Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

SW: Clone Wars Adventures - Gyerekjáték!

 • Dátum | 2010.11.25 15:01
 • Szerző | Chocho
 • Csoport | JÁTÉK

Sok MMO van mostanában, de a legtöbb kimondottan a felnőtt közönségre összpontosít. Van bennük loot, vér és harc dögivel, nagy partik és életrabló questek, hogy a félévente érkező DLC-kről és kiegészítőkről már ne is beszéljünk. Ha pedig tényleg mélyen el akarunk merülni a műfajban, nem ússzuk meg súlyos havidíjak kifizetése nélkül. Van viszont a játékosoknak egy olyan rétege, mely egyre csak duzzad és duzzad, hivatalosan viszont nem vesznek róluk tudomást a magukat komolyan vevő kiadók. Bizony, ez a réteg a gyerekeké, akik olyan tízéves koruk körül már javában flame-elnek és anyáznak a fórumokon, s kiknek szülei képtelenek olyan játékot adni a csemetének, amivel az csendben elvan, legalább néhány nyugis órát. Szerencsére van viszont egy cég, ami kifejezetten gyerekeknek szóló alapanyagból fejlesztett gyerekbarát MMO-t, és bár semmi sincs ingyen, egy próbát bárki tehet a Star Wars legújabb online epizódjával.

Kalandozzuk!

Lelki szemeimmel látom magam előtt, hogy a keményvonalas, yodás pizsamában alvó és vaderes pólóban dolgozni járó Star Wars fanatikusok az extrasajtos menühöz kapott ajándék, műanyag fénykarddal kísérelnek meg harakirit a Sony legújabb MMO-szörnyetege láttán, és meg kell mondjam, valahol megértem őket. Én is szeretem a Star Wars univerzumot, a könyveket, a filmeket, a játékokat, így nekem is rosszul esett, mikor George Lucas alig több mint egy évtizede rákapott a túlontúl gyerekbarát termékek sorozatgyártására. Emiatt lett olyan együgyű a Clone Wars tévésorozat, s ezért ilyen buta és nehezen értékelhető most az ez alapján készült számítógépes MMO játék. Bizony, a Clone Wars Adventures teljes egészében a Cartoon Networkön látható Klónok háborúja rajz... vagy inkább mesesorozat világát veszi alapul, és kivitelezése, tervezése abszolút a fiatalabb (olyan 10-12 éves) korosztályt célozza meg.

Igen, a "Kaka" keresztnevet a játék ajánlotta
Igen, a "Kaka" keresztnevet a játék ajánlotta

Na nem mintha ezzel baj lenne, hisz kellenek játékok ennek a korosztálynak is. A gond ott kezdődik, hogy a Clone Wars Adventures egy borzalmasan lehúzó program lett. Elvileg bárki ingyen felcsatlakozhat rá a hivatalos oldalon, ahol egy apróbb kliens telepítése után bármikor beléphet a játékba. El is lehet szórakozni vele egy darabig, sajnos azonban hamar rájövünk, hogy az összes benne szereplő, igazi értékért (na nem mintha sok lenne) fizetnünk kell, méghozzá nem is keveset. A mikrotranzakciós rendszer itt nem azt jelenti, hogy bizonyos extrákért valódi dollárokat kér a Sony, hanem hogy még a karakterünk kifejlesztése is csak álom, ha ingyen akarunk játszani. Mielőtt viszont rátérnénk a program még ennél is komolyabb hiányosságaira, lássuk magát a játékmenetet!

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 9.
  2010. 11. 29. 00:57
  Nekem az 5 éves gyerekem találta meg a neten a lego.com oldalon . Regisztráltam neki hagy játssza le. Aztán jött , hogy ilyen-olyan jedi ruha kell. De sajnos a mastercardos résznél elakadt és kérte a segítségemet. Elmagyaráztam neki menyi zsebpénzébe kerülne ez és nem nyaggatott ezzel tovább. Tényleg egy durván lehúzós játék. A bátyja is kipróbálta , de igazán nem kötötte le őket, mert fél óra múlva unalmas, utána meg már fizetős.
 • 8.
  2010. 11. 28. 18:49
  Üdv!

  Én nagyon kedveltem egy darabig ezt a sorozatot, ám amióta a Republic Heroes belerontott a Star Wars játékok világába, egyszerűen képtelen vagyok jó szemmel nézni.

  Attól tartok, hogy ha ez így megy tovább, Lucasék le fogják amortizálni, amit felépítettek.


  Ja, hogy minden sz@rt el lehet adni? Szomorú...
 • 7.
  2010. 11. 27. 00:06
  uristen: máltai líra nem kell?
 • 6.
  2010. 11. 26. 17:09
  Ha penzem lenne, szivesen jatszanek ezzel, sott meg a Galaixies -t is feltennem, es fizetnem. Csak usson egyszer arcon a szerencse tobb 100 millio Forinttal... Vagy Dollarral, sott Euroval az meg jobb.
 • 5.
  2010. 11. 26. 13:52
  en mar magat ezt a mesebe ulteteset is utalom a SW-nak, de ez igy meginkabb szanlmas... nem tudom megis mit varnak ettol? pistike meg jozsika majd rangatja anyu szoknyajat hogy hagy legyenek 1 honapra jedik?
 • 4.
  2010. 11. 26. 09:59
  fizet a hóhér
  főleg ennyit
 • 3.
  2010. 11. 25. 21:21
  Menthix ROFLOL
 • 2.
  2010. 11. 25. 16:14
  Hát nem tudom... Én inkább megvárom az SW:TOR-t
 • 1.
  2010. 11. 25. 16:14
  Ez a 21. századi hozzáállás: fizess, örülj a szarnak is!