Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

The Sims 3 - Az életközeli életszimulátor

 • Dátum | 2009.06.21 11:26
 • Szerző | JeLo
 • Csoport | JÁTÉK

Amikor jómagam először játszottam a Sims-szel, már a második rész volt a porondon két darab kiegészítővel. Egészen addig azt gondoltam: „Hmm, életszimulátor…ezzel biztosan nem fogok játszani, hiszen erre ott a valódi élet”. Pusztán szakmai kíváncsiságból próbáltam ki a játékot, és akkor bizony látám, hogy ez jó! Bár valóban semmi értelmét, valódi végcélját nem találtam, mint élményre igenis rá lehet(ett) kattanni! Visszatekintve viszont a második alapjáték önmagában azért eléggé hiányos. Az adott technikai fejlettség mellett, az AI virágkorában szinte kötelező elemeket nélkülözött. Ezeket persze később, a kiegészítőkkel már apránként adagolták, felteszem szándékosan tartva vissza a jobbnál jobb ötleteket, hiszen a ráadásokat is el kellett valamivel adni.

Az új "Szépkellemes"
Az új "Szépkellemes"

A kiegészítők nem csak más kerettörténetből, környezetből, élethelyzetből indították simjeinket, ennél több szerepük is volt. Általuk csiszolódott szép lassan a grafikus motor, és a játékmenetet illetően is újabb lehetőségek jelentek meg. Most viszont itt a harmadik önálló epizód, mely az ígéretek szerint egyesíti az előd kiegészítőkkel együtt elérhető összes lehetőségét és még ki is bővíti mindazt. Alig fél óra játék után minderről meg is győződtem, sőt a harmadik rész felülmúlta minden várakozásomat.

Az egész város él
Az egész város él


Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 39.
  2009. 08. 04. 09:39
  Hát jano12, eléggé melléfogtál.

  Overseer-nek nagyon is igaza van.
  Szerinted pl a GTA-t miért találták ki?? Ha majd lesz kocsid, mindenkit kinyírj vele? Nem! Hanem hogy azokat a dolgokat, amikre nem vagy képes megtenni az életben /az erkölcsi normák, vagy a szabályok miatt/, azokat megteheted egy játékban.
  Hát ez a játékok lényege... Vagy tán nem volt gyerekszobád? =D
 • 38.
  2009. 07. 01. 15:14
  Szerintem aranyos játék. El lehet vele szórakozni, ha valakiben van némi ingerencia a játékhoz, no meg némi maximalizmus...
  Eddig azt sem tudtam mi az a Sims, nem tudtam hová tenni. Mostmár tudom: tamagochi-játék <img src=
  A gond csak az, hogy egyik pillanatról a másikra elment a zeném vásárlás/tervezés/térkép nézetben és így elég unalmas tud lenni a dolog. Van már rá egy kis fapados megoldás,de a patchel még várat magára az EA...remélem hamarosan javítják!
 • 37.
  2009. 06. 27. 00:58
  Elég nekem minden nap ezt hallgatni az öcsémtől ebédnél <img src=
 • 36.
  2009. 06. 26. 22:04
  Az ázsiai gémerek egy másik világ <img src=
 • 35.
  2009. 06. 26. 22:00
  MMO nem végtelen! Ázsiaiaknak csak pár hét, mi meg úgyis megunjuk! <img src=
 • 34.
  2009. 06. 26. 21:54
  Inform-nak igaza van. Én pl. GW függő vagyok. Játszott már valaki Sims-el 18 órát egyhuzamban? Mikor is jelent meg a GW? Azóta tolom, bár volt egy kihagyás, mert nem volt gépem és netem hozzá. Elvonási tünetek voltak is <img src=
  Hugom pl imádja a Sims-et és tartalmas élete van.
  Én se gyaláznám az RTS-eket, mert nem jön be nekem sehogy <img src= (Próbáltam már és nem két órát)
 • 33.
  2009. 06. 26. 05:03
  jano12
  1. sor - ?? (ezt miért írtad? én is ezt írtam... (1 mondat)) 2. sor - nincsenek gyerekeim, még magam is az vagyok <img src= nem emlékszem családi legózásra, legfeljebb saját magammal játszottam (mert volt lego itthon), de hamar rájöttem, hogy mekkora lehúzás és abbahagytam az utána való nyavalygást. Félreértés ne essék, szeretek barkácsolni, azonban sokkal jobban érzem magam, hogyha a való életben - egy céllal, indíttatással - csavarozok össze 1 szekrényt az általam (még ha nem is tökéletesen) levágott fa lapokból. legfőképpen azért, mert ez kézzel fogható, odaajándékozhatom /vagy éppen eladhatom/ vkinek, de legfőképpen csodálhatom, büszke lehetek rá. (ok, ezt mondjuk digitálisan is meg lehet tenni, de akkoris...) Egyelőre nem áll szándékomban gyerek, így is van elég a világban, ráadásul itt vagyok én <img src=

  inform
  olvasd el még 1x légyszi, pl. nem azt írtam, h nem bugos az élet, hanem azt, h nem annyira! a gazd. válság 1 új küldetés <img src=
  "Miért gondolod hogy aki ilyen játékkal szórakozik, annak nincs saját élete?" "nem tudják a saját életüket megfelelően irányítani" - a 2 szintén nem ugyanaz
  sok játékkal játszottam eddig és remélem fogok is. MMO nem érdekel, mert végtelen. RTS és FPS bejön, persze nem mindegy, h konkrétan miről van szó.
 • 32.
  2009. 06. 25. 17:27
  Még hogy nem bugos az élet? Akkor a gazdasági válságot hova sorolod? :huh:
  Ezenkívül még ott vannak a kompatibilitási gondok is. A 3 gyerek felnevelése összeférhetetlenséget okoz a fizetési besorolással vagy a becsület nevű alkalmazással. Soroljam tovább vagy ennyiből is érthető volt?
  Miért gondolod hogy aki ilyen játékkal szórakozik, annak nincs saját élete?
  Az MMORPG rajongói sokkal inkább elvesznek a mátrixban.
  Ha netán RTS a kedvenc műfajod akkor világuralomra törő jellemed van? Ha az FPS-ekért vagy oda, akkor gyilkos hajlamaid vannak?
  Gondold át jól hogy mit válaszolsz! <img src=
 • 31.
  2009. 06. 24. 12:41
  Hogy fogja felnevelni a gyerekeit... Hát hogy nem Sims-szel az biztos. :lol:
 • 30.
  2009. 06. 24. 10:45
  Overseer: itt egy pszichológiai hatás van. Nagyon buta vagy. Egyre több az ilyen ,ahogy olvasgatok a játékoldalakat. Miért van ez? Miért van ennyi bugyuta ember?

  Gondolom kedves Overseer, nincsenek gyerekeid, vagy anno kimaradt neked a családi legózás? Kár! Hogy fogod felneveli a gyerekeidet? Tippem van, de majd elválik.

 • 29.
  2009. 06. 24. 00:27
  én maradok az életnél, jobb a grafikája, és nem olyan bugos. habár nem lehet menteni <img src=

  valamilyen pszichológiai hatásának kell lennie, hiszen akkor nem játszanának vele ennyien. talán az olyan emberek foglalkoznak vele, akik nem tudják a saját életüket megfelelően irányítani, egy játékban ez könyebben megoldható.
 • 28.
  2009. 06. 23. 21:03
  (Gate07 @ 2009 Jun 21, 22:21) Hát mindenki azt mondja, hogy mennyire jó ez a játék de... szerintem a 2 jobb volt. Jó a rengeteg új elehet?ség, meg az új tulajdonságokat kombinálni de összességében nekem a sims 2 jobban bejött.


  Eleinte én is ezt gondoltam, de aztán rájöttem, hogy nagyon sok dolgot megváltoztattak. Ott vannak például a jellemvonások. Tök egyedivé lehet tenni benne a simet.
  Tény, hogy az arcok sokkal szebbek voltak a másodk részben, de nem tartom kizártnak, hogy majd a kiegészít? játékokkal ezen is dobnak kicsit.
  Ha megnézzük, hogy eddig mi volt (Sims 1: volt gyerek meg feln?tt és mindenki sovány volt. Sims 2: baba, tipeg?, tini, feln?tt, öreg és már 2 testalkat volt.) szépen alakítják a dolgokat. Tényleg életszer?.

  Azzal nem értek egyet, amit valahol fél szemmel láttam, hogy azok játszanak vele, akiknek nincs valódi életük. Nekem igenis van, mégis függ? vagyok! <img src=
 • 27.
  2009. 06. 23. 16:23
  SimBútor
 • 26.
  2009. 06. 23. 11:46
  Szóval ha a kommentekből jól látom, szinte mindenkinek csak a lakberendezős rész tetszik belőle inkább, igaz?

  Lehet hogy ki kéne találni egy városépítős játékot amelyben még lakberendezni is lehet, gondolom akkor az ilyen emberek jól el lennének vele. (Hirtelen ilyen Tropico és prison tycoon jutott eszembe erről... <img src= )
 • 25.
  2009. 06. 23. 11:08
  Megindult az összecsapás a fanok és az anti Simsesek között, ahogy az várható volt <img src=
  Én nem nevezem magam rajongónak, csupán eljátszogatok vele. Az is igaz, hogy itt az ember el tud érni olyan dolgokat, amiket a való életben nem, bár ez engem nem elégít ki. Nekem legjobban az építő mód tetszik, ahol király belső tereket tudok tervezni.

  Az, hogy a játékosoknak nincs életük... hát, van aki ezért játszik, van aki kikapcsolódásból. Akinek nincs élete nem feltétlenül Simsezik, lehet netfüggő, takarítómániás, vagy bármi <img src=

  Aki azt állítja, hogy ugyanolyan, mint a 2, az nem tudom, mivel játszott (ha játszott). Csak mert teljesen más. Több értelme van, mint eddig bármelyik résznek.

  Grafikát a C&C-vel összehasonlítani kár. Ebben a játékban nem az a lényeg, de ahhoz képest mégis szép. Sajátságos designja van, ami nem feltétlenül a valóságra hajaz, sokkal inkább egy saját látványvilágot képvisel. És rengeteg mindent kell számolnia a motornak. Ugyanezen a gépen a 2. rész rohadtul szaggatott.

  Az EA pofátlansága meg nyílt titok. Abból él, hogy ugyanazt eladja százszor. Ez van a C&C-nél, az NFS-nél is. Tök ugyanaz minden rész <img src=

  Szumma szummárum, akinek nem tetszik, ne vegye meg. Vagy ha kalózverzióval rendelkezik, törölje le <img src=
 • 24.
  2009. 06. 22. 18:14
  Nem értem hogyan és miért küldte el újra azt a hsz-m. Megkérnék egy modit, ha erre jár törölje.

  Jano: Lehet, hogy tényleg picit megalomán vagyok néha :-P Attól ebben a játékban nem találtam meg azt, amit kellene. Nevezetesen nem szórakoztatott. Én tényleg a grafikán akadok fenn legkevésbé, de ahogy ez a játék kinéz, a C&C 3 már nem mai játék de a porba tapossa, és annak is több mint alég a tesztben szereplő gép.
 • 23.
  2009. 06. 22. 18:04
  Játékélmény = 10? valakinek először volt számítógép az orra előtt? mert a Játékélmény = 0! Unalmas játék. semmi extra. még a grafikája se lett jobb, vagy valami... :/ pénzt nem ér.. tragikus Sims 3... :<

  Bár, néhány újítás jó..
 • 22.
  2009. 06. 22. 17:52
  Phantomstranger: elvoltál az EE-vel, d311c meg elvolt a Civ-vel. Akkor semmi bajotok sincs, csak egy: meggondolatlanok vagytok. Ugyanazt csináltátok.

  Itt el lehet engedni picit a fantáziádat. Mint minden játéknál (kivéve sport?).

  Valaki ezt szereti. Ha nem lenne Sims, akkor beszélne ezekről a dolgokról. Álmodozna. Az is jó, de a is, hogy ki tudja játszani magából (de csúnya kifejezés). Nem tudom máshogy elmagyarázni, bocsi. <img src=

  Tehát ha akarsz, leehtsz itt sokminden, holott a való életben sosem! Nem is akarsz két néger gyereket, meg egy macskát, de itt megnézed milyen az. Aztán neveled a két fehér gyerekedet, meg a hörcsögödet. <img src= Plazma a nappaliba? Lehet nem kell a való életben, met nincs rá pénz, mert annyira nem is érdekel téged. De a játékba veszel egyet. Ezek erről szólnak.

  Van kislányotok? Majd ha együtt barbie-ztek vele, vagy legoztok ,akkor rájöttök. Ha akkor sem, akkor ezek szerint nem fog meg benneteket ezek a dolgok.
 • 21.
  2009. 06. 22. 17:49
  Aki nem játszott vele az miért értékeli (le) ?
  Nagy ötlet egyébiránt összehasonlítani mind az FPS-ekkel mind pedig az RTS-ekkel. Ezek szerint aki szereti a focit, az ne is sakkozzon?
  Ez is csak egy játék, ugyanúgy mint a többi. Miért ne szerethetné valaki?
  Erre a kérdésre szeretnék egyszer választ kapni! <img src=
 • 20.
  2009. 06. 22. 17:45
  De azt nem értem ,hogy ki mondta, hogy aki evvel játszik, akkor nem éli a saját életét? Ez annyi fórumon előjön a Sims kapcsán. Honnét veszitek ezt? Csak azért, mert nem scifi, meg nem lövöldözni kell benne, hanem az életből vettek elemeket?

  Ennyi erővel a lego is hülyeség. Pedig én azon nőttem fel és nem az! És a Sims sem az. Persze ez nézőpont kérdése, de ennyire önzőnek nem szabad lenni.

  Ennyi erővel minden játék hülyeség, inkább éljétek az életeteket.

  De még egyszer megismétlem: honnét veszitek, hogy a Sims rajongók nem élik a saját életüket?
 • 19.
  2009. 06. 22. 17:12
  Azért a Sims 3-tól többet vártam.. nem játszottam még vele, de gyakorlatilag ugyanaz, mint a Sims 2, csak mostmár városban is lehet járkálni (aztamindenit).. grafika abszolút nem fejlődött, nem halad a korral (nem mint pl. a GTA).. most megint jön 20 kiegészítő.. hányszor akarják még ugyanazt eladni?!
 • 18.
  2009. 06. 22. 17:11
  Én sem értem hogyan képes ez lekötni valakit. Én próbáltam a 2-t. Fél óra és vége! Említették a tesztben, hogy a zenéje ugyan az mint az előzőnek. Na az a csipogás kb 5 perc után az őrületbe kergetett! Ismerek olyat akit ez a játék leköt, da azokról tudom, hogy nincs minden rendben a valódi életükkel, és gondolom egyszerűbb ezt élni, mint azon segíteni.

  És most építgetés. Nekem ezen a fronton az Empire Earth jött be leginkább, de jól el voltam a legtöbb RTS-sel.

  Az én értékelésem, mivel nem próbáltam nem mérvadó, viszont a játékélményt nem is értékelem.
  A látvány engem nem győzött meg, 6 pontnál többet nem adnék rá. Ha a hangok a teszben leírtnak felelnek meg többet az sem ér. A szavatosság, már kapcsolódik a játék élményhez, így magamból kiindulva értékelem: !!!4!!! mivel engem nem köt le, egy ehhez hasonló eseménytelen, unalmas, lassú, céltalan játék.
 • 17.
  2009. 06. 22. 16:17
  Hasonló építgetős jellegel imádtam a civilization sorozatot, de abban voltak meghatározott célok. (Mondhatnám, hogy a történelemre alapul.) Persze ebben is ki lehet tűzni magadtól egy célt, de avval az erővel az életben is csinálhatnád. :-)
  Például oltári marhaság, hogy vki ebben a programban tanul meg zenélni. Mi gátolja meg, hogy az életben tegye? És az mennyivel élethűbb környezet!

  Azt meg könnyedén el tudom képzelni, hogy inkább annak van szoc problémája aki ezt éli az élete helyett.

  De eddig semmi meggyőző érvet nem hallottam, ami meggyőzne, hogy kipróbáljam, úgyhogy rápacsáltam, jól tettem, hogy kihagytam. És mint látom megosztottak a vélemények nélkülem is.
 • 16.
  2009. 06. 22. 15:42
  Az a baj, hogy a Simset én inkább tartom nevelgetős játéknak, ha én építeni akarok, akkor berakok valami stratégiát vagy Transport Tycoon-t.
 • 15.
  2009. 06. 22. 15:25
  Én szívesen megkérdezném a Sims játékosokat, ohgy vajon mindenki azt az életet játssza, amilyet szeretne vagy csak szereti elengedni a fantáziáját egy építős játékban?

  Én az utóbbira teszem a voksom.
 • 14.
  2009. 06. 22. 14:54
  De még lehet, szóval minek lelőni a poént. <img src=
  Az autós, repülős, lövöldözős játékokban meg az a különbség, hogy jó eséllyel nem lesz belőlem se versenyző, se pilóta, se tömeggyilkos.
 • 13.
  2009. 06. 22. 14:28
  Konkii: de miért azt? Van gyereked? Ha nincs, máris nem azt, mivel a játékban gyereket nevelhetsz. Ezt inkább fogjuk fel úgy, ohgy "ahogy most kedved van élni egy picit". Mint a lego.
 • 12.
  2009. 06. 22. 13:54
  Azt viszont én sem értem hogy miért jó az, hogy hazamész, leülsz a gép elé, és azt csínáltatod más emberekkel amit te csínálsz egész héten/életedben. De biztos csak nekemfurcsa a dolog. <img src=
 • 11.
  2009. 06. 22. 13:43
  d311c: Neked szociális problémáid vannak. Szerintem gondold át a dolgokat. Ennyi erővel az autósjátékoknak, sportjátékoknak sincs értelmük. De nem vagy egyedüli eset, elég ellátogatni a pcdome-ra, ott is van dögivel bugyuta ember.

  A játék nagyon jó. Aki nem szereti az akciójátékokat, annak kiváló szórakozás. Annak meg pláne, aki mindig is építő hajlamú volt. Kipróbálhat dogokat, barbie-hat kedvére. <img src=
 • 10.
  2009. 06. 22. 13:15
  D311c, ha másra nem, arra jó hogy kipróbálhatsz olyan dolgokat a játékban, amit embernként is meg szeretnél valósítani. És lehet hogy épp ezért nem szeretnél 5 gyereket, hanem csak 3-t...
 • 9.
  2009. 06. 22. 12:43
  Én régen a Sims 1-el többet játszottam az jobban tetszett. A Sims 2-vel pár napig játszottam, jóformán addig találtam érdekesnek míg építgetni kell utána már nem nagyon köt le. A Sims 3 is biztos jó, de inkább lányoknak való szerintem. Ezzel is csak addig játszottam míg építgetni kellett, utána már nem érdekel. És előttem mondták, hogy a karakterkészítő gyenge. Hát tényleg elég ronda emberkéket lehet készíteni, a 2-ben jobb volt.
 • 8.
  2009. 06. 22. 12:40
  Nekem is megvan... itt a teszt kicsit későn lett kész azt figyelembe véve, hogy már jún. 5-én megjelent. Nah mind1. Én eddig is szerettem a simseket mondjuk én a 2-vel kezdtem... a sims3 szerintem sokkal jobb mint a 2 a testre szabhatóság nagyon jó. Én azt mondom d311c neked, hogy nagyon sokan azért játszanak vele mert a kreativitásukat kiélhetik és valóban jó vele elütni az időt.. <img src=
 • 7.
  2009. 06. 22. 10:47
  El sem tudom képzelni mitől lehet jó ez a játék, és azt sem, hogy mitől vannak rákattanva ennyire az emberek.
  Annyi az elcseszett élet, hogy egyszerűbb játszani, mint a valóságban tenni valamit? Megtalálni amit tényleg csinálni szeretnénk? Lebutított egyentársadalmi szemléletű játékból akar valaki esetleg tanulni valamit? Az AI csökevénnyességének kiismerése a hajtóerő? Vagy végre a bennünk lakozó diktátor teret kap, hogy kicseszhessen a virtuális valakikkel?
  Ha valaki tud mondani valami mélyrehatóbbat annál, hogy "jól elmegy vele az idő" arra kiváncsi lennék.
 • 6.
  2009. 06. 22. 08:47
  Mellméret beállítás inkább MMORPG-kben divat, és ott is a játékosok főleg arra használják már, hogy eldöntsék ki az aki csak lány karakterrel játszik meg ki az aki tényleg lány... ugyanis előbbiek az esetek 90%-ban sokkal nagyobb méretekkel játszanak... <img src=

  Sims engem soha nem hatott meg, de azért megnéztem ezt a részt mivel minden csaj ismerősöm el van dőlve tőle... Érdekes de szerintem kidolgozatlanok bizonyos dolgok meg kicsit unalmas is...
 • 5.
  2009. 06. 22. 08:27
  Én ezekkel nem értek egyet, bár az az ottalvós dolog tényleg durva, de akkor nem kell átmenni. A székbetolás nem hiszem hogy sokat változtatna a játékmeneten, egyedűl talán az épületeket kellett volna belűlről is megcsinálni. A mellméret beállítás pedig nem elsődleges, automatikusan is vannak. <img src=
 • 4.
  2009. 06. 22. 02:31
  Hát szerintem nagy nulla lett, ugyanaz mint az előzőrész, apróságokkal kiegészítve, lebutítva és megszépítve.

  Karakter készítés pedig rosszabb mint az előző részben, mindegy mit akarsz de hogy ebből a gusztustalan babaarcból kelljen kiindulni egy felnőtt férfinál, és ne lehessen igazán eltérni tőle szánalmas ha úgy vesszük hogy milyen arc-készítést ajánlanak más játékok amiknek ez aligha tartalmas része.
  Az hogy a nőknek még a mellméretét se állíthassuk be csak rossz vicc, nem sok értelmét látom családi játéknak beállítani valamit amit egyvalaki játszik, a gyerekek pedig assziszem elég korán rájönnek hogy a nőknek melleik vannak és azoknak különböző méreteik lehetnek.
 • 3.
  2009. 06. 21. 23:53
  Akkor itt vagyok én, aki azt mondja, hogy !

  Az AI alul múlta önmagát, sose volt jó AI, de azért 3 rész után az ember számít arra, hogy kijavítsanak egy két dolgot, pl ami könnyen mozdítható, (szék, vagy lámpa), arrébb rakja ha útban van, és 2 cselekvés között ne álljon 10 másodpercig, hanem tegye azt azonnal! Másrészt bnőm meg a karakterek kinézetét ócsárolja, mert szerinte sims2be, szebb karaktereket lehetett csinálni. Elég nagy sims fan, viszont addig tutira nem fog vele játszani, míg nem lesznek normális modok simshez, kész simek, új sminkek, hajak. Na meg az milyen már hogy egy vadidegenhez simán bemész, egy köszönés után, és úgy használod a dolgait mintha otthon lennél, a másik sim meg csak ül és annyit mormog hogy de udvariatlan vagy, és ha így folytatod el fog küldeni ! E közben lazán kialszod az ágyában magad, míg ő 6 órán keresztül csak ül az asztal mellett vigyázba mint egy robot, és nem csinál semmit.... röhej

  Az effektek szépek lettek, de kb ennyi, mert a textúrák, a fű, nem 2009be valóak ! Lehúzás szaga van az egész játéknak, ugyanaz mint a sims 1 vagy a 2, csak elfogyott a kiegészítő ötlet, és kell a friss bevétel, ezért kiadnak egy sims 3-t amihez állítom megint jönnek majd az UGYANAZON névvel fémjelzett kiegészítők sorba, már várom a Holiday-t vagy a Pets-t!

  Látvány sehol nem ér 8 pontot, jó ha 5-t hoz, csak körül kell nézni milyen játékok jöttek már ki 2 évvel ezelőtt is >> játékélmény meg egy ezer éves AI-val jó ha eléri a 7 pontot, persze szubjektív, sims1el heteket játszottam, sims2vel már csak napokat, ezt telepítés után 20 perccel leírtam, jó ha pár órát képes vagyok egy ilyen bughalmazban eltölteni.
 • 2.
  2009. 06. 21. 23:21
  Hát mindenki azt mondja, hogy mennyire jó ez a játék de... szerintem a 2 jobb volt. Jó a rengeteg új elehetőség, meg az új tulajdonságokat kombinálni de összességében nekem a sims 2 jobban bejött.
 • 1.
  2009. 06. 21. 22:35
  VISSZA A CIKKHEZ

  Jó lett a teszt, és nagyonjó a játék is. Először tudtam/tudok viszonylag sokat játszani a Sims-el.