Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Street Fighter IV - A PC-s menet

 • Dátum | 2009.07.10 12:01
 • Szerző | Chocho
 • Csoport | JÁTÉK

Mikor a Capcom bejelentette, hogy a legendás Street Fighter sorozat negyedik felvonása PC-n is tiszteletét teszi, még a leghidegebb vérű játékosoknak is a homlokukra szaladt a szemöldökük. Verekedős játék számítógépen? Mikor is volt ilyen utoljára? Nos, nem akarok becslésekbe bonyolódni, de személy szerint az 1998-cas Mortal Kombat 4 óta nem emlékszem, hogy PC-re is megjelent volna valami ebben a stílusban. De most fordult a kocka! Itt a Street Fighter IV, ami gyönyörű grafikát, forradalmi irányítást és internetes játékot ígér. Lássuk hát, állja-e a szavát!

Az átvezető animációk gyönyörű rajzokat kaptak
Az átvezető animációk gyönyörű rajzokat kaptak

Chun-Li legendája

Akik esetleg lemaradtak volna a '90-es évek nagy SF őrületéről, olvassák el a sorozatról szóló cikket, hogy azért képben legyenek. A Street Fighter IV nem egyszerű verekedős játék, hanem amolyan hagyományőrző próbálkozás, ami igyekszik a lehető legtöbbet megőrizni híres elődei szellemiségéből. Ha ismerősek vagyunk a Street Fighterek világában, akkor nagyon sok apróságot fel fogunk fedezni, ami bizonyítja, hogy ez nem csupán egy újabb remake, hanem igazi negyedik rész, ami ennyi év eltelte és ekkora változások után nagyon merész húzás. Ám talán pont emiatt működik a recept, és egy meglepően jó játékot főz ki a rengeteg lehetőség és iszonyú magas elvárás-hegyek tengere fölött. Nehéz szavakba önteni azt az érzést, ami elönti az embert a program alatt, mert ez nem csak a friss élmények hozta öröm, hanem egyéni nosztalgia is. Már itt, az első ponton nyer tehát a Street Fighter IV, hiszen a hangulata fergeteges.

Igen, 2P... hol is van az a gomb?
Igen, 2P... hol is van az a gomb?

A játék a klasszikus Street Fighter sallangokkal indít, azaz a mindent elsöprő intró után egyből a főmenüben találjuk magunkat, hogy kiválasszuk a nekünk tetsző játékmódot, és már mehet is a bunyó. Elsőre érdemes az Arcade meccsekkel kezdeni, hiszen a 25 karakter nagy része csak ezek teljesítése után lesz elérhető. Mindegyik szereplő más és más kis sztorival indít, bár mindegyik ugyanazon nagy harcművészeti összecsapás körül bonyolódik. A sorozat rajongói elégedetten nyugtázhatják, hogy az összes kedvenc helyet kapott az új részben. Ahogy a verekedős játékoknál ezt már megszokhattuk, apró kisfilmek kötik őket össze, amik ezúttal anime betétek, ezáltal fokozva a japán hangulatot.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 33.
  2009. 08. 31. 09:21
  Valaki még innen tolja a PC-s verziót online?
 • 32.
  2009. 08. 23. 16:07
  Ezt nézzétek meg!!! =)

  Egy új "verekedős" game! Ez a nekem való!
  http://www.blazblue.com/?cat=5
  http://www.blazblue.com/
  http://www.fightersgeneration.com/games/blazblue.html

 • 31.
  2009. 08. 13. 10:34
  nagyon szépen köszönöm a segitséget Rashool,
 • 30.
  2009. 08. 13. 10:00
  Hali!

  Nem láma kérdés, teljesen logikátlan a megoldás. Nyomd az "Esc" gombot és akkor tudod tovább folytatni a játékot.

  Üdv.
 • 29.
  2009. 08. 13. 00:23
  Feltettem nemrég a játékot, és elég láma kérdésem lesz, de sajna nem találtam meg a megoldást....kiírja ugye hogy press 1p..game overnél pl. de mivel ezt a gombot én nem találtam meg hol lehet beállítani, így nem is tudtam, amiket meg próbáltam nyomni attól csak gyorsabban járt le az idő, a végeredmény eddig 5 game over úgy hogy nem sikerült 1 gombal sem aktivizálnom a folytatást <img src= szóval aki tudja, hol lehet állítani ezen a gombon, vagy hova van alapból beállítva?

  Help plz <img src=
 • 28.
  2009. 08. 12. 11:01
  Sziasztok!

  Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valaki aki Games for Windows Live-on játszik vele? Én pár hete tolom, de nem találkoztam még magyar emberrel.

  Üdv,

  Áron

  (gera021 @ 2009 Jul 31, 13:02) szeva,
  el lehet vele játszani, de idegesitö h nem tudok 2 embert megszerezni, tudtok segiteni? Amelyiknek gömb van a hasában, a másik pedig a az öreg nagy darab "mester szenszejjj" :-)))), köszi

  Szia Gera!

  Gouken (szenszejj) a következ? képpen unlockolható: el?ször is meg kell szerezni rajta meg Seth-en (gömbös has
 • 27.
  2009. 07. 31. 14:02
  szeva,
  el lehet vele játszani, de idegesitö h nem tudok 2 embert megszerezni, tudtok segiteni? Amelyiknek gömb van a hasában, a másik pedig a az öreg nagy darab "mester szenszejjj" :-)))), köszi
 • 26.
  2009. 07. 31. 01:12
  Brundle: Teljesen külön van, nincs cross-platform.
 • 25.
  2009. 07. 13. 12:19
  Valóban, gyönyörű a grafika, különösen a trailerben tetszett, szemkápráztató.
  Teljesen visszahozza a klasszikus Sf hangulatot. Egyetlen komoly hiányossága
  a néhol rendkívül sablonos karakterek.C viperen , a nőnemű plázapatkány, a mobilozásával az őrületbe kergetett. Abel is tök jellegtelen, viszont szemétmód erősre sikerült kombóival. Viszont a dagi rufus a pocakrengéseivel imádnivaló.
 • 24.
  2009. 07. 11. 23:12
  Én amennyire szeretem az ilyen verekedős játékokat, kb olyan béna vagyok bennük. Persze tudom gyakorolni kellene, de ahhoz meg lusta vagyok. Itthon megvan a Tekken 5, abban elég halovány a teljesítményem. Guilty Gear XX-szel játszottam többet, ott azért megütöttem a középszint alját. <img src= Az animés stílus miatt imádtam ezt a játékot, kár, hogy a PC-s portja egy rakás bélsár lett (a szövegek nagy része japán maradt). A SF4 nagyon faja lett, de csak akkor tetszik, ha látom ahogy mások jól játszanak, mert én amint mondottam ebben is béna vagyok. <img src= Hamar elmegy tőle a kedvem.
 • 23.
  2009. 07. 11. 21:51
  A GG játékokból az XX reload a legjobb! És időtlen!
  Japánok fanok készítettek egy modot hozzá, amivel lehet a neten egymás ellen játszani!! A szervert is biztosítják! Átlagosan minden nap vagy 100-an vannak fent.
  Én is fenn voltam, de a kontrollerem kezd meghalni, és még nem jött meg az új.

  Ha valaki ismeri a játékot, és érdekli a lehetőség (és tud angolul), az küldjön nekem egy e-mailt! z45s69@gmail.com
  Csak haladó vagy inkább jobb játékosok merészkedjenek fel a netre, különben sírás lesz a vége!

  Egy kicsit OFF, de nézzétek el a ritka jó játékok szellemében <img src=
 • 22.
  2009. 07. 11. 20:35
  A GG és a Trilogy ezer éves cuccok (és speciel a trilogy szerintem gyenge is, nagyon lehúzott bőr szaga volt, az utolsó MK pedig, amiben a DC is benne volt az egyenesen siralmas...) Ettől függetlenül a maguk idejében ezek nagyon jó cuccok voltak azt elismerem, én még az első PS2-es MK-t is bírtam, de aztán sikerült olyan részt is összehozniuk amiben az autókázós minijáték nagyobb fun volt mint a verekedés <img src= No mind1, más az ízlésünk.

  De azért SF-ből nem a Jean-os filmet kell nézni, hanem az animét, sokkal jobb <img src=
  Sajnos ritka a játékból készülő film ami jó is <img src=
 • 21.
  2009. 07. 11. 14:39
  Én jó Guilty Gear XX - játékos vagyok, és szeretem is.
  A Street Fighter IV is jó a maga módján.

  A játék kivitelezését, grafikáját csak dicsérni tudom!
  Ha egy új Guilty Gear-t így csinálnának meg, az fantasztikus lenne!

  Mint lejjebb írtam, soha nem szerettem a SF világát, sem a játékot.
  Az a tény hogy ez az új rész így meg tudott fogni, engem lepett meg a legjobban, de ez akkor is így van!
 • 20.
  2009. 07. 11. 14:09
  OFF:
  "Adriján" <-Ez épp nem volt foglalt. Am is mi legyek??<img src= Csillagharcos56? (most támadni fogok.. csak hogy felfogjad) andrew1988 jobb? Endrének hívnak netán? Ha igen elég nagy sznobizmus angolosítani a nevünket sztem<img src=
  Amúgy is ha van rá lehetőségem nem fogok kitalált, kedvenc szuperhős v több (ált. idegen) szóból kirakott álnevet használni.. és itt elég sokan felvállalják min. a keresztnevüket amit sztem becsülni kéne és nem leszólni..(vagy a névtelenség óvó leple alatt hülyeségeket írni)
  nah mind1 am továbbra sem értem mi köze van az IQ-m szintjének a nevemhez<img src= további szép napot és inkább az ilyen megnyilvánulásokat kend a hajadra jó vastagon!<img src=
 • 19.
  2009. 07. 11. 13:46
  én sem személyeskedtem te nem tudom mér teszed..
  am nézz utánna az iq fogalmának..
 • 18.
  2009. 07. 11. 13:27
  aki igy irja a nevét hogy Adriján attól sok IQt nem is várhatunk el...
 • 17.
  2009. 07. 11. 13:02
  Guilty Gear X2.. kb milliószor jobb<img src= v akár az 1000 éves Mortal Kombat Trilogy<img src= de ez meg mi? 3d-s környezetbe helyezték a LÁTVÁNYT ami sokat nem számít mer még maxon sem vágott a földhöz + az összes karakter vmi nevetségesen fest + a harc sem vmi szinvonalas<img src= komolyan, hugom vadászgörénye látványosabban küzdi le az elé kerülő ruhadarabokat mint amiket ebben művelnek<img src=D
  Az egész játékban talán a multi az, ami említésre méltó..
  Az egész játék kb a róla készült film szintjén van<img src=
 • 16.
  2009. 07. 11. 12:48
  A 95%-ról annyit, hogy a játék stílusán belül igenis megérdemelt szám. Több verekedős stuff volt már a kezem alatt, de ez szinte tökéletes, és mindez egy számítógépes porttól nagyon komoly dolog.
 • 15.
  2009. 07. 11. 12:33
  Ne értsetek félre, magával az RTS-el mint játékstílussal nincs különösebb bajom, de azért a legtöbb RTS-ben tényleg az egéren kívül nincs szükség másra - egyedül a nyilakat kellett eddig RTS-ben használom, azokat is csak scrollozáshoz - persze ott nem ez a lényeg, ott mást kell megtanulni.

  A játékra adott 95%-al egyébként teljesen egyet értek. Stílusának igazi gyöngyszeme ez a játék. Én nem rónám fel hibának azt, hogy a játék nem teljesen a sztorira épít, hanem a játékmenetre - ami egyébként több mint kiváló lett. Ez így van jól és kész.
  <img src=
 • 14.
  2009. 07. 11. 12:08
  Ehh... sok sületlenség röpködött itt, de csak kettő volt ami fenyegette a biztosíték épségét.

  Adriján: szeretném megkérdezni, hogy abból a töménytelen verekedős játékból ami kijött PC-re idén, melyik volt jobb az SF IV-nél? Sajnos olyan sok van, hogy hirtelen nem tudom melyikre gondolhatsz

  A másik ez a "tartom nélküli" szöveg, amit nem csak a játékra sütöttek el, hanem a konzolokra is. Ezeket a PC fanboy urban legendeket jó lenne már elfelejteni 2009-ben, szinte minden platformra van minden, mégha hiánycikkek elő is fordulnak (pl konzolon RTS-ek, PC-n az általam kedvelt jRPG-k)

  Hogy ontopic is legyek, már azt se tudnám megmondani mikor volt az, mikor az SF2-vel játszottam <img src= De sokat toltuk egy gép előtt ketten, lehet erre is benevezek, nosztalgiából a 2 HD remake-jét már úgyis beszereztem, alapozónak jó volt.
 • 13.
  2009. 07. 11. 10:33
  10 évig volt több konzolom is, elég sok verekedős/küzdős játékom is volt, stb.
  5 éve van számítógépem, és mindenfélével játszok, verekedősökkel is - mert igen, van PC-re, csak nem sokan tudják (pl: Guilty Gear XX - keressetek rá...).

  A Street Fighter sorozat meg soha nem érdekelt, egy ismerősnél játszottam vele kb 3x...
  Ezt a negyedik részt meg kíváncsiságból néztem meg, és nagyon tetszik! <img src=

  Az a lényeg hogy nem kell komolyan venni, mert vicces hogy szumó, meg jógás muki, meg néhány ilyesmi van benne, de ha túl teszed magad rajta, akkor tök poénos meg jó a hangulat - például sokszor milyen pofákat vágnak kiütéskor <img src= , volt hogy kiütöttek és mégis röhögésben törtem ki ilyenektől.

  A cikkben meg sem sem lett említve milyen klasszak a pályák! (Teljesen 3D, csak a mozgás lehetőség 2D benne). A nagyobb esésekre reagál a pálya is!! Bemozdulnak a tárgyak a puffanáskor, van ahol a háttérben élőben közvetítik a meccset, rendkívül változatos mit művelnek a háttérben levő emberek, rengeteg dolgot tudnék felsorolni ezekből, meg a jobbnál jobb ötletekből!

  "Néha csal a gép": nos, a verekedős játékok már csak ilyenek, főleg a boss-ok.
  MINDEGYIK játék.
  Egyébként ahogy írva volt, az AI tényleg nagyon jó egyébként!

  Szóval tessék! PC-s vagyok és konzolos! Ismertem előtte a Street Fightert, és nem tetszett különösebben. De ez a rész valami iszonyat jó!!
 • 12.
  2009. 07. 11. 10:09
  tszaboo: abból a betűhalmazból kb annyit sikerült kibogoznom, h pc-re csak valamilyen mélyebb tartalommal/mondanivalóval rendelkező játékok jönnek...gondolom, arra te is rájöttél, h ez mennyire nem igaz :S

  homeware: néha egy RTS-hez t=obb ügyesség kell mint vmilyen FPS-hez...amúgy meg:

  "Ja és persze minden játék UT3 engine-el készül és még a grafikájuk is kb ugyan olyan éppen ezért. Én személy szerint már unom. Egyedül RTS és FPS jön csak PC-re, meg RITKÁN egy-két autós cucc."

  Sem az FPS-ek, sem az RTS--ek nem jönnek tonnaszám, ˝szintén szólva az utóbbi hónapkban, csak egy valamire való FPS-ről (Call of Juarez) és egyetlen egy említésre méltó RTS-ről sem tudok...az Unreal Engine meg no comment, ostobaságokat beszélsz <img src=
 • 11.
  2009. 07. 11. 09:34
  homeware: nagyon büszke lehetsz rá h 4 gombot álmodból felébresztve is felismersz<img src= látszik nem játszottál még stratégiával.. tudnád hogy ott is megvannak a megfelelő gombok vagy gombkombinációk amik megint csak igényelnek némi gyakorlást v legalábbis memorizálást (pl Generals esetében) szóval nem tudom mit vered itt a melled egy ilyen igénytelen, tartalmatlan idiótaságra.. feloldható szinkronok? ugyanmár<img src=D akkor mér nem mindjárt feloldható zene vagy grafikai beállítások<img src= vicc ez a 95%.. van ennél kb milliószor jobb játék is a kategóriáján bellül, amúgy meg pc-re jelenik meg más is mint fps/rts...
 • 10.
  2009. 07. 10. 21:58
  tszaboo:
  Jólvan, köszönjük, most menj és játssz RTS-s és kattintgass, ahhoz minimális ügyesség kell. Ha nem érdekel a játék, felesleges hozzá kommentelni, ennyi. Maradjunk annyiban, hogy PC-re manapság ALIG jön egy-két értelmes játék, csak hegyekben zúdul ránk a sok tucatjáték, amik általában "film adaptációk" és kb annyi értelmük is van. Ja és persze minden játék UT3 engine-el készül és még a grafikájuk is kb ugyan olyan éppen ezért. Én személy szerint már unom. Egyedül RTS és FPS jön csak PC-re, meg RITKÁN egy-két autós cucc. Na ezek jönnek tonnaszám, de már a könyökünkön jön ki. (mármint FPS/RTS)

  Egy Street Fightert viszont nem könnyű megtanulni játszani és nem is jön félévente, viszont aztán nagyon sokáig el van vele az ember. Persze fel lehet venni a kontrollert és véletlenszerűen ütlegelni, de ha igazán jól akar az ember játszani, ahhoz GYAKORLÁS kell.

  Ami a multit illeti, én két Logitech Dual Action (v1.0) tulajdonosa vagyok. Szerencsém van, mert míg más játékoknál kissé gáz a d-pad, ezen pont előny a nyegedköríves ujjcsúsztatások miatt. Miután bekonfigoltad, már könnyen haszálható és én kifejezetten szeretem amikor NEM az van kiírva, hogy Button 1, 2 vagy Space, Ctrl, hanem a Konzolos A, B, X, Y, mert ezeket álmomból felébresztve is ismerem és nem kell a joyra néznem hozzá. Ha valakinél két különböző kontroller van, az gondokat vethet fel, mert a játék beállításaiban csak egy kontrollert enged állítani, így pl a menüben zavaró lesz ha két különböző joy van, de a játékban már nem számít úgy sem. A billentyűzet+joy kombó is megoldható persze. Haverommal rengeteget ütlegeltük egymást <img src=

  (Ja és a legjobb karakter Akuma <img src=)
 • 9.
  2009. 07. 10. 21:52
  lehet velem a bibi, de én ilyennel nem nagyon tudnék otthon játszani. unalmasak, tartalom nélküliek. épp ezért való a konzolosoknak. <img src=
  viszont emlékszem, amikor gyerekként játékgépeken "verekedősjáték"-oztunk, na ott, akkor nagyon élveztem.
 • 8.
  2009. 07. 10. 20:40
  ahhoz hogy feloldd őket igenis egyszer 1 karakterrel végigkell vinni
 • 7.
  2009. 07. 10. 20:20
  andrew, nem kell végigjátszás a japán szinkronhoz.
 • 6.
  2009. 07. 10. 19:49
  andrew1988: Nem húznám le a negatívumok közül, mert az angol attól még vacak maradt...
 • 5.
  2009. 07. 10. 17:34
  Ami el lett rontva (főleg multiban érződik), hogy a karaktereket osztályokba sorolták (S, A, B, C, D), így kb. ha nem vagyok tápcsíter erős karakterrel, simán szanaszét vernek. Nem vagyok nagy fenomén, de amikor a védekezést is jól használva, álmomból felkeltve is jól kombózva agyonver Sagat az alap rúgásokkal és ütésekkel, majdnem perfektre, az kicsit nem tetszett.
 • 4.
  2009. 07. 10. 16:57
  tszaboo, te most miről beszélsz?

  más:

  a japán szinkron hangokat az első arcade végigjátszás után feloldja a játék.
  kiválasztható hogy mindenkinek japán legyen, vagy karakterekre is lelehet bontani, hogy ki hogy beszéljen.... tehát ezt a negatívumot kilehet húzni <img src= (ui: a bejátszásokhoz is választható a japán szinkron)

  tudjuk...láttuk
 • 3.
  2009. 07. 10. 13:38
  nedcoleman: szvsz az összes plusz effekt nagyon béna...az ink-től meg egyenesen a hányinger kergetett...off és már nincs is probléma a garffal <img src=
 • 2.
  2009. 07. 10. 13:17
  Sziasztok! Nem vagyok járatos a verekedős játékokban és azt szeretném kérdezni, hogy lehet e egymás ellen játszani, és ha igen akkor gamepad-billentyűzettel esetleg lehet e 2 gamepad-ot egyszerre működésre bírni?
 • 1.
  2009. 07. 10. 12:35
  Szerintem nagyon jó, bár a régiekkel nem játszottam, szóval azt nem tudom hogy azokhoz képest ez mit hoz.
  Jó ötlet szerintem a feloldható tartalom: artwork-ök, külön választható az egyes karakterek beszédének nyelve. Egy Logitech RumblePad 2-vel tökéletesen jól eljátszogatok vele.