más, mint egy cirkusz, valakinek nevettetnie is kell, így a folyton depressziós és magának való srácra osztják a mókamester bohóc szerepét. Sadwick utálja, hogy folyton vigyorognia és hülyéskednie kell versírás és pihenés helyett, a dolgát pedig csak megnehezíti a társulat másik két tagja, a totálisan szenilis nagypapa és a bunkó zsonglőr báty, Ben. Sadwick már kezdi elfogadni, hogy élete hátralévő részében bohócnak öltözve kell eljátszania, hogy jól érzi magát, de a sors közbeszól, és kisvártatva Sadwick lesz a kiválasztott a világ elpusztítására. Egy jóakaratú, szentimentális fiúcska hozná el a mindent elpusztító véget? Ennél bizarrabb felvetés nem sok van, és ezért Sadwicknek is nehezére esik elhinni a dolgot. Végül, jobbat nem tudván, egyetlen igazi barátjával, a Spot nevű hernyóval útra kel, hogy megváltoztassa a végzetet, és megállítsa saját magát, mielőtt túl késő lesz.

Íme Sadwick, a szomorkás főszereplő
Íme Sadwick, a szomorkás főszereplő

A történet maga nem rossz, az viszont, ahogyan prezentálásra kerül, már hagy maga után kívánnivalót. A forgatókönyv sokszor unalmas, túl hosszú, vagy épp abszolút érdektelen dialógusokkal traktálja a játékosokat. A legtöbb beszélgetés csapongó zagyvaságnak tűnik, és a bennük rejlő szarkasztikus humor sem elég sziporkázó. Tovább ront a dolgokon, hogy a gyenge írás miatt alig van olyan szereplő, akire emlékezni fogunk, ha végeztünk a The Whispered World-del. Már maga Sadwick sem túl szimpatikus, nehezen azonosulunk vele, a mellékszereplők pedig túl rövid ideig vannak mellettünk ahhoz, hogy akár a nevüket meg tudjuk jegyezni. Egyedül Spot visz egy kis színt a szürke felhozatalba, ő viszont nem beszél, így a legkedvesebb figurát is csupán butácska mosolya teszi szerethetővé.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások: