Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

The King of Fighters XII – Nosztizzunk!

  • Dátum | 2009.08.03 11:02
  • Szerző | Daks
  • Csoport | JÁTÉK

Varázslatos. Talán ez a legjobb szó az arcade játékgépek világára. Egyszerűen fantasztikus az az érzés, ahogy az ember ott áll a nagy színes, villogó doboz előtt, és dobálja be a százasokat, csak hogy lenyomjon pár meccset valami olyan játékon, amit otthon még PS2-n is szégyellne. Millióval gyűlnek a kreditek, a technozene betompul, a vakító fények és az ide-oda szaladgáló izgatott arcok pedig hosszú percekre a háttérbe vesznek, ilyenkor az öklömnyi gomboké és a sebváltószerű fém joystickoké a főszerep.

Érdemes megfigyelni a háttérben az asszonyokat
Érdemes megfigyelni a háttérben az asszonyokat

Jelen cikkünk tárgya is ilyen masinán kezdte a pályafutását, még 1994-ben. A játék története szerint egy Rugal Bernstein nevű milliárdos drogbáró megunta, hogy nem akad ellenfele az utcán, ezért a Fatal Fury mintájára meghirdette a King of Fighters bajnokságot. A világ hét pontjáról toborzott harcosokat, azonban hogy izgalmasabbá tegye az összecsapásokat, rögtön háromfős csapatokat eresztett egymásnak a szorítóban. Az első nagy tornán ráadásul olyan nagy játékok sztárjai is tiszteletüket tették, mint az Art of Fighting, a Fatal Fury, a Fatal Fury 2, az Ikari Warriors vagy a Psycho Soldier.

Igazi legendák a szorítóban
Igazi legendák a szorítóban

A nyitó rész rendkívül sikeres lett, az SNK ezért később már évente hozta ki a The King of Fighters játékokat, mindig az adott dátummal ellátva. Az epizódok először rendszerint arcade gépekre jelentek meg, majd pár hónapos csúszásokkal az éppen futó otthoni konzolokat is elérték, a sorozat az évek során így olyan masinákat is megjárt, mint a Neo Geo, a Saturn, a GameBoy, a GBA, a Dreamcast, a PSOne, a PS2, az Xbox és a Wii. Ami a legérdekesebb pedig, hogy a Maximum Impact, a Kyo és a hasonló kitérő részeken kívül az eredeti, sorszámozott sorozat máig az alap, másfél évtizeddel ezelőtti koncepciót követi.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások: